07 Temmuz 2013, Pazar 09:39:34

THK BAŞKANI YILDIRIM: "İSTİHDAM YARATIYORUZ"

THK Üniversitesi’nin ilk mezunlarını bu yıl verdiğini belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, “Öğrencilerimize eğitim vermenin yanı sıra istihdam yaratıyoruz. Bu yıl mezun olan 12 genç, THK tarafından işe alındı” dedi.
  • Konuyla ilgili olarak SHGM ve Sağlık Bakanlığına, helikopter bakımlarının tecrübesiz ellere teslimi sonucu yaşanabilecek olumsuzluklarla iligili ikaz yazıları gitmiş,bakalım hele bir kaza olsun bakarız mı diyecekler yoksa nedir bu işin aslı mı diyecekler zaman gösterecek. Bu işin şakası yok arkadaşlar, çocuk oyuncağı değil. Tecrübeli-tecrübesiz beraber çalışırsa bir sorun olmaz, her iki taraf ta birşeyler katar sisteme, en mantıklısı bu. kavgaya gerek yok.
  • Genç arkadaşlara hayırlı olsun, elbette ki biryerlerden başlayacaklar iş hayatına. Hepsinin zehir gibi olduğuna, gelişime açık olduklarına zamanla kendi alanlarında çok iyi yerlere geleceklerine şüphe yok, yalnız şu da bir gerçek ki havacılık işi özel ihtimam, bilgi ve oldukça tecrübe isteyen, geçmişi kanla yazılmış,hataya yer olmayan bir alan. Bu gençlerin ilk birkaç yıl belli bir tecrübeedinene kadar bakım merkezlerinde deneyimli personelle birlikte çalıştırılması en uygun seçenek olacaktır. Uçaktan tamamen farklı bir dizayna ve karışık bir yapıya sahip, son teknoloji ürünü, her parçası dönen oynayan bir helikopter üzerinde hakkıyla çalışabilmek için tecrübe kesinlikle şarttır. Hele ki özelliği gereği, normal helikopter uçuşlarına göre 4 kat daha riskli olan ambulans operasyonlarında hataya asla yer olamaz. Üç kuruş kar edeceğim zihniyetiyle kaliteden taviz vermemek gerekir , aksi hüsran olacaktır.
  • Merakını baştan gidereyim ; ben emekli teknisyen değilim. Senin okuduğun o teknik kitaplar gerçekte fazla bir işine yaramayacak. Beğenmediğin o emekli Kara Havacı Teknisyenlerin peşinde ağbi ağbi diye dolanacaksın, bir şeyler öğrenebilmek için. Senin gibi bir şey bilmeden sadece kitaptan okuduklarıyla kendini teknisyen sanan birisinin bakım yaptığı helikopterde pilot veya yolcu olarak uçmak zorunda kalanlara acırım . İnşallah beni utandırırsınız.
  • Şu yorumları okudumki 12 arkadaşımızın helikopter teknisyenliğine alınması zamanında hava veyahut kara kuvvetlerinde helikopter teknisyeni olarak çalışmış emekli olmuş kişilerin daha sonra thk da iş bulamaması üzmüş olmalı kardeşim emekli olmuşun daha neyin aç gözlülüğü o senin dünkü bebe dediğin adamlar eşşek gibi teknik ingilizce okuyor o bakım el kitaplarını nasıl çeviriyorlar haftada hepsi 12 şer saat teknik ingilizce gördü herşey lisansa bakmıyor o adam açıp o kitabı çevirebiliyorsa yemişim lisansı helikopter ve yapı sistemleri hakkındada 1 sene güzel eğitim aldılar anlayacağınız kedi ulaşamadıgı cigere mındar dermiş yani miyavlamayın beyler izleyin görün o gençler hepsi aklı başında insanlar yani bırakında çamur atmayıda sevinin azcık ülkemizin bir kurumu gelişiyor diye hep sizin gibi çekemeyenler baltaladı ama bu sefer buna izin vermeyecek o gençler inşALLAH yüzünüzü kara çıkarır sizin inşALLAH çok güzel yerlere gelicekler hepinizi tek tek ayrı ayrı kutluyorum gençler
  • aöf mezunusundur kesinn...oda üniversite sayılırsa tabiki :))
  • şu asker kökenli teknisyenleri temizliyorlar çok isabetli bir karar olmuş...adamlar emekli hala çalışacağız diye gençlerin önünü kesiyorlar..acilen bu duruma müdahale edilmeli...
  • Ben bilal kara 4 yıllık üniversite mezunu , yüksek lisansını yapmış ve 15 yıllık lisansa sahibim, bu iş böyle internet köşelerinde ahkam kesmekle olmaz sayın thk cı,iş bulamama değil türkiyede senin asla çalışamayacağın bir havacılık kurumunda çalışmaktayım, iş bulamayınca karalamak değil benim amacım, burada yanlış yapılıyor ve helikopterciliği iyi biliyorum, bu böyle olamaz, ve bu zihniyetle giderlerse ambulans helikopter sisteminde Allah korusun diyeceğim ancak bağıra bağıra gelen büyük ihmaller sonucu oluşacak kaza- kırımlar çook yakındır, Saygılar Bilal kara
  • en büyük kuş türk kuşu en büyük balonlarda türk kuşundan airport vasıtası ile uçuruluyor... hani 17 tane helikopter almışlardı nerede ? uçak imalatı 2014 başı uçacak nerede ? doğru dürüst bakım nerede ? eğitim uçakları nerede ? düşen uçaklarda şehit olanlar nerede ? hazır uçakları uçuramıyorlar, pilotaj öğrencileri feryat figan.... shgm sağlık bakanlığı şimdi sıra helikoptercilere geldi korkarım, lütfen onları koruyun. işi sadece allaha edeceğimiz dualara bırakmayın ucuz personel çalıştırmak için yetkisiz, bakacağı hava aracı üzerinde eğitimsiz 12 gencimiz helikopter bölgelerinde görevlendirilecekmiş. gençlerimize hayırlı olsun.. uçanlara bol şanslar hayırlı görevler diliyorum. allah sizleri korusun...
  • iş bulamadım sanırım..genç üniversiteli teknisyen adaylarının işe girmesinden memnun değilsin anlaşılan...ama eskilerin işi bitti gelecek gençliğin kara bilal
  • komik rakamlara çalışacak gençler hoşgeldiniz..ozman amcam uyanıktır işi bilir..5 yıl boğaz tokluğuna çalışırsınız....işe yaramaz asker emekli teknisyenlerini işten çıkardığınız isabet olmuş...ama hayal tacirliğine devam ...uzaya gidiyoruz arkayı dörtleyelim

İstikbali göklerde aramaya ve göklerde çalışacak iyi eğitilmiş insanlar yetiştirmeye devam edeceklerini belirten Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye’de ve bölgede hava aracı üretimi ve bakımı yapılan merkezlerde THK Üniversitesi mezunlarının görev alacağını söyledi.
Havacılık sanayi sektörünün hızlı bir gelişim kaydettiğini ifade eden Yıldırım, “İnsanlar günümüzde karayoluyla zaman kaybetmek istemiyor. Dolayısıyla da en hızlı ulaşım aracı olan uçak ve helikopterleri tercih ediyorlar. Bu öngörüyle yola çıkarak, üniversitemizi kurduk ve ilerleyen yıllarda büyük bir hızla artacak olan hava araçlarında çalışacak gençler yetiştirmek için kolları sıvadık” diye konuştu.

YEDİ UÇUŞ MEYDANI

Havacılığın ihtiyacı olan insan gücünü en iyi şekilde karşılayacak eğitim kurumlarından biri olduklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Üniversitemiz yalnızca Türkiye’ye değil, dünya havacılığına personel yetiştiriyor. Üniversiteyi kurarken hedefimiz, Türkiye’yi, dünya çapında havacılık merkezlerinden biri yapmaktı. Bu alanda bana göre bir numara Amerika, ikinci sırada da biz yer alacağız. Üniversitenin, eğitim vermenin yanı sıra hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olması gerektiğini düşünüyoruz. Sahip olduğu 7 uçuş meydanı ile THK’nın, eğitimlerin pratik ayağında da başarılı olacağını düşünüyoruz. 2012-2013 eğitim öğretim yılında, 47 ülkeden yabancı öğrenci üniversitemizde eğitim aldı.

90 ÜLKEDEN YABANCI ÖĞRENCİ

Dünya çapında bir eğitim kurumu olmak amacıyla çıktığımız yolda bu sene, 90 ülkeden yaklaşık 160 öğrenci eğitim görecek. Eğitim gören yabancı öğrencilerin en çok rağbet ettikleri bölümler, pilotaj ve uçak mühendisliği. Bizim üniversitemiz dünyanın gençlerini yetiştiriyor. Üniversitemize yeni eğitim öğretim döneminde gelecek 160 yabancı öğrenciyle, THK Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin yüzde 20’isini yabancı uyruklu öğrenciler oluşturacak. Gerçek laboratuvarlarda, uçakların ve motorların bakımını yapıyoruz. Aynı zamanda mühendislik bölümleri olan bu alanlarda hem eğitim veriyoruz, hem de uygulama yapıyoruz. THK’nın altyapısını en iyi şekilde kullanıyor, her geçen gün daha da gelişiyor ve çağdaşlaşıyoruz.

MEZUNLARIMIZ ÇALIŞACAK

Türkiye havacılık ve sanayi sektörü tarafından kısa sürede farkedilen üniversitemizin iki yıllık yüksekokulundan mezun olan uçak kabini ve sistem öğrencileri, hemen iş buldu. Mezun olan öğrencilerimizin 12 tanesini ise THK’nın yeni projesi olan ambulans helikopterlerde teknisyen olarak istihdam ettik. Biz, okuttuğumuz öğrenci sayısıyla değil, iş bulan gençlerimizin sayısıyla övüneceğiz. Üniversitemizden mezun olan gençlerin en büyük avantajı, THK’da ve sahip olduğu şirketlerde çalışmak olacak. Kurumumuzda çalışacak insanları, kendi mezunlarımızdan seçeceğiz.”

YÜZDE 100 BURSLULUK

Bursluluk oranının yüzde 70 artırıldığını vurgulayan Yıldırım, amaçlarının ilerleyen yıllarda tamamen ücretsiz bir üniversiteye dönüşmek olduğunu vurguladı. Kar amaçlı bir üniversite olmadıklarını söyleyen Yıldırım, “Vakıf üniversitesiyiz ancak ne kadar çok öğrenciyi burslu okutabiliriz diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin yüzde 70’i burslu okudu. Amacımız bu rakamı ilerleyen yıllarda yüzde 100’e çıkarmak” dedi. Yıldırım, şehit ailelerinin çocuklarına da ücretsiz eğitim verdiklerinin altını çizdi.

BİN 500 KİŞİLİK YURT

Sosyal imkanlar açısından da önemli bir aşama katettiklerini belirten Yıldırım, bin 500 kişilik bir yurt yapımı için çalışmalara başladıklarını kaydetti. “Öğrencilerimizin önemli bir kısmını kendi yurtlarımızda misafir deceğiz” diyen Yıldırım, “2013-2014 eğitim öğretim yılı içinde üniversitemizin de bin 500 kişilik kapasiteye sahip yurdu olacak. Kampüs içinde yer alacak olan yurdumuzun, çalışmaları devam ediyor” diye konuştu. (Hürriyet)

THK BAŞKANI YILDIRIM: "İSTİHDAM YARATIYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

temizsayfa ~ 11 yıl önce
Konuyla ilgili olarak SHGM ve Sağlık Bakanlığına, helikopter bakımlarının tecrübesiz ellere teslimi sonucu yaşanabilecek olumsuzluklarla iligili ikaz yazıları gitmiş,bakalım hele bir kaza olsun bakarız mı diyecekler yoksa nedir bu işin aslı mı diyecekler zaman gösterecek. Bu işin şakası yok arkadaşlar, çocuk oyuncağı değil. Tecrübeli-tecrübesiz beraber çalışırsa bir sorun olmaz, her iki taraf ta birşeyler katar sisteme, en mantıklısı bu. kavgaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olması gereken ~ 11 yıl önce
Genç arkadaşlara hayırlı olsun, elbette ki biryerlerden başlayacaklar iş hayatına. Hepsinin zehir gibi olduğuna, gelişime açık olduklarına zamanla kendi alanlarında çok iyi yerlere geleceklerine şüphe yok, yalnız şu da bir gerçek ki havacılık işi özel ihtimam, bilgi ve oldukça tecrübe isteyen, geçmişi kanla yazılmış,hataya yer olmayan bir alan. Bu gençlerin ilk birkaç yıl belli bir tecrübeedinene kadar bakım merkezlerinde deneyimli personelle birlikte çalıştırılması en uygun seçenek olacaktır. Uçaktan tamamen farklı bir dizayna ve karışık bir yapıya sahip, son teknoloji ürünü, her parçası dönen oynayan bir helikopter üzerinde hakkıyla çalışabilmek için tecrübe kesinlikle şarttır. Hele ki özelliği gereği, normal helikopter uçuşlarına göre 4 kat daha riskli olan ambulans operasyonlarında hataya asla yer olamaz. Üç kuruş kar edeceğim zihniyetiyle kaliteden taviz vermemek gerekir , aksi hüsran olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şunu bileydinize ~ 11 yıl önce
Merakını baştan gidereyim ; ben emekli teknisyen değilim. Senin okuduğun o teknik kitaplar gerçekte fazla bir işine yaramayacak. Beğenmediğin o emekli Kara Havacı Teknisyenlerin peşinde ağbi ağbi diye dolanacaksın, bir şeyler öğrenebilmek için. Senin gibi bir şey bilmeden sadece kitaptan okuduklarıyla kendini teknisyen sanan birisinin bakım yaptığı helikopterde pilot veya yolcu olarak uçmak zorunda kalanlara acırım . İnşallah beni utandırırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şunu bilesiniz ~ 11 yıl önce
Şu yorumları okudumki 12 arkadaşımızın helikopter teknisyenliğine alınması zamanında hava veyahut kara kuvvetlerinde helikopter teknisyeni olarak çalışmış emekli olmuş kişilerin daha sonra thk da iş bulamaması üzmüş olmalı kardeşim emekli olmuşun daha neyin aç gözlülüğü o senin dünkü bebe dediğin adamlar eşşek gibi teknik ingilizce okuyor o bakım el kitaplarını nasıl çeviriyorlar haftada hepsi 12 şer saat teknik ingilizce gördü herşey lisansa bakmıyor o adam açıp o kitabı çevirebiliyorsa yemişim lisansı helikopter ve yapı sistemleri hakkındada 1 sene güzel eğitim aldılar anlayacağınız kedi ulaşamadıgı cigere mındar dermiş yani miyavlamayın beyler izleyin görün o gençler hepsi aklı başında insanlar yani bırakında çamur atmayıda sevinin azcık ülkemizin bir kurumu gelişiyor diye hep sizin gibi çekemeyenler baltaladı ama bu sefer buna izin vermeyecek o gençler inşALLAH yüzünüzü kara çıkarır sizin inşALLAH çok güzel yerlere gelicekler hepinizi tek tek ayrı ayrı kutluyorum gençler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
01:37 e ~ 11 yıl önce
aöf mezunusundur kesinn...oda üniversite sayılırsa tabiki :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvl ~ 11 yıl önce
şu asker kökenli teknisyenleri temizliyorlar çok isabetli bir karar olmuş...adamlar emekli hala çalışacağız diye gençlerin önünü kesiyorlar..acilen bu duruma müdahale edilmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
22.13 yolcusu ~ 11 yıl önce
Ben bilal kara 4 yıllık üniversite mezunu , yüksek lisansını yapmış ve 15 yıllık lisansa sahibim, bu iş böyle internet köşelerinde ahkam kesmekle olmaz sayın thk cı,iş bulamama değil türkiyede senin asla çalışamayacağın bir havacılık kurumunda çalışmaktayım, iş bulamayınca karalamak değil benim amacım, burada yanlış yapılıyor ve helikopterciliği iyi biliyorum, bu böyle olamaz, ve bu zihniyetle giderlerse ambulans helikopter sisteminde Allah korusun diyeceğim ancak bağıra bağıra gelen büyük ihmaller sonucu oluşacak kaza- kırımlar çook yakındır, Saygılar Bilal kara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu ~ 11 yıl önce
en büyük kuş türk kuşu en büyük balonlarda türk kuşundan airport vasıtası ile uçuruluyor... hani 17 tane helikopter almışlardı nerede ? uçak imalatı 2014 başı uçacak nerede ? doğru dürüst bakım nerede ? eğitim uçakları nerede ? düşen uçaklarda şehit olanlar nerede ? hazır uçakları uçuramıyorlar, pilotaj öğrencileri feryat figan.... shgm sağlık bakanlığı şimdi sıra helikoptercilere geldi korkarım, lütfen onları koruyun. işi sadece allaha edeceğimiz dualara bırakmayın ucuz personel çalıştırmak için yetkisiz, bakacağı hava aracı üzerinde eğitimsiz 12 gencimiz helikopter bölgelerinde görevlendirilecekmiş. gençlerimize hayırlı olsun.. uçanlara bol şanslar hayırlı görevler diliyorum. allah sizleri korusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilal kara ya ~ 11 yıl önce
iş bulamadım sanırım..genç üniversiteli teknisyen adaylarının işe girmesinden memnun değilsin anlaşılan...ama eskilerin işi bitti gelecek gençliğin kara bilal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 11 yıl önce
22.13 yolcusu 08 Temmuz 2013, Pazartesi 01:37:20 Ben bilal kara 4 yıllık üniversite mezunu , yüksek lisansını yapmış ve 15 yıllık lisansa sahibim, bu iş böyle internet köşelerinde ahkam kesmekle olmaz sayın thk cı,iş bulamama değil türkiyede senin asla çalışamayacağın bir havacılık kurumunda çalışmaktayım, iş bulamayınca karalamak değil benim amacım, burada yanlış yapılıyor ve helikopterciliği iyi biliyorum, bu böyle olamaz, ve bu zihniyetle giderlerse ambulans helikopter sisteminde Allah korusun diyeceğim ancak bağıra bağıra gelen büyük ihmaller sonucu oluşacak kaza- kırımlar çook yakındır, Saygılar Bilal kara
atış serbest ~ 11 yıl önce
komik rakamlara çalışacak gençler hoşgeldiniz..ozman amcam uyanıktır işi bilir..5 yıl boğaz tokluğuna çalışırsınız....işe yaramaz asker emekli teknisyenlerini işten çıkardığınız isabet olmuş...ama hayal tacirliğine devam ...uzaya gidiyoruz arkayı dörtleyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000