09 Mayıs 2013, Perşembe 07:59:30

THK GÖKÇEN YANGINLA MÜCADELEYE HAZIR

THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü F.Volkan Yılmazer ve Gökçen Havacılık havadan yangın söndürme ekipleri operasyon sorumluları, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım’ı ziyaret etti.

Orman yangınlarıyla mücadele hazırlık çalışmaları yangınla mücadele bölgelerinde birer birer tamamlanmaya başladı. Havadan ve karadan Orman Genel müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, Havadan CL-215 uçakları ile çalışmalara katılan THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü F.Volkan Yılmazer ve Gökçen Havacılık havadan yangın söndürme ekipleri operasyon sorumluları, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım’ı ziyaret etti.

Orman yangınlarıyla mücadele ve önleme çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, orman yangınları konularında vatandaşları bilinçlendirme amacıyla, başta orman ve çevre köylüleri olmak üzere birçok yerleşim alanında eğitim toplantıları düzenlediklerini, ayrıca öğrencilere yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Yangınla mücadele aktif Savunma planı hazırladıklarını belirten Yıldırım, 57 kulemizden 15'sinde kameralı erken uyarı sistemi ile yangına ortalama 13,1 dakikada, hızlı ve etkin müdahale edildiğini söyledi.

Ateş Kuşları Yangın Bölgelerinde Göreve Hazır

Yangın bölgelerinde CL-215 operasyonunun Orman Bölge Müdürlükleri ile koordinesinin sağlanması ve eksikliklerin giderilerek yangınla mücadelede havadan tam donanımlı hizmet vermek adına karşılıklı fikir alışverişi içinde olduklarını belirten, Gökçen Havacılık Genel Müdürü F.Volkan Yılmazer, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım’a yangın sezonu öncesinde başarı dileklerini iletti.

1 Mayıs itibariyle 1 CL-215 uçağının bölgeye geldiğini ve Haziran ayı itibariyle de diğer CL-215 uçağının bölgeye intikal ederek Orman Genel Müdürlüğüne teslim edileceğini ve teslime dilen uçakların kesintisiz görev yapabilmesi için bölgede tüm alt yapı ve personel ihtiyaçlarının tamamlandığını belirtti.



"Hava Araçları Yangınla Karadan Mücadelede bize hız kazandırıyor"

Ziyaret sırasında görüşlerini belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yangınla mücadele için tüm hazırlıklarını yaptığını belirtti. Havadan ve Karadan yangın ekiplerinin sahada tecrübe kazanması ile etkin mücadele çalışmalarının yapıldığını söyleyen Yıldırım, geçen sene yangınla mücadelede uçakları etkin kullandıklarını ve ilk müdahale ve soğutma çalışmalarında karadan müdahaleyi kolaylaştırdığını, yangınlara büyümeden müdahale edebildiklerini söyledi.

THK GÖKÇEN YANGINLA MÜCADELEYE HAZIR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000