22 Ağustos 2011, Pazartesi 08:25:33

THK 14 YENİ UÇAK ALIYOR

Yıl içinde gelecek uçakları özel pilot lisansı olan herkes saati yaklaşık 100 eurodan kiralayabilecek. THK, aynı zamanda tek motorlu uçakları 65 bin eurodan başlayan fiyatlarla satacak. Fiyatı lüks otomobiller kadar olan uçaklar, İstanbul’dan Ankara’ya 300 liralık yakıt tüketiyor.
  • O zaman 65 000 euro verir uçağı satın alırım.
  • super kardes, ppl alir almaz kimse sana ucak vermez. PPL pilotluga giris. Biraz saat ve tecrube artirman gerekir. 1-2 ay ucamadiysan tazeleme yapman gerekir. Bahardan bahara canim cekti 10 liraya ucak kiralayayimda ucayim diye bir durum yok.
  • Asıl personel kan ağlıyor kimse ilgilenmiyor.
  • Ben THK 'da çalışmıyorum ve hiçbir bağlantım yok, fakat istenince neler yapıldığı öğrenilebilir. Yönetim iyi veya kötü o tartışılır fakat yapılan iyi şeyler var. Başkasının laflarıyla cahilce eleştirmenin iyi işler de yapan bir kuruluşu karalamaktan başka neye yarar.
  • bu devletin denetleme kurumları yokmu?? neden bu arpalığa neşter vurulmuyor...bu talan ne kadar devam edecek...1000 nin üzerinde gayrı menkulu olan, topladığı paranın nereye harcandığı belli olmuyan bu kuruma kim ne zaman dur diyecek???hiç mi cesur basın mensubu yok bu kurumu araştıracak???
  • THK ne yaparsa yapsın, bazıları kıskançlıktan ne diyeceklerini şaşırıyorlar. Şikayet edenler, THK için bugüne kadar ne yaptınız? Derimi topladınız, fitrenizimi verdiniz. THK'yı yerenler önce kendilerine baksın ve artık çamur atmaktan vazgeçin. THK'nın sivil havacılığa kıt imkanlarla yaptıklarına bakın ve söylediklerinizden utanın.THK'nın vizyonu sivil havacılığı geliştirmektir. Bunun içinde THK Üniversitesini kurmuştur. Sektörün ihtiyacını karşılamak için ATATÜRK'ün gösterdiği yolda yılmadan çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm emeği geçenleri kutluyorum.
  • güya ihale yapılacakmış...başkan gezsin yurtdışında....masrafları kim ödüyor???tecnamla işler halledildi bile....thk bir postal arpalığıdır...devrelerini koruyan emekli askerlerin rant kapısıdır....hiçbirşey doğru dürüst yapılmamaktadır...aman bana birşey olmasın deyip uçuş parası almak için yönetici öğretmenler çorludan ayrılmamakta ve her fırsatta rakip olacak kişilerin altını oymaktadırlar...birilerinin aertık dur deme zamanı gelmedimi???
  • ucak alınıyor vs hepsi hikaye. thk gruplarının ucusları tıkanmıs vaziyette. gidin gorun okul yonetimi yeni grup ala ala butun gruplar tıkandı. ucuracak hoca yok okulda. yonetim desen kendinden bile haber degil. bindikleri dalı kestiklerini iş isten gecince anlayacaklar
  • Süper!!!Umarım günden güne daha da gelişir.İnşallah PPL imi alınca bu fiyatlardan kiralarım :)
Şimdiye kadar aralarında Atatürk’ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen’in de bulunduğu 5 bin 500 pilotu yetiştiren Türk Hava Kurumu (THK), özel havacılık sektörünü geliştirmek için kolları sıvadı.

Türk Hava Kurumu’nun hava taksi işletmesi olan THK Gökçen Havacılık, dünyanın en kaliteli ve cimri uçaklarını bulmak için çalışıyor. THK, bu yıl lüks otomobil fiyatına uçak satmaya başlayacak. Uçak sahipleri için kiralama da yapacak olan Gökçen Havacılık, bu sayede uçakların kendi masrafını çıkarmasına yardımcı olacak.

THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer, bu yıl planlarının başta büyükşehirler olmak üzere özel pilot lisansı olanların kiralayıp satın alabilecekleri uçakları getirmek olduğunu söyledi. Uçak fiyatının 65 bin euro olması için çalıştıklarını anlatan Yılmazer, “Amacımız kaliteli ama cimri uçaklar olması. Lüks otomobil fiyatına uçak satıp sektörü geliştireceğiz. Kiralama ve eğitim için bu yıl 14 uçak alacağız” dedi.

Her şey dahil uçak
Gökçen Havacılık geçtiğimiz hafta içinde Avusturya’dan Diamond Aircraft Industries, İtalyan Tecnam ile Çek Cumhuriyeti’nden Fairnico’dan kiralık uçaklar için teklif aldı.

Kira masrafı çıkarıyor
Meraklılar yurtdışından uçak getirmek istediğinde maliyetin yüksek olduğunu belirten Yılmazer, “Biz fazla adette aldığımız için fiyat düşüyor. Müşteriye sadece uçağı alıp kullanmak kalacak. Herşey dahil 65 bin eurodan uçak sahibi yapacağız” diye konuştu.

Uçağın saklama maliyetini de düşüreceklerini anlattı. İstanbul, Ankara ve Antalya’da hangarları olduğunu anlatan Yılmazer, ortalama hangar maliyetini de ev kirasından daha ucuz seviyeye çekeceklerinin müjdesini verdi.

THK Gökçen Havacılık’ın hedeflerinden biri de uçak sahiplerinin uçaklarını kullanmadığında kiralayacağı bir sistem oluşturmak. Bu sayede zaten lüks otomobil fiyatına uçak alan amatör pilotlar hangar ve bakım maliyetlerinden de kurtulmuş olacak. Volkan Yılmazer, kiralamada da hedeflerinin saati 100 euro olduğunu söyledi. Türkiye’nin birçok yerinde çim pist olduğunu ve bu uçakların kolaylıkla inebildiğini anlatan Yılmazer, “Yılda 800 saat uçan uçaklar sahibine para kazandıracak. Ayda 5 saat uçarsa da masraflarının bir kısmını karşılayacak” diye konuştu.

Jet havuzu kurulacak
THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer, Türkiye’de yeterli organizasyon yapılmadığı için ihtiyaç sahipleriyle uçak sahiplerinin bir araya gelemediğini ve işadamlarının jetlerinin de tüm masraflara rağmen boş yattığını söyledi. İş jeti alımıyla ilgili çalışmaya başladıklarını ifade eden Yılmazer, hedeflerini şöyle aktardı: “İş jetimiz Ankara’da bulunacak. Kullanamayanlar da bu havuza girdiklerinde iş jeti konusunda acil ihtiyacı olanlar birbirini bulabilecek. Bu havuzdan hem iş jeti sahipleri hem de ihtiyacı olanlar kazanacak.”

Otomobil kadar yakacak
THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer, İtalyan uçak üreticisi Tecnam’ın tek motorlu uçaklarının Türkiye için ideal olduğunu söyledi. Yılmazer’in verdiği bilgiye göre, 4 silindir ve 100 beygirle otomobil kadar motora sahip olan bu uçaklar İstanbul’dan Ankara’ya yaklaşık 300 liralık yakıt tüketecek. 2-4 kişilik bu uçaklarla kiralama ücretiyle birlikte Ankara’ya gitmenin kira ve yakıt dahil maliyeti yaklaşık 500 lira olacak. Tabii bunun için uçağı kiralayacak olanların özel pilot lisansı alması gerekecek. THK 2-4 ay arasında tamamlanan özel pilotluk eğitiminin 14 bin 500 dolarlık fiyatını da yeni uçaklarla birlikte aşağı çekecek.
THK 14 YENİ UÇAK ALIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
O zaman 65 000 euro verir uçağı satın alırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
super kardes, ppl alir almaz kimse sana ucak vermez. PPL pilotluga giris. Biraz saat ve tecrube artirman gerekir. 1-2 ay ucamadiysan tazeleme yapman gerekir. Bahardan bahara canim cekti 10 liraya ucak kiralayayimda ucayim diye bir durum yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asıl personel kan ağlıyor kimse ilgilenmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben THK 'da çalışmıyorum ve hiçbir bağlantım yok, fakat istenince neler yapıldığı öğrenilebilir. Yönetim iyi veya kötü o tartışılır fakat yapılan iyi şeyler var. Başkasının laflarıyla cahilce eleştirmenin iyi işler de yapan bir kuruluşu karalamaktan başka neye yarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu devletin denetleme kurumları yokmu?? neden bu arpalığa neşter vurulmuyor...bu talan ne kadar devam edecek...1000 nin üzerinde gayrı menkulu olan, topladığı paranın nereye harcandığı belli olmuyan bu kuruma kim ne zaman dur diyecek???hiç mi cesur basın mensubu yok bu kurumu araştıracak???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK ne yaparsa yapsın, bazıları kıskançlıktan ne diyeceklerini şaşırıyorlar. Şikayet edenler, THK için bugüne kadar ne yaptınız? Derimi topladınız, fitrenizimi verdiniz. THK'yı yerenler önce kendilerine baksın ve artık çamur atmaktan vazgeçin. THK'nın sivil havacılığa kıt imkanlarla yaptıklarına bakın ve söylediklerinizden utanın.THK'nın vizyonu sivil havacılığı geliştirmektir. Bunun içinde THK Üniversitesini kurmuştur. Sektörün ihtiyacını karşılamak için ATATÜRK'ün gösterdiği yolda yılmadan çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm emeği geçenleri kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güya ihale yapılacakmış...başkan gezsin yurtdışında....masrafları kim ödüyor???tecnamla işler halledildi bile....thk bir postal arpalığıdır...devrelerini koruyan emekli askerlerin rant kapısıdır....hiçbirşey doğru dürüst yapılmamaktadır...aman bana birşey olmasın deyip uçuş parası almak için yönetici öğretmenler çorludan ayrılmamakta ve her fırsatta rakip olacak kişilerin altını oymaktadırlar...birilerinin aertık dur deme zamanı gelmedimi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucak alınıyor vs hepsi hikaye. thk gruplarının ucusları tıkanmıs vaziyette. gidin gorun okul yonetimi yeni grup ala ala butun gruplar tıkandı. ucuracak hoca yok okulda. yonetim desen kendinden bile haber degil. bindikleri dalı kestiklerini iş isten gecince anlayacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Süper!!!Umarım günden güne daha da gelişir.İnşallah PPL imi alınca bu fiyatlardan kiralarım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000