31 Ekim 2013, Perşembe 08:20:52

'SİZ YİNE DE SON GÜNE BIRAKMAYIN'

Bugün Gazetesi yazarı ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, tavan-taban fiyatı uygulamasını değerlendirdi...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile havayolu taşımacılığı hizmeti veren şirketler arasında yürütülen görüşmeler sonrasında, uçak biletlerinin 300 TL'yi geçmeyecek şekilde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Özellikle bayramlarda ve özel günlerde bilet fiyatları konusunda büyük sıkıntı çeken vatandaşlarımızı rahatlatacak olan bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyoruz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın onaylamasının ardından hemen uygulamaya geçirilmesi düşünülen bu "tavan fiyat" neler getiriyor?..

Bu sistemde iç hatlar ekonomi sınıfı bileti, son dakika alınsa bile ödenecek bedel 300 TL'yi geçemeyecek.

Çok acil seyahatlerin gerektiği durumlarda bilet satın alırken astronomik rakamlarla karşı karşıya kalmak gibi bir durum olmayacak.

Tavan fiyat belli, 300 TL.

Bakanlık devreye girerek bilet fiyatlarının artışını frenledi ama siz siz olun bilet satın almak için son güne kalmayın.

Seyahat programlarınızı mümkün olduğunca önceden yapmaya ve uçak biletinizi de en kısa zamanda satın almaya bakın.

Aynı şekilde, uçak bileti satın alırken alternatif gün ve saatleri belirlemeniz de önemli.

Gideceğiniz yere sabah ya da öğlen saatinde varmak yerine gece saatlerinde iniş yapmayı tercih ederseniz bilet harcamalarından ciddi miktarlarda tasarruf edebilirsiniz. Bununla birlikte, daha az tercih edilen havalimanlarından düzenlenen uçuşların biletlerinin daha düşük ücretle satışa sunulduğu da aklınızın bir yerinde olsun.

Dahası, bilet satın alırken karşılaştırmalı uçuş alternatifleri sunan çeşitli internet sitelerini kullanmayı da unutmayın.

Birçok havayolu firmasının farklı saat ve havaalanlarına olan uçuşlarını görebileceğiniz internet siteleri, uçak biletini mümkün olan en ucuz fiyata almanızı sağlayacağı gibi, gidiş-dönüş saatlerinde esnek olabilmenizi de mümkün kılacaktır.



Havacılıktaki gelişmeler

Havacılık, hava ulaşımı hayatımıza bundan 10 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak ölçüde girmiş durumda.
Yolcu sayısı hızla artıyor.

Rakamları sık sık dikkatinize sunuyoruz; bugün de toplam yolcu sayısının yılın ilk 9 aylık bölümünde 115 milyonu aştığını, eylül dönemi toplam uçak trafiğinin de %12,3 düzeyinde rekor artış kaydederek 122 bin 500'e ulaştığını belirtelim.

Uçak trafiği, dış hatlarda %8,9 oranında bir artış gösterirken, iç hatlardaki büyüme ise %15,5 seviyesinde gerçekleşiyor.

Aynı şekilde, eylül dönemi yolcu trafiğinde de ciddi bir artış yaşandığını görüyoruz.

Öyle ki, geçen yılın aynı dönemine göre, iç hatlarda %17,8 artışla 7 milyon 160 bin 86'ya ulaşan yolcu sayısı, dış hatlarda ise %9,3 artışla 8 milyon 676 bin 442'ye yükselmiş durumda.

Görünen köy kılavuz istemez...

Eylül dönemi rakamları ışığında, havacılık taşımacılığındaki büyümenin hem önceki yıla göre hem de bir önceki aya göre hız kazanarak devam ettiğini görüyoruz, bu alanın gittikçe gelişeceği de aşikâr.

Burada dikkat edilmesi gereken konu, havacılıktaki büyümeden halkımızın da fayda sağlıyor olması.

Bundan 10-11 yıl öncesine kadar belli bir kesimin kullanabildiği havayolu, bugün halkın yolu haline gelmiş durumda.

Biz de bu yoldaki son gelişmeleri dikkatlerinize sunmaya gayret ediyoruz.

Yakın zamanda uygulamaya konulacak "tavan fiyat" uygulaması son derece önemli.

Madem havayolunu adeta minibüs yoluna döndürmüş durumdayız, "taban" fiyatı yakalamaya çalışmak da iyi olur.

'SİZ YİNE DE SON GÜNE BIRAKMAYIN'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000