05 Mayıs 2013, Pazar 16:13:31

PARAŞÜTÇÜNÜN ÖLÜ KALIM SAVAŞI!

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz'de uçuş eğitimi sırasında havalandıktan sonra sarp kayalıklara düşen Ukraynalı bilgisayar uzmanı, 8 saatlik bir operasyon sonucu kurtarıldı.
  • Helal sana AKUT. Türkiyedeki her kurum sizin gibi olsa...
  • Hoca kim?

Ölüdeniz’e uçuş eğitimi almaya gelen Ukraynalı bilgisayar uzmanı, Babadağ’dan tekli (single) uçuşa geçtikten sonra sarp kayalıklara düştü. Ukraynalı paraşütçünün düştüğü yerden kurtarılması için Jandarma, 112, Akut ve THK görevlileri seferber oldu. Akut Fethiye üyeleri tarafından tam 8 saat sedye ile taşınarak sarp kayalıklardan ve makililik alandan kurtarılan 33 yaşındaki Ukraynalı paraşütçünün kolunda ve sol ayak bileğinde kırıklar bulunuyor.

Ukrayna’dan 12 günlük yamaç paraşütü uçuşu eğitimi ve tatil için Fethiye Ölüdeniz’e gelen 33 yaşındaki Vadim Haritonon ölümden döndü. Ukraynalı Vadim Haritonon, Türkiye’deki üçüncü gününde uçuş yapmak için arkadaşlarıyla Babadağ’a çıktı. 1700 metrelik pistte hazırlıklarını yaptıktan sonra single uçuşa geçti. Kalkışta iyi yükselemeyince asimetrik yedi. Yani paraşütün bir tarafı Rotor’a girdiği için kapandı. Haritonon, hızla irtifa kaybederek Babadağ’ın 1200 metrelik Kocatepe’nin sarp kayalıklarında bir ağaca çarpıp çeşitli yerlerinden yaralandı. Telsiz ile Ukraynalı arkadaşlarından yardım istedi. Olay jandarmaya bildirildi. Jandarmanın yanı sıra Babadağın zirvesinde görevli THK sorumlusu Sedat Çakırca ve Tevkof sorumlusu Turcan Karadağ, 112 ekibinden yardım istedi. Ukraynalı'nın düştüğü yere ulaşmak için yaya olarak harekete geçildi.

AKUT ÜYELERİ VE JANDARMA 8 SAATLİK OPERASYONLA KURTARDILAR

112 görevlileri, Ukraynalı paraşütçüye olay yerinde ilk yardımda bulundular. Sol kolunda ve sol ayak bileğinde kırıklar bulunan ancak bilinci açık olan Ukraynalı’nın kol ve ayakları atele alınıp serum bağlandı. AKUT Fethiye operasyon sorumlusu Ersin Gür ile toplam 8 AKUT üyesi Babadağ'ın Kocatepe mevkiinde büyük acı çeken Ukraynalı paraşütçüyü boyunun uzun olması nedeniyle sedyeye güçlükle alıp bağladılar. Ukraynalı paraşütçü, 8 saat süren zorlu yürüyüşün ardından gece yarısından sonra Kozağaç köyünde bekleyen ambulansa indirildi.

"ALÇAKTAN UÇTUM PARAŞÜTÜM KAPANDI"

Ukrayna’da bilgisayar uzmanı olarak çalıştığı öğrenilen Vadim Haritonon, uçuş eğitimlerine katılmak üzere arkadaşlarıyla 12 günlüğüne Ölüdeniz’e geldiğini söyleyerek, “Yamaç paraşütü uçuş tecrübem yoktu. Tecrübe kazanmak için gelmiştim. Babadağ’dan üçüncü gün uçuyordum. Alçaktan uçtum. Dönüşümde paraşütüm kapandı. Hızla irtifa kaybettim. Bu kaya ve ağaca çok sert şekilde çarptım. Kırıklarım var. Bilincim iyi. Telsizle arkadaşlarımdan yardım istedim. Hemen yardıma koştunuz çok teşekkür ediyorum" dedi.

THK Babadağ sorumlu eğitmeni Sedat Çukurca da, "Kazayı duyunca harekete geçtim. Jandarma, 112 ve Akut ekibinden yardım istedim. Vücudunda kırıklar var. Bilinci açık. Ukraynalı paraşütçü asimetrik yemiş. Rotar bölgesine girdiğinden hızla irtifa kaybedip kayalıklarda ağaca çarpmış. Ben geldiğimde paraşütüyle ağaca asılı vaziyetteydi” dedi.

AKUT Fethiye operasyon sorumlusu Ersin Gür, "33 yaşındaki Ukraynalı paraşütçünün düşüşü ile ilgili olarak AKUT’tan destek istenince harekete geçtik. Vücudunda kırıklar vardı. 8 arkadaşla 8 saat sedyeyle taşıyarak Ukraynalı yaralıyı sağlık ekiplerine teslim ettik" dedi.

PARAŞÜTÇÜNÜN ÖLÜ KALIM SAVAŞI!

Yorumlar

Helal Sana ~ 11 yıl önce
Helal sana AKUT. Türkiyedeki her kurum sizin gibi olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitmen kim ~ 11 yıl önce
Hoca kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000