16 Şubat 2015, Pazartesi 10:08:23

THK 90 YAŞINDA...

16 Şubat 1925’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” öngörüsü ile kurulan sivil havacılık teşkilatı olan Türk Hava Kurumu bugün 90. yaşını kutluyor.
  • artık biraz müsaade edelim.yapıcı olalım.yıkıcı olmak en kolayı ,zaman daralıyor.Biraz izin verelim.Sonra çekersiniz kılıçları.
  • ya şu ankara kızılay büra daki güvenliği değişin ya nönette sigara içip dolanıyor
  • Mustafa Kemal Ataturk , Kurumun halini gorse mezarinda ters doner !! 90 sene oldu ve Kuruma aktarilan paralarin haddi hesabi yok !! Thk nin yerinde de baska bir kurulus olsaydi simdi uzaya uydu yerlestiriyordu ! Bide yeni baskan beyaz tv ye cikip sportif havaciliga geri donicez diyor !! Bebelere balon misali .. Ulan ne zamam sportif havaciliktan ciktiniz ki ? Pardon, onu bile yapamiorsunuz ... Yerli ucak ne oldu ? Yerli uydu ne oldu ? Hazir para yemesi kolay !! Sozde helikopter pilotu yetistircektiniz , ne oldu ? Antalya Karain havalimanini neden pilotaj egitimine acmiyorsunuz ? ...... Burada yazicak o kadar cok sey varki , hadi neyse ....
  • 90 Yıllık bir kurum o kurumdan bir cacık göremedim.Üstüne biride gel birader sana kurs verek demedi.Ulan parası ile dedim verin yok kurslar bedava dediler.45 yaşında adama fitre-zekat topla kurban derisi topla dedi.İstanbuldayım yamaçparaşütü bir kursu acında bedavadan nasıl alnıyormus görem.Ama Yinede yeni yaşın ATAM'dan dolayı kutlu olsun

 16 Şubat 1925’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” öngörüsü ile kurulan sivil havacılık teşkilatı olan Türk Hava Kurumu bugün 90. yaşını kutluyor.

Türk insanına havacılığı sevdirmek amacıyla 16 Şubat 1925’de kurulan Türk Hava Kurumu, bugün 90 yaşına bastı.  Kuruluşun 90’ıncı yılı dolayısıyla THK Genel Başkanlığı ve şubeler, çeşitli etkinlikler düzenledi. 

THK Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen faaliyetler kapsamında Ankara’da ilk defa yapılacak olan sıcak hava balon uçuşları, ‘’Gökyüzünden Türkiye Manzaraları’’ fotoğraf sergisi ve Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi tarafından stant etkinlikleri yapılacak.
Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi Genç Kanatlar ekibi, Ankara’daki tüm havacılık sevdalıları ve meraklılarını ağırlamak için bekliyor olacak.

ATATÜRK’ÜN EMRİYLE KURULDU

Türk Hava Kurumu, Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925'te Atatürk'ün emri ile kuruldu.  Atatürk'ün işareti ile kurulduğunda Cevat Abbas Gürer kurucu ve başkan idi ve dernek Türk Tayyare Cemiyeti adını taşımaktaydı; 1935 yılında Türk Hava Kurumu (THK) adını aldı.

THK 90 YAŞINDA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

anten ~ 9 yıl önce
artık biraz müsaade edelim.yapıcı olalım.yıkıcı olmak en kolayı ,zaman daralıyor.Biraz izin verelim.Sonra çekersiniz kılıçları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
12 ~ 9 yıl önce
ya şu ankara kızılay büra daki güvenliği değişin ya nönette sigara içip dolanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anten ~ 9 yıl önce
ulan adamı niye gammazlıyon sana ne zararı var.sigara içiyosa kendine zarararı.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Mustafa Kemal Ataturk , Kurumun halini gorse mezarinda ters doner !! 90 sene oldu ve Kuruma aktarilan paralarin haddi hesabi yok !! Thk nin yerinde de baska bir kurulus olsaydi simdi uzaya uydu yerlestiriyordu ! Bide yeni baskan beyaz tv ye cikip sportif havaciliga geri donicez diyor !! Bebelere balon misali .. Ulan ne zamam sportif havaciliktan ciktiniz ki ? Pardon, onu bile yapamiorsunuz ... Yerli ucak ne oldu ? Yerli uydu ne oldu ? Hazir para yemesi kolay !! Sozde helikopter pilotu yetistircektiniz , ne oldu ? Antalya Karain havalimanini neden pilotaj egitimine acmiyorsunuz ? ...... Burada yazicak o kadar cok sey varki , hadi neyse ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doktor ~ 9 yıl önce
90 Yıllık bir kurum o kurumdan bir cacık göremedim.Üstüne biride gel birader sana kurs verek demedi.Ulan parası ile dedim verin yok kurslar bedava dediler.45 yaşında adama fitre-zekat topla kurban derisi topla dedi.İstanbuldayım yamaçparaşütü bir kursu acında bedavadan nasıl alnıyormus görem.Ama Yinede yeni yaşın ATAM'dan dolayı kutlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anten ~ 9 yıl önce
cacıklı cucuklu eleştiri yapacağına düzgün eleştiri yap.ATA´yıda alet etme seviyeli ol

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000