20 Ekim 2015, Salı 10:15:03

Rektör Toprak karara uymuyor!

Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten atanan Metin Toprak, geçtiğimiz hafta mütevelli heyeti tarafından görevden alınmıştı. Ancak göreve getiren mütevelli heyetinin verdiği görevi kabul eden rektör Metin Toprak, görevden alınmayı kabul etmeyerek direniyor.
  • Kriminal mi? Laboratuvar falan yani??? Allah akil fikir versin bunlara... Ve YÖK mü? Sen suna yeni Vakif Yonetmeligini bekliyorum desene! THK uyan! Universiteni almak istiyorlar elinden! Ve bunun vebali, bu adami getirenlerdedir! Kursat Pasam bir tek sana guveniyoruz!
  • Öyle yada böyle. Mütevelli Heyet seni istemiyor (ki sonuna kadar haklılar, ortak iş yapılacak bir şahsiyet değilsin) bu neyin ısrarıdır? Nerde kaldı onur ve gurur? Ha görünenin dışında farklı olayların varsa (ki durum bunu gösteriyor) hakkı olan herkes adına hakkımızı helal etmiyoruz sana. O altına araba verip gezdirdiklerinin burnundan gelsin.
  • "Görevden alma YÖK onayına tabidir" - THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Toprak: - "Üniversite rektörlüğü görevine başlatma ve görevden alma YÖK onayından sonra olabilir" - "Üniversitede göreve geldiğimde hem sosyal medyaya yansıyan hem de YÖK nezdinde yürütülen bir kısmı kriminal boyuttaki ihlallerle ilgili inceleme başlattık" - "Kendimizi ne yargı yerine koyuyoruz ne de güvenlik gücü. İdare olarak üstümüze düşeni yaparız ve ilgili makamlara iletiriz. Sorumluluğumuzun etik olarak gereği bildiğimiz kadarıyla neyse onu yaparız" ANKARA (AA) - ARİFE YILDIZ ÜNAL - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Toprak, rektörlük görevinden alındığı iddialarıyla ilgili, "Üniversite rektörlüğü görevine başlatma ve görevden alma YÖK onayından sonra olabilir" dedi.
  • THK nın bu paşalardan çektiği nedir böyle. Askeriyedeki saltanatları bitti şimdide kurumu bitirecekler. Sülük gibiler her taşın altından çıkıyolar. Siz üniversiteden ne anlarsınız. Kaldıki 30 yıldır teroristlerle başedemeyenler burada paşalık yapıyolar. Yazıklar olsun.....
  • Artık işi iyice kepazeliğe vurdun rektör bey. Derdin ne. Sülük gibi yapıştınız üniversitenin sırtına. Düşün yakasından. İnsanlar önünü görsün. Yeni Genel Başkanın yeni bir kadroyla çalışmak istemesi gayet tabii. İnatçı keçilikle kaliteni ortaya koyuyorsun rektör bey.
  • Altında son model 500 milyarlık audi a8 ve 30 milyar maaş. Kendi yandaşları ve koruması 10 milyar alıyor. Kim bırakmak ister böyle avantalı yeri. Biz gariban burslu öğrencilere gelince hiçbir imkan yok. Yemek imkanları çok kısıtlı üstelik pahalı. Muhatap alınmıyoruz üstüne de hakaret'e maruz kalıyoruz. Yazıktır günahtır etmeyin eylemeyin, en azından gururlu olup onurunuzla istifa edin lütfen.
  • Bu yorumu da lütfen yayınlayın. Terör yanlısı kişileri barındırmaya devam edeceksiniz üniversiteye, farklı kulvarda at koşturun. Hdp den aday olun veya dağ kadrolarına katılın. Bu şekilde haksız o yeri işgal edecek ve bu sempatizanları okula toplayıp, Kürt milliyetçiliği yapacaksanız, bizde zerre kadar korkmuyoruz ve yeri geldiğinde üniversiteyi size dar ederiz "metin toprak"...
  • Metin Toprak ile birlikte gelenler ciddi manada herşeyin çivisini çıkardılar. Süreçleri tıkamaktan, adam kayırmaktan, lüzumsuz şeylerin peşinde koşmaktan, küçük işlerle uğraşmaktan önlerini göremediler. Bu başarısızlığın faturası tabiki kendilerine kesilecektir. Bir vakıf ünivetsitesinin tek yetkili karar mercihi Mütevelli Heyettir, kararlarını yok hükmünde saymak kanunsuzdur usulsüzdür. Gerçi kanunsuzluk dediğimizde aklımıza direkt Metin Toprak ve ekibi gelir ama neyse.
  • üniversitenin avukatı kim? üniversitede bir hukuk birimi var değil mi?
  • thkü yüksek lisans öğrencisiyim.mağdurum.yazık bize.okudukça bayılacam yorumları.yüksek lisansa başladık.herşey gayet güzeldi.dersler güzeldi hocalar güzeldi.bilişim teknolojileri masterında herşey güzeldi.bir yaz dönemi geçti. kayıt için okula geldim. programın kapanacağı söylendi.ders açılmadığı söylendi.hocların gittiği söylendi.arkadaşlarımızı çağırdık gelin diye öğrenci alınmadığı söylendi.niye kapadı?öğrenci memnun hoca memnun iken.kim memnun değildi program kapandı?

Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten atanan Metin Toprak, geçtiğimiz hafta mütevelli heyeti tarafından görevden alınmıştı. Ancak göreve getiren mütevelli heyetinin verdiği görevi kabul eden rektör Metin Toprak, görevden alınmayı kabul etmeyerek direniyor.

Türk Hava Kurumu rektörü Metin Toprak görevden alınmasına rağmen koltuğuna sımsıkı sarıldı. Halen üniversiteyi terk etmeyen Metin Toprak, “gitmem de gitmem” diyor.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’na Kürşat Atılgan’ın seçilmesinin ardından üniversite mütevelli heyetinin toplanarak yeni genel başkana kendi çalışma ekibini kurması için ilk olarak rektör Metin Toprak’ı görevden almıştı.

Ancak Metin Toprak, kararın kendisine tebliğ edilmesine rağmen koltuğu bırakmamak için direndiği belirtiliyor. Vakıf üniversitelerinde mütevelli heyet tarafından atanan ve aynı heyet tarafından görevden alınan rektörün görevi bırakması gerekirken THK üniversitesinde durumlar çok farklı şekilde gelişiyor.

Görevi bırakmamak için istenmediği yerde kalmaya çalışan Metin Toprak, YÖK nezdinde girişimlerde bulunduğu ve kalmak için direndiği öğrenildi.

THK rektörlüğüne gelir gelmez çok sayıda iddia ile gündeme gelen Metin Toprak, zorla ifade almak, mobbing yapmak, sorgu odaları kurmak gibi iddialarla eleştiriliyordu.

Koltuğuna sımsıkı sarılan Metin Toprak’ın rektörlüğe atandıkta sonra da çok sayıda personel alarak THK üniversitesinin zaten bozuk olan bütçesine yeni delikler açtığı da kaydediliyor.

Öğrenciler ve öğretim görevlileri arasında da kaosa neden olan bu gelişmelerin ne zaman sona ereceği merak edilirken, mütevelli heyeti ve THK yönetim kurulunda nasıl değerlendirileceği de bir başka merak konusu oldu.

Öte yandan yarın toplanacağı öğrenilen THK’nın yeni yönetiminin de bu konuyu ele alacağı ifade edildi.

©Airporthaber.com

Rektör Toprak karara uymuyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

Uyan ~ 8 yıl önce
Kriminal mi? Laboratuvar falan yani??? Allah akil fikir versin bunlara... Ve YÖK mü? Sen suna yeni Vakif Yonetmeligini bekliyorum desene! THK uyan! Universiteni almak istiyorlar elinden! Ve bunun vebali, bu adami getirenlerdedir! Kursat Pasam bir tek sana guveniyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler'e ~ 8 yıl önce
Öyle yada böyle. Mütevelli Heyet seni istemiyor (ki sonuna kadar haklılar, ortak iş yapılacak bir şahsiyet değilsin) bu neyin ısrarıdır? Nerde kaldı onur ve gurur? Ha görünenin dışında farklı olayların varsa (ki durum bunu gösteriyor) hakkı olan herkes adına hakkımızı helal etmiyoruz sana. O altına araba verip gezdirdiklerinin burnundan gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 8 yıl önce
"Görevden alma YÖK onayına tabidir" - THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Toprak: - "Üniversite rektörlüğü görevine başlatma ve görevden alma YÖK onayından sonra olabilir" - "Üniversitede göreve geldiğimde hem sosyal medyaya yansıyan hem de YÖK nezdinde yürütülen bir kısmı kriminal boyuttaki ihlallerle ilgili inceleme başlattık" - "Kendimizi ne yargı yerine koyuyoruz ne de güvenlik gücü. İdare olarak üstümüze düşeni yaparız ve ilgili makamlara iletiriz. Sorumluluğumuzun etik olarak gereği bildiğimiz kadarıyla neyse onu yaparız" ANKARA (AA) - ARİFE YILDIZ ÜNAL - Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Toprak, rektörlük görevinden alındığı iddialarıyla ilgili, "Üniversite rektörlüğü görevine başlatma ve görevden alma YÖK onayından sonra olabilir" dedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neye yararki ~ 8 yıl önce
THK nın bu paşalardan çektiği nedir böyle. Askeriyedeki saltanatları bitti şimdide kurumu bitirecekler. Sülük gibiler her taşın altından çıkıyolar. Siz üniversiteden ne anlarsınız. Kaldıki 30 yıldır teroristlerle başedemeyenler burada paşalık yapıyolar. Yazıklar olsun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cılkı Çıktı ~ 8 yıl önce
Artık işi iyice kepazeliğe vurdun rektör bey. Derdin ne. Sülük gibi yapıştınız üniversitenin sırtına. Düşün yakasından. İnsanlar önünü görsün. Yeni Genel Başkanın yeni bir kadroyla çalışmak istemesi gayet tabii. İnatçı keçilikle kaliteni ortaya koyuyorsun rektör bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ünvli ~ 8 yıl önce
Altında son model 500 milyarlık audi a8 ve 30 milyar maaş. Kendi yandaşları ve koruması 10 milyar alıyor. Kim bırakmak ister böyle avantalı yeri. Biz gariban burslu öğrencilere gelince hiçbir imkan yok. Yemek imkanları çok kısıtlı üstelik pahalı. Muhatap alınmıyoruz üstüne de hakaret'e maruz kalıyoruz. Yazıktır günahtır etmeyin eylemeyin, en azından gururlu olup onurunuzla istifa edin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neye yararki ~ 8 yıl önce
5 liraya yemek yiyosunuz bide mızmızlanıyosunuz. Sen okulunu bitirde gitttt. Anladın...
İsyan ~ 8 yıl önce
Bu yorumu da lütfen yayınlayın. Terör yanlısı kişileri barındırmaya devam edeceksiniz üniversiteye, farklı kulvarda at koşturun. Hdp den aday olun veya dağ kadrolarına katılın. Bu şekilde haksız o yeri işgal edecek ve bu sempatizanları okula toplayıp, Kürt milliyetçiliği yapacaksanız, bizde zerre kadar korkmuyoruz ve yeri geldiğinde üniversiteyi size dar ederiz "metin toprak"...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Gelenler ~ 8 yıl önce
Metin Toprak ile birlikte gelenler ciddi manada herşeyin çivisini çıkardılar. Süreçleri tıkamaktan, adam kayırmaktan, lüzumsuz şeylerin peşinde koşmaktan, küçük işlerle uğraşmaktan önlerini göremediler. Bu başarısızlığın faturası tabiki kendilerine kesilecektir. Bir vakıf ünivetsitesinin tek yetkili karar mercihi Mütevelli Heyettir, kararlarını yok hükmünde saymak kanunsuzdur usulsüzdür. Gerçi kanunsuzluk dediğimizde aklımıza direkt Metin Toprak ve ekibi gelir ama neyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avukat ~ 8 yıl önce
üniversitenin avukatı kim? üniversitede bir hukuk birimi var değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdur ~ 8 yıl önce
thkü yüksek lisans öğrencisiyim.mağdurum.yazık bize.okudukça bayılacam yorumları.yüksek lisansa başladık.herşey gayet güzeldi.dersler güzeldi hocalar güzeldi.bilişim teknolojileri masterında herşey güzeldi.bir yaz dönemi geçti. kayıt için okula geldim. programın kapanacağı söylendi.ders açılmadığı söylendi.hocların gittiği söylendi.arkadaşlarımızı çağırdık gelin diye öğrenci alınmadığı söylendi.niye kapadı?öğrenci memnun hoca memnun iken.kim memnun değildi program kapandı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000