16 Şubat 2015, Pazartesi 14:14:01

THK ARTIK HAVACILIK FAALİYETLERİNE YÖNELECEK

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem THK'nın kuruluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışında bazı açıklamalarda bulundu.
  • Ucus okulunda genel mudur Guray hurgezen ve mithat can kontrolü kaybetmislerdir. Fesatlık yapmak istemiyorum ama sanki özellikle yeni başkan basarisiz olsun ister gibi ucus akademisini yönetmektedirler. Personeli kaçırmak ta,moral motivasyon adina hicbirsey yapmamaktadir. Bugune kadar ne bir toplanti ne açıklama nede düzeltme adina calismalari olmamistir. Ucus akademisini batirip yukude yeni genel baskana yikip siyrilmayi düşünüyorlarsa yaniliyorlar. Acilen ucus akademisi denetlenmeli. Sorunlara çözüm bulunmalidir. Tua bu kurumun en asli ve en kilit birimidir.
  • Sayın genel başkan, Asker emeklilerinden temizleme sebebiniz neydi kurumu ? Asıl gitmesi gerekenler duruyor daha az zararlılar gitti. Eğitim başkanı Bekir Akyüz ve İnönü Başkanı Osman Köşker duruyor. Köşker'i bir tane seven insan yok İnönü'de,anket yapın bakın oradaki personel rahatsız. Sürekli baskı yapıyor. İdari binanın adı karargah olmuş. Nöbetçi amirine nöbetçi komutan diyor,herkesi emir eri gibi görüyor insana değer vermiyormuş. Bekir Akyüz'ün de geçen sene kursları eline yüzüne bulaştıran planlarını okullara mal etmesinden tutun da saçma sapan çılgın projeleriyle olmayacak şeyleri yaptırmaya çalışmasıyla personeli canından bezdirmesi sizin bilmediğiniz şeyler sanırım. Personelinizle bir toplantı yapar bir memnuniyet anketi yaparsanız çok şey kazanırsınız,kaybetmezsiniz emin olun...!
  • Aksehirli ne dediğii anlamadık açıkla lütfen
  • ucak yapcez diyonuz doğru dürüst araba yapamıyon uçakmı yapcen ruya görmeyın milleti kandırmeyin,sahtekarlık etmeyin zaten proceyi ıtalyanlerden almişler ırzızlik etmeyin (goçun yalekesi günay sane deyoz) hem seni taiden nediye govdular deyver bakem
  • Hala emekli asker derdinde olan personel alın size 8 ay sonra emekli paşa başa gelsin diye dolanacaksınız.Siz askerleri çalışanı emeklisi herkesi küstürdünüz.Unutmayın en eskiniz 15 sene önce kuruma girmişken Halis ve onun arkadaşları kuruma deri bağışlıyor zarf topluyordu.Sizin bu manasız asker düşmanlığınız artık kuruma zarar verecek.Unutmaki birçok arkadaşın Türk Hava Kuvvetlerinde eğitim aldı selamlar asker düşmanı THK personeli
  • Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir işleyişi olan sportif havacılık kurumu ? 90 yıl önce neyse şimdi de o. THK nın sitesine baktığınızda verdikleri eğitimleri göreceksiniz. Paraşüt Başlangıç kursu adı altında , 8 günde 1 atlayış yaptırmayı vaad edip yolluyorlar. İnsan utanır biraz. Millet 8 günde tünele sokup 1000 atlayışlık tecrübe kazandırıyor. Kurumun verdiği eğitim tarih bile değil, tarih öncesi olmuştur. Dolayısıyla bu eğitimleri veren ve kendine hoca dedirten zavallılar da tarih öncesi öğretmenlerdir artık. Bu kurumun yapması gereken kendi kendini fesih edip varsa kalan malı mülkü devlete bırakmalı , tüm personelin işine son verilmelidir. THK diye bir kurum olmamalı , sportif havacılığın önü açılmalıdır. Ancak bu sayede ortaya özel kulüp ve girişimciler çıkar, zamanla taşlar yerine oturur. Birçok ülkede olduğu gibi havacılık federasyonu kurulmalı ve bu federasyon otorite olmalıdır. Ona buna kurs vericem diye saçma sapan eğitimlerle uğraşmamalı kulüplerin denetleyicisi olmalıdır
  • Çok değerli THK sevdalısı dostlar, unutmayın ki 800 küsür trilyon borç olan bir kurum var. Burada birinci öncelik kurumun sportif havacılık faaliyetleri değil, bence birinci önemli öncelik kurumu bu borç batağından kurtulmasıdır. Ayrıca kurumdan alacaklı bankaların kapısında yattığı bir THK ne sportif havacılık faaliyeti yapabilir nede başka bir havacılık faaliyeti yapabilir. Demek ki burada en önemli birinci öncelik kurumu bu borç batağından kurtarmak olmalıdır. Genel başkanın yerinde ben olsam belirli bir süreliğine tüm sportif havacılık faaliyetlerini ve kursları durdurur ve eğitim kapmlarında görevli personeli bu süre zarfında ücretsiz izine çıkartırdım, bu süre 1 veya 2 yıl olabilir. Ayrıca kuruma bağlı bulunan şirket ve diğer birimlerdeki çalışanları eleyip çalışan sayısını da düşürürüdüm. Diğer bir tasaruf ise ülke genelinde bulunan bir çok atıl şubeyi daha sonra bazılarını açmak kaydıyla kapatıp yakın şubelere bağlayıp boşuna kira sayman maaşı ve diğer giderler ödenmemiş olur.
  • Kurum nasıl bir yüzyıl daha görecek ivedili madde halinde 1 - Kurumda gereksiz memur tipinde gezinen yalakalar def edilecek. 2- Pilotlarınıza adam gibi maaş verilecek.Adam kurslarda ağlamasın diye 3- Yandaşlar def edilecek aile şirketleri patlatılacak. Antalya Şubesinde Karain Müdür Halis ATMIŞ Sayman Kızı Ceyda ATMIŞ Diğer kızı THK Shopta çalışan bilmem Ne ATMIŞ , Konya Akşehir Şubeden Atılmış Sayman Salim ÖZTAŞ Ltd.Şti firmasıda buna dahil olmak kaydı ile, şubelerde gereksiz adamlar şutlanması, Kurum araçlarının fazlalığı satılıp masraflardan kaçılması, YP kursunda P2 bedava verip diğer lisanslardan para alınmasıın kaldırılması, Model uçak üretim kurslarda ileri düzeye gidilmesi, Planör veya diğer branşlarda öğrenci eğitici yetiştirilmesi, Fitre zekat gibi kavramlardan kurtulunulması, size bir sene içinde değil ama 3 yıl içerisinde geri dönüşü olucaktır.Halk size bir kere daha olmak kaydı ile inanıp değer verecektir.Değiştik demenizi Basın olarak bir tek yandaşları görmeyin
  • Helal olsun baskan durmak yok tam yol ileri. Yeni baskan geldiğinden beri biraz sessizce yapılan değişiklikleri içerdekiler olarak biliyoruz. Aynen devam baskanım kimseye şimdi açıklama yapmak zorunda değilsin zamanı gelince millet gorecek. Bu millet sana inanıyor Ozmonot ve müritlerine değil.
  • Ataturkun kurdugu sonradan dolandirici olan turkiyenin en buyuk kalpazanlarinin baskanlik yaptigi 90 yasindaki kurumumuzu cok seviyoruz. 90 yildir kazanilan oara nereye gitti. Bu parayi 90 yilda yurtdisinda baska bir kuruma aktarsaydiniz saturne marsa venuse uzayussu kurarlardi. Sizi gidi dolandirici kalpazan halkin yardimlarina goz dikmis ac kucular sizi... en buyuk sloganamiz durmak yok yolmaya soymaya devam turk hava kurumu

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem THK'nın kuruluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışında bazı açıklamalarda bulundu.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, halkın artık çok farklı bir THK göreceğini belirterek, "Tüm şeffaflığımızla asli işimiz olan havacılık faaliyetlerine önem vereceğiz. Holdingleşme düşüncesiyle maalesef geri plana itilmiş asli işimiz olan havacılık eğitimlerimizi süratle eski parlak günlerine taşıyacak adımları atacağız" dedi. Öktem, önceki genel başkanın şahsından kaynaklanan olumsuzlukları yargıya bırakıp ileriye baktıklarını dile getirdi.

Öktem, THK'nın kuruluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla alışveriş merkezi Ankamall'ın sergi alanında, 41 ilin havadan çekilen fotoğraflarının yer aldığı "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları" adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. 

Öktem, önceki genel başkanın şahsından kaynaklanan olumsuzlukları yargıya bırakıp ileriye baktıklarını dile getirerek, "Hepsi ülkemizin dört bir yanından seçilerek gelen merkez kurullarımızla, halkımıza, hedefi sadece sportif ve amatör havacılık olan ve havacılığın dışında hiçbir uğraşı olmayan dürüst ve şeffaf bir THK vadediyoruz. Halkımız bize inansın ve güvensin" dedi.

Vacit Öktem, basın açıklamasının ardından, Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın fotoğrafının yer aldığı ve "Özgecan Aslan bulutlarda rahat uyu" yazılı afişin asılı olduğu balonu, hava muhalefeti nedeniyle uçuramadıklarını belirterek, Özgecan Aslan'ın ailesinin ve yakınlarının acısını paylaştıklarını söyledi.



THK ARTIK HAVACILIK FAALİYETLERİNE YÖNELECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

THK lı ~ 9 yıl önce
Ucus okulunda genel mudur Guray hurgezen ve mithat can kontrolü kaybetmislerdir. Fesatlık yapmak istemiyorum ama sanki özellikle yeni başkan basarisiz olsun ister gibi ucus akademisini yönetmektedirler. Personeli kaçırmak ta,moral motivasyon adina hicbirsey yapmamaktadir. Bugune kadar ne bir toplanti ne açıklama nede düzeltme adina calismalari olmamistir. Ucus akademisini batirip yukude yeni genel baskana yikip siyrilmayi düşünüyorlarsa yaniliyorlar. Acilen ucus akademisi denetlenmeli. Sorunlara çözüm bulunmalidir. Tua bu kurumun en asli ve en kilit birimidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asker aş ~ 9 yıl önce
eski genel başkanın üst devresi evli kaptan pilotun sevgilisini torpille işe mi almışlar? Ali Kıdık araştır bak ne zengin haber kaynağına ulaşacaksın. Sendeki habercilik kabiliyetiyle Oymakbaşı kim bulursun bence...
Bünyamin ~ 9 yıl önce
Çok fesat bir yazı olmuş..
Bir Dost ~ 9 yıl önce
Sayın genel başkan, Asker emeklilerinden temizleme sebebiniz neydi kurumu ? Asıl gitmesi gerekenler duruyor daha az zararlılar gitti. Eğitim başkanı Bekir Akyüz ve İnönü Başkanı Osman Köşker duruyor. Köşker'i bir tane seven insan yok İnönü'de,anket yapın bakın oradaki personel rahatsız. Sürekli baskı yapıyor. İdari binanın adı karargah olmuş. Nöbetçi amirine nöbetçi komutan diyor,herkesi emir eri gibi görüyor insana değer vermiyormuş. Bekir Akyüz'ün de geçen sene kursları eline yüzüne bulaştıran planlarını okullara mal etmesinden tutun da saçma sapan çılgın projeleriyle olmayacak şeyleri yaptırmaya çalışmasıyla personeli canından bezdirmesi sizin bilmediğiniz şeyler sanırım. Personelinizle bir toplantı yapar bir memnuniyet anketi yaparsanız çok şey kazanırsınız,kaybetmezsiniz emin olun...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karamel ~ 9 yıl önce
sayın genel başkan yukarıdaki yoruma lütfen dikkate alın yazılanlar tamamen doğru.
PİNOKYO ~ 9 yıl önce
Aksehirli ne dediğii anlamadık açıkla lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aksehirli ~ 9 yıl önce
ucak yapcez diyonuz doğru dürüst araba yapamıyon uçakmı yapcen ruya görmeyın milleti kandırmeyin,sahtekarlık etmeyin zaten proceyi ıtalyanlerden almişler ırzızlik etmeyin (goçun yalekesi günay sane deyoz) hem seni taiden nediye govdular deyver bakem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
modelci ~ 9 yıl önce
uçak degil model bile yapamıyo çinden alıp satıyo oyuncakları tahtadan 50 senelik uçakla milleti kandırıp. yiyiciler gene hortumluyo. başta osman başkanın yalakaları hala duruyor.
THK sevdası ~ 9 yıl önce
Hala emekli asker derdinde olan personel alın size 8 ay sonra emekli paşa başa gelsin diye dolanacaksınız.Siz askerleri çalışanı emeklisi herkesi küstürdünüz.Unutmayın en eskiniz 15 sene önce kuruma girmişken Halis ve onun arkadaşları kuruma deri bağışlıyor zarf topluyordu.Sizin bu manasız asker düşmanlığınız artık kuruma zarar verecek.Unutmaki birçok arkadaşın Türk Hava Kuvvetlerinde eğitim aldı selamlar asker düşmanı THK personeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK sevdası na ~ 9 yıl önce
hav komda kağıt üzrinde aldığınız eğitimleride biliyoruz..o kağıt parçaları mahalle bakkalında bile geçmiyor..sizi gidi yan gelip maaş alanlar sizi...ama devir değişti fason havacılar
THK sevdası ~ 9 yıl önce
Tabi bakkalda geçmez Sayın Hoca.Senin Aldığın Sertifikalar bakkalda ve marketlerde geçerli çünki.iyi uçuşlar
boş ve de fos ~ 9 yıl önce
Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir işleyişi olan sportif havacılık kurumu ? 90 yıl önce neyse şimdi de o. THK nın sitesine baktığınızda verdikleri eğitimleri göreceksiniz. Paraşüt Başlangıç kursu adı altında , 8 günde 1 atlayış yaptırmayı vaad edip yolluyorlar. İnsan utanır biraz. Millet 8 günde tünele sokup 1000 atlayışlık tecrübe kazandırıyor. Kurumun verdiği eğitim tarih bile değil, tarih öncesi olmuştur. Dolayısıyla bu eğitimleri veren ve kendine hoca dedirten zavallılar da tarih öncesi öğretmenlerdir artık. Bu kurumun yapması gereken kendi kendini fesih edip varsa kalan malı mülkü devlete bırakmalı , tüm personelin işine son verilmelidir. THK diye bir kurum olmamalı , sportif havacılığın önü açılmalıdır. Ancak bu sayede ortaya özel kulüp ve girişimciler çıkar, zamanla taşlar yerine oturur. Birçok ülkede olduğu gibi havacılık federasyonu kurulmalı ve bu federasyon otorite olmalıdır. Ona buna kurs vericem diye saçma sapan eğitimlerle uğraşmamalı kulüplerin denetleyicisi olmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş diyosun ? ~ 9 yıl önce
Tutturmuşsunuz kurum kapansın. Nerde Atatürk düşmanı var piyasada artık. Türk Dil Kurumu da kapansın özelleşsin, Türk Tarih Kurumu falan da öyle olsun istersen ? Zaten Havacılık Federasyonu var ama daha somut bir adımları yok. Özel teşebbüs dz kurulsun tabi,kurumun kapanmasına gerek mi var özel dropzone açılması için. Gel gelelim özel yer açılırsa orda öğretmenliği AFF Intructor lığını, Tandem pilotluğunu falan sen mi yapıcan ? Yoksa parasına kıyamayıp dz açamayan arkadaşlar parasına kıyıp dz açtıktan sonra parasına kıyıp yurt dışından öğretmen mi getirecek ? Ve yurt dışından gelecek hangi eğitimli (?) kişiler bu paralarla çalışmaya gönüllü olacak ? Bunları da bir deyiver istersen =)
BORÇSUZ BİR THK ~ 9 yıl önce
Çok değerli THK sevdalısı dostlar, unutmayın ki 800 küsür trilyon borç olan bir kurum var. Burada birinci öncelik kurumun sportif havacılık faaliyetleri değil, bence birinci önemli öncelik kurumu bu borç batağından kurtulmasıdır. Ayrıca kurumdan alacaklı bankaların kapısında yattığı bir THK ne sportif havacılık faaliyeti yapabilir nede başka bir havacılık faaliyeti yapabilir. Demek ki burada en önemli birinci öncelik kurumu bu borç batağından kurtarmak olmalıdır. Genel başkanın yerinde ben olsam belirli bir süreliğine tüm sportif havacılık faaliyetlerini ve kursları durdurur ve eğitim kapmlarında görevli personeli bu süre zarfında ücretsiz izine çıkartırdım, bu süre 1 veya 2 yıl olabilir. Ayrıca kuruma bağlı bulunan şirket ve diğer birimlerdeki çalışanları eleyip çalışan sayısını da düşürürüdüm. Diğer bir tasaruf ise ülke genelinde bulunan bir çok atıl şubeyi daha sonra bazılarını açmak kaydıyla kapatıp yakın şubelere bağlayıp boşuna kira sayman maaşı ve diğer giderler ödenmemiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
borçlar bitirilmeli ~ 9 yıl önce
Yukarıda yorum yapan arkadaş çok doğru söylemiş.Evet bencede ''kurumdan alacaklı bankaların kapısında yattığı bir THK ne sportif havacılık faaliyeti yapabilir nede başka bir havacılık faaliyeti yapabilir'' burada önemli olan kurslar veya havacılık faaliyetleri değil önemli olan türk hava kurumu ve onun geleceğidir.Borçlar hafiflediğinde kurslarda açılır havacılık faaliyetleride yapılır.......umarım vacit başkan bu sitedeki yorumları okuyup bizlerin sesini duyuyordur
Ekonomist-Pilot ~ 9 yıl önce
Yaptiginiz ongoru Kurumu daha zor bir duruma sokar.Onemli olan borcun buyuklugu deil bunun odenmesidir,Yani karinizi ne kadar artirirsaniz bu borc size o kadar az yuk olur.Bunun icin yapilmasi gereken surdurulebilir bir buyumeye gitmek.Bunun icin de bedavaciliktan vaz gecilip.Kurumun bunyesinde verilen egitimler demokratik fiyatlara verilmeli.Bunun yanisira kuruma kar getiren ana konulara odaklanmali ; pilotluk egitimi , Ozel Universitesi , Hava ambulans ,Yangin sondurme .....Kisa surecte acilen yapilmasi gerekenler ; 1.Derhal yerli ucak seri uretime gecmeli ve pazarlanmali 2.Helikopter pilotlugu egitimlerine baslanilmali 3.THK Antalyada pilotaj egitimlerine baslanilmali 4.Universitenin kontenjani artirilmali. Bu adimlar kuruma milyonlarca tl para kazandirir.Orta vadede ise kurumun yapisi degistirilmeli ve dogrudan Vakif universitesi haline getirilmeli boylelikle kurumun yonetimi daha verimli bir hale gelir ve gereksiz personelden kurtulup daha akedemik bir kadroya kavusur ...
Doktor ~ 9 yıl önce
Kurum nasıl bir yüzyıl daha görecek ivedili madde halinde 1 - Kurumda gereksiz memur tipinde gezinen yalakalar def edilecek. 2- Pilotlarınıza adam gibi maaş verilecek.Adam kurslarda ağlamasın diye 3- Yandaşlar def edilecek aile şirketleri patlatılacak. Antalya Şubesinde Karain Müdür Halis ATMIŞ Sayman Kızı Ceyda ATMIŞ Diğer kızı THK Shopta çalışan bilmem Ne ATMIŞ , Konya Akşehir Şubeden Atılmış Sayman Salim ÖZTAŞ Ltd.Şti firmasıda buna dahil olmak kaydı ile, şubelerde gereksiz adamlar şutlanması, Kurum araçlarının fazlalığı satılıp masraflardan kaçılması, YP kursunda P2 bedava verip diğer lisanslardan para alınmasıın kaldırılması, Model uçak üretim kurslarda ileri düzeye gidilmesi, Planör veya diğer branşlarda öğrenci eğitici yetiştirilmesi, Fitre zekat gibi kavramlardan kurtulunulması, size bir sene içinde değil ama 3 yıl içerisinde geri dönüşü olucaktır.Halk size bir kere daha olmak kaydı ile inanıp değer verecektir.Değiştik demenizi Basın olarak bir tek yandaşları görmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oeh na na ~ 9 yıl önce
Kurumun tek gelicegi karliligini artirmaktan geciyor.Bunu da ancak Pilotaj egitimi ve Halktan gelen destekle yapabilir ... gerikalani bos isler ... Burdan gelicek karlarda Yerli ucak ve havacilik ekipmanlari uretilmeli boylelikle surdurulebilir bir buyume trendine girebilsin ....
yamaç pilotu ~ 9 yıl önce
Geçen sene yamaç paraşüt kursuna antalyaya karaine gittim.Şube tam bir saltanat deniz kenarında kiraymış orda 3000 tl kiralarmış yazık üzüldüm bir daha bagış yapmam.ahele karainde müdür tam bir çiftlik kurmuş. Tavuklar vs var yumurta yetiştiriyormuş kendine.Bekçileri köle gibi kullanıyor.Osman paşanın adamıymış.çok zararlı çünkü yumurta almaya gelirmiş karaine.Altında bir araba boşuna maaş alıp gezen. Kim bilir 5000 maaşm alırmış.yazık Sayın genel başkanım bu konuyu araştırır mısınız.Sizi destekliyoruz.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Helal olsun baskan durmak yok tam yol ileri. Yeni baskan geldiğinden beri biraz sessizce yapılan değişiklikleri içerdekiler olarak biliyoruz. Aynen devam baskanım kimseye şimdi açıklama yapmak zorunda değilsin zamanı gelince millet gorecek. Bu millet sana inanıyor Ozmonot ve müritlerine değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalyalı modelci ~ 9 yıl önce
Biz uzun yıllardır kuruma faydalı olmuş modelcileriz.Yıllarca kurum için gösteriler yaptık. Son yıllarda bizleri karaine bile almadılar oranın müdürü. Bekçilere talimat vermiş. Bizleri üyelikten bile silmişler.Osman paşanın yiyici ekibinin antalya sorumluları. Hala görevdeler . onları unutmayın kurumun kurtuluşu için.
karamanin koyunlari ~ 9 yıl önce
Ataturkun kurdugu sonradan dolandirici olan turkiyenin en buyuk kalpazanlarinin baskanlik yaptigi 90 yasindaki kurumumuzu cok seviyoruz. 90 yildir kazanilan oara nereye gitti. Bu parayi 90 yilda yurtdisinda baska bir kuruma aktarsaydiniz saturne marsa venuse uzayussu kurarlardi. Sizi gidi dolandirici kalpazan halkin yardimlarina goz dikmis ac kucular sizi... en buyuk sloganamiz durmak yok yolmaya soymaya devam turk hava kurumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski üye ~ 9 yıl önce
Antalyada temizlik bekliyoruz. Sizi destekliyoruz . inanıyoruz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000