03 Eylül 2011, Cumartesi 07:50:47

THK KIZLARI PİLOT OLARAK YETİŞTİRECEK

THK Üniversitesinde, LYS'nin en başarılı kızları pilot olarak yetişecek...
  • thk yada başka okullar anladımki bu ülkede torpilsiz bi şey olmaz.. ancak burdan konuşuruz işte..o torpilli şanslı tiplerde işe başlarlar ..
  • İzliyorum da aynı iki kişi olduğu belli arkadaşlar sürekli uçuş okulları asker çocuklarına bedava hizmet veriyor havası vermeye çalışıyor. Şimdi bu arkadaşlar daha da ileri gitti ve üniversite sınavında da asker çocuklarına torpil yapıldığı savını öne sürdü. Birisi de haberi okumadan karma eğitim diyor. EDEP YAHU
  • bırakın gidin şu kurumun yakasını. Asker askerlik yapsın. Emekliyse emekli olsun. Ne alakası var THK'nın askeriye ile. Profesyönel yöneticiler istiyoruz. Ye babam ya. Maskeniz düştü artık millet neler döndüğünü biliyor öğreniyor. Kalite sıfır hizmet sıfır. Kızlar pilot olacakmış zihniyete bak neden erkeklerde olmuyorda sadece kızlar. Karma eğitim neden vermiyorsunuz. Dünyada eşiniz yok.
  • hadi len
  • kimin çocuklarına acaba bu hizmetler? dahi sen onu benim külahıma anlat..yemeezzler artık
  • yazık etmiş kendine zavallı thk'nın ipi ile kuyuya inilir mi?
  • THK topladığı deri yada diğer bağşlarla her yıl yamaç paraşütü serbest paraşüt planör pilotluğu model uçak kursları ve daha birçok havacılıkla ilgili faaliyetleri gerçekleştiriyor ve ücretsiz...birçok kurban kesemeyen insanlara konserve halinde et dağıtıyor toplanan bağışların % 20 lik kısmı sosyal hizmet veren kurumlara veriliyor ve daha bilmediğimiz birçok şey yapıyor havacılıkla ilgilenmediğiniz için sadece ne yapıyor deyip geçmek kolay olan ne yaptığını şehrinizdeki THK kurumundan öğreneceğinize eminim.Üniversite açmış bir kurum olması da büyük bir başarı bence...
  • imam hatiplilere pilotluk yolu açılmalı en önemlisi o. imanlı pilot istiyoruz.
  • Bu bölüme girmeye hak kazanan arkadaşları tebrik ederim.Ne var ki Türkiye deki pilot özellikle first officer piyasası doymuş durumda.Pegasus tercihini emekli askerlerden yana kullanıyor,Sunexpress Türk FO alımını hemen hemen durdurdu,Atlas Jet kendi okulundan mezun isimleri önceden belli kaptan ve yönetici çocuklarına iş veriyor,Sky ın durumu iç açıcı değil,THY nin akademisi ve Florida öğrenci dolu bu zararla yeni alımlar sıkıntıya girer Onur un büyüme hızı yok denecek kadar az,Freebird aynı şekilde,bu arkadaşlar mezun olana kadar herhangi bir uçuş okulunu bitiren kişi en az 2500 saat log eder.Ayrıca pilotaj ileri düzeyde ingilizce ve psikomotor beceri isteyen bir alandır yoksa torpilsiz iş bulmak hayli zordur...
  • Yillarca THK milyonlarca dolarlik kurban derileri topladi bizlerde verdik bukuruma bagis yaptik falan dusunuyorumfa bu kurum ne yapti ne gibi bir icraat yapti.Buraya yazabilirmisiniz bizlerde ogrenelim gercekten ne yapar bu THK???
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, THK'nın 1925 yılında kurulduğunu belirterek, havacılığa ilişkin bütün birikim ve tecrübelerini öğrencilerine sunacaklarını söyledi.
 
Ban, 2011-2012 akademik yılı için Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü'ne MF-4 puan türüyle 12'si burslu olmak üzere toplam 60 öğrenci, İşletme Fakültesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümüne ise TM-1 puan türüyle 12'si burslu olmak üzere toplam 60 öğrenci aldıklarını söyledi.

Öğretime başladıkları ilk yılda yüzde 100 doluluk oranını yakaladıklarına işaret eden Ban, öğrencilerin "Etimesgut Türkkuşu Kampüsü"nde öğrenim göreceklerini dile getirdi. 
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün belirlediği kurallara göre ticari bir uçakta pilot yardımcısı olabilmek için fiilen en az 207 saat uçma zorunluluğu bulunduğuna dikkati çeken Ban, THK Üniversitesi Pilotaj bölümü öğrencilerine 260 saat uçuş imkanı sağlanacağını ifade etti. Ban, THK Üniversitesinde uçakla eğitim verileceğini de anlattı. 
 
THK Üniversitesinde İngilizce hazırlık sınıfının zorunlu olduğunu vurgulayan Ban, üniversitede derslerin Türkçe ve İngilizce verileceğini kaydetti. 
 
ÇİFTE DİPLOMA
 
Dünyanın havacılık ve uzay alanında en saygın ve önde gelen üniversitelerinden biri olan New York'taki "Vaughn College" ile iş birliği anlaşması yaptıklarını da belirten Ban, bu iş birliğinin ortak proje ve araştırmalarla öğretim üyesi ve öğrenci değişimini kapsadığını söyledi. 
 
Ban, "Öğrencilerimizin yurt dışında okuma isteği üniversitemizde hayal olmayacak. İsteyen her öğrenci son 2 yılını Vaughn College'da okuyabilecek ve çift diploma alabilecek" dedi. 
 
"KIZLARIMIZLA GURUR DUYDUK" 
 
THK Üniversitesini, LYS'de ilk 10 bine giren öğrencilerin tercih ettiğini belirten Ban, Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümüne yerleşen 60 kişinin 7'sinin kız öğrenci olduğunu söyledi. 7 kız öğrenciden 4'ünün tam burslu olarak okumaya hak kazandığını belirten Ban, şunları kaydetti: 
 
"Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Üniversitemizde pilotaj eğitimi almak isteyenler arasında ilk sırayı 546, 298 MF4 puanıyla Eskişehir'den Ayşenaz Akyol aldı. Kızımızı yürekten tebrik ediyorum. Havacılık tarihini öğrencilerimizle yeniden yazacağız. Öğrencilerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. En az onlar kadar biz de heyecanlıyız. " 
 
"ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"
 
Eskişehir Fen Lisesini bitiren LYS'de 1362'nci olan Ayşenaz Akyol, THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümüne birincilikle tam burslu olarak yerleşti. Akyol, şunları söyledi: 
 
"Çok heyecanlıyım. Kendimi bildiğim günden beri hep pilot olmak istemiştim. Babam bana Türk Hava Kurumunun Üniversite açtığını ve pilotaj bölümü olduğunu söylediğinde çok heyecanlanmıştım. Hava Ulaştırma Fakültesi benim ilk tercihimdi. LYS'de kazandığım puanla tıp fakültelerinin yanı sıra istediğim mühendislik bölümlerine de girebilirdim, ama ben pilot olmayı tercih ettim. Türkiye'de pilotaj eğitimi olmasaydı, yurt dışına gitmeyi bile düşünüyordum. Kazandığım için çok heyecanlıyım. Sonunda çocukluk hayalim gerçek oldu. Okula başlayacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. "
THK KIZLARI PİLOT OLARAK YETİŞTİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
thk yada başka okullar anladımki bu ülkede torpilsiz bi şey olmaz.. ancak burdan konuşuruz işte..o torpilli şanslı tiplerde işe başlarlar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İzliyorum da aynı iki kişi olduğu belli arkadaşlar sürekli uçuş okulları asker çocuklarına bedava hizmet veriyor havası vermeye çalışıyor. Şimdi bu arkadaşlar daha da ileri gitti ve üniversite sınavında da asker çocuklarına torpil yapıldığı savını öne sürdü. Birisi de haberi okumadan karma eğitim diyor. EDEP YAHU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bırakın gidin şu kurumun yakasını. Asker askerlik yapsın. Emekliyse emekli olsun. Ne alakası var THK'nın askeriye ile. Profesyönel yöneticiler istiyoruz. Ye babam ya. Maskeniz düştü artık millet neler döndüğünü biliyor öğreniyor. Kalite sıfır hizmet sıfır. Kızlar pilot olacakmış zihniyete bak neden erkeklerde olmuyorda sadece kızlar. Karma eğitim neden vermiyorsunuz. Dünyada eşiniz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hadi len

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kimin çocuklarına acaba bu hizmetler? dahi sen onu benim külahıma anlat..yemeezzler artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazık etmiş kendine zavallı thk'nın ipi ile kuyuya inilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK topladığı deri yada diğer bağşlarla her yıl yamaç paraşütü serbest paraşüt planör pilotluğu model uçak kursları ve daha birçok havacılıkla ilgili faaliyetleri gerçekleştiriyor ve ücretsiz...birçok kurban kesemeyen insanlara konserve halinde et dağıtıyor toplanan bağışların % 20 lik kısmı sosyal hizmet veren kurumlara veriliyor ve daha bilmediğimiz birçok şey yapıyor havacılıkla ilgilenmediğiniz için sadece ne yapıyor deyip geçmek kolay olan ne yaptığını şehrinizdeki THK kurumundan öğreneceğinize eminim.Üniversite açmış bir kurum olması da büyük bir başarı bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
imam hatiplilere pilotluk yolu açılmalı en önemlisi o. imanlı pilot istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu bölüme girmeye hak kazanan arkadaşları tebrik ederim.Ne var ki Türkiye deki pilot özellikle first officer piyasası doymuş durumda.Pegasus tercihini emekli askerlerden yana kullanıyor,Sunexpress Türk FO alımını hemen hemen durdurdu,Atlas Jet kendi okulundan mezun isimleri önceden belli kaptan ve yönetici çocuklarına iş veriyor,Sky ın durumu iç açıcı değil,THY nin akademisi ve Florida öğrenci dolu bu zararla yeni alımlar sıkıntıya girer Onur un büyüme hızı yok denecek kadar az,Freebird aynı şekilde,bu arkadaşlar mezun olana kadar herhangi bir uçuş okulunu bitiren kişi en az 2500 saat log eder.Ayrıca pilotaj ileri düzeyde ingilizce ve psikomotor beceri isteyen bir alandır yoksa torpilsiz iş bulmak hayli zordur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yillarca THK milyonlarca dolarlik kurban derileri topladi bizlerde verdik bukuruma bagis yaptik falan dusunuyorumfa bu kurum ne yapti ne gibi bir icraat yapti.Buraya yazabilirmisiniz bizlerde ogrenelim gercekten ne yapar bu THK???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000