04 Haziran 2011, Cumartesi 08:07:40

THK, OSTİM'LE ÇALIŞACAK

Türk Hava Kurumu Üniversitesi üniversite-sanayi işbirliği projesi kapsamında OSTİM'le birlikte çalışmaya başlayacak.
  • THK kendi ıcerısındekı skandal olaylara acıklık getırsınde
Proje kapsamında THK Üniversitesi'nin eğitimin yanında, ticari ürün de geliştiren bir üniversite olması hedefleniyor. ANKARA(ANKA)-Türk Hava Kurumu Üniversitesi üniversite-sanayi işbirliği projesi kapsamında OSTİM'le birlikte çalışmaya başlayacak. Proje kapsamında THK Üniversitesi'nin eğitimin yanında, ticari ürün de geliştiren bir üniversite olması hedefleniyor.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nin üniversite - sanayi işbirliği üzerine çalışmaları kapsamında kuruluş çalışmalarını tamamlamış ve bu yıl ilk öğrencilerini almaya hazırlanan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi ve OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi arasında ilk işbirliği adımı atıldı. OSTİM OSB yönetim binasında bir araya gelen Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi yetkilileri ortak çalışma yapılabilecek alanları belirlediler. Görüşmede sektörde ortaya çıkan akademik ürünlerin ticarileştirilebilmesi için yapılacak ortak çalışmaların önemine vurgu yapıldı.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, genel vizyonunu paylaştığı konuşmasında, üniversite olarak savunma ve havacılık alanında bugüne kadar oluşturulmuş en nitelikli müfredata sahip olduklarını ve sanayiyle iç içe olmanın önemine sonuna kadar inandıklarını söyledi. Kendisinin de sanayinin içinde 10 yıl geçirdiğini ve sanayiyi, üretimi biliyor olmanın kendisine çok şey kattığını özellikle vurgulayan Prof.Ban, eğitmen kadrosunu oluştururken de buna önem verdiklerini söyledi. Üniversitenin bir hedefi olması gerektiğini söyleyen Prof. Ban "Bizler önümüze büyük hedefler koyduk. Sadece öğrenci yetiştiren değil, Ar-Ge yapan, projeler üreten, ticari ürün üreten bir üniversite olmak hedefindeyiz. Bölgesel uçak ve zeplin projelerimiz var. Atatürk'ün dediği gibi eğitim ve üretim yapmak istiyoruz" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE ANLAYIŞINDA ÇIĞIR AÇACAĞIZ"
Üniversitenin tanıtımı, gelişen sistem ve teknolojilerin takibi ve yurt dışından öğrenci çekmek için de bir temsilcilik sistemi oluşturacaklarını söyleyen Ban bu sistemi de şu şekilde açıkladı:
"Bu temsilcilikleri olabildiği kadar çok ülkede açmak istiyoruz. O kişiler o ülkelerin gençlerine üniversitemizi tanıtacak, projeleri takip ederek bizleri haberdar edecek, gelişen teknolojileri takip ederek dünyayla entegre olabilmemizi sağlayacaklar. Amerika'dan Japonya'ya kadar geniş bir ağda bu sistemi yerleştirerek üniversite anlayışında çığır açmak hedefindeyiz."

OSTİM'le yapacakları ortak çalışmalar konusunda da çok istekli olduklarını dile getiren Ban, üniversite bünyesindeki hocaların OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi üye firmalarının proje yazımlarında destek verebileceklerini, firmaların potansiyellerini harekete geçirebilecek projeler üretebileceklerini söyledi. Ban "Yapılacak bir işbirliği protokolüyle bir koordinasyon merkezi oluşturabiliriz. Bizim yurt dışı temsilcilerimiz OSTİM küme firmaları için de çalışabilirler. Onların Yurt dışı bağlantı ofisleri şeklinde de hizmet verebilirler. OSTİM yerli üreticilerinin yurt dışına açılan kapıları olmak bizi çok mutlu eder" dedi.

"AKADEMİSYENLER PRATİKLE BULUŞMUYOR"
Toplantıda akademisyenlerin sanayiye olan mesafesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren OSTİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Çelikdoğan ise üniversitelerden çıkan akademik ürünlerin ticari olması gerektiğini savundu. Üniversitelerin sadece yüzde 5'inin ürüne yönelik, sanayiyle iç içe çalıştığını söyleyen Çelikdoğan "Maalesef hocalar çoğunlukla teoride ve sadece laboratuar uygulamalarıyla kalıyorlar. Endüstrideki üretim mantığını bilmiyorlar. Örneğin Almanya'da üniversite öğrencileri en az 2 yıl sanayide çalışıyorlar. Bizde öğrenci üretim nedir bilmeden mezun oluyor. Bu anlamda bize göre hangi üniversite OSTİM'i yönetimine alırsa, OSTİM'in nabzını tutar, sanayiyle iç içe olursa işte o zaman eğitimde fark yaratacak demektir. Başka türlü diğer üniversitelerin arasından sıyrılma şansı bize göre yoktur" diye konuştu.

(Haberdar.net)
THK, OSTİM'LE ÇALIŞACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
THK kendi ıcerısındekı skandal olaylara acıklık getırsınde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000