04 Nisan 2010, Pazar 08:14:37

Sivas'ta öğretmenlere model uçak kursu

Sivas'ta Türk Hava Kurumu (THK) tarafından 200 öğretmene 'Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu' veriliyor.

Bir iş yerinde verilen kursta, THK eğitmenleri Ayşe Duran ve Ümit Duran, öğretmenlere maket uçak yapmayı öğretiyor. THK Sivas Şubesi Başkanı Halil Işın, 29 Martta başlayan kursta öğretmenlerin aldıkları eğitimden sonra kendi okullarında öğrencilerine de maket uçak yapmayı öğreteceklerini belirtti.

Işın, kursun 7 Nisanda sona ereceğini, kursu başarıyla tamamlayan öğretmenlere sertifika verileceğini ifade ederek, 'Model uçak yapımıyla bilgilenen öğretmenlerimiz de kendi öğrencilerine model uçak kursu verebileceklerdir. Bu tür kurslar öğrencilerimizin proje ile tanışmaları, projeyi okumaları ve uygulamaları yönünde, uygulanmakta olan egzersiz programları çerçevesinde önemli kazanımlar sağlamaktadır' dedi.

Kurs eğitmeni Ümit Duran, rehber öğretmenlere yönelik verilen kurs ile öğretmenlerin okullarda oluşturulan havacılık kolu öğrencilerine model uçak yapmayı öğreteceklerini söyledi.

Ayşe Duran ise kursun amacının havacılığın yaygınlaşmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek, kursa katılanlara malzemelerin ücretsiz olarak verildiğini kaydetti.

Sivas'ta öğretmenlere model uçak kursu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000