29 Haziran 2011, Çarşamba 07:54:46

THK ARTIK SİVAS'TA

Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi Eğitim Merkezi, törenle hizmete açıldı...
İl Müftüsü Yusuf Şahin'in yaptığı duanın ardından gerçekleşen açılışta konuşan Vali Ali Kolat, THK Şubesi'nin başta eğitime yönelik olmak üzere birçok alanda faaliyetleri olduğunu belirterek, "Sivas'a bir ivme kazandırdılar, yamaç paraşütü olsun, model uçak yapımında olsun, yelken kanat konusunda olsun güzel çalışmaları var. Bu çalışmalar, ilgi gören çalışmalar, gençlerimizin itibar ettiği çalışmalar" dedi. 
 
Bu çalışmalara ellerinden geldiğince gerekli desteği verdiklerini ifade eden Kolat, "Bu Atatürk'ün kurduğu bir kurum, ama bu kurum uzun yıllar sanki kaderine terk edilmiş gibi biraz dışlandı, biraz geri planda bırakıldı gibi. Ama şimdi bakıyoruz vatandaşımızla, halkımızla, gençlerimizle iç içe, son yıllarda çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar da bize hem havacılığı sevdiriyor, hem de uçuş ve paraşüt merakı olanlara bu imkanı sağlıyor. İşte model uçak yapımı konusundaki çalışmalar, gençlerin, çocukların hoşlandığı çalışmalar. Bunlar da çok ilgi görüyor" diye konuştu. 
 
Şube başkanı Halil Işın ise THK'nın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulduğunu hatırlatarak, kurumun ülke genelinde birçok alanda eğitim faaliyetleri olduğunu belirtti. 
 
Sivas'ta da 2007 yılında başlayan bölgesel kursları artırarak devam ettirdiklerini anlatan Işın, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 
Yamaç paraşütü konusunda da Sivas'ın gayet iyi durumda olduğunu ifade eden Işın, Yıldızdağı Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte Sivas'ta uluslararası düzeyde yamaç paraşütü müsabakaları düzenlenebileceğini kaydetti. 
 
Konuşmaların ardından plaket takdimi ve sertifika dağıtımı yapıldı. VAli Kolat, eğitim merkezine katkı sağlayan iş adamı Raşit Akyol'un plaketini oğlu Sabit Akyol'a takdim etti. Programda, model uçak rehber öğretmen kursuna katılan 200 öğretmenin 28 ayrı okulda eğitim verdiği 420 öğrenciden 5'ine de sertifikaları verildi. Radyo kontrollü uçak similatörünü bilgisayardan kumanda eden Kolat, eğitim merkezindeki model uçakları da inceledi. 
 
THK yetkilileri ve havacılığa gönül veren gençler ile eğitim merkezi önünde hatıra fotoğrafı çektiren Kolat, daha sonra THK Şube Başkanı Halil Işın ile birlikte Kardeşler TOKİ Konutları karşısındaki alana giderek, yamaç paraşütü gösterilerini izledi. 
 
16 YAŞINDAKİ YAMAÇ PARAŞÜTÜ SEVDALISI
 
Yamaç Paraşütü Eğitmeni Aziz Alkan yönetimindeki gösteriler, beğeni topladı. Kolat, yamaç paraşütü yapan gruptaki en küçük sporcu olan 16 yaşındaki Sena Gülpolat'ı tebrik etti. Yenişehir Anadolu Lisesi öğrencisi Gülpolat, bir arkadaşının vesilesiyle yamaç paraşütü kursuna başladığını, 10'dan fazla uçuşunun olduğunu belirterek, "Havada olmak apayrı bir şey, kesinlikle herkesin tatması gereken bir duygu, mükemmel bir şey. Ayağınızın yerden kesildiği an apayrı bir şey, onu anlatamam, yaşamayan bilemez" dedi. 
 
1, 5 yıldır bu sporla uğraştığını belirten Gülpolat, "Aslında yükseklik korkum var, ama hocamız olsun, arkadaşlarımız olsun bizi rahatlatıyorlar" ifadelerini kullandı. 
 
Uçuş anında korkmadığını, sadece rüzgarın sarstığı zamanlarda tedirginlik yaşadığını anlatan Gülpolat, uçuş startını alacağı sırada heyecanlandığını, havada ise sadece paraşütü doğru uçurmayı düşündüğünü söyledi. 
THK ARTIK SİVAS'TA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000