20 Mayıs 2013, Pazartesi 07:34:58

"ÖZAL O HELİKOPTERDE OLSAYDI ÖLECEKTİ"

Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili dava dosyasından çarpıcı bilgiler çıkmaya devam ediyor. Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Kemal Selçuk, Özal'a düzenlenmesi planlanan suikastleri anlattı
  • halamında ...

8. Cumhur-başkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili dava dosyasından çarpıcı bilgiler çıkmaya devam ediyor. Eski Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Kemal Selçuk, Özal'a 1989'da Konya'daki Şeker Fabrikası'nda ve 1988'de Muğla'ya giderken düzenlenmesi planlanan suikastlerin perde arkasını anlattı.

Türker Karapınar'ın haberinde yer verdiği açıklamalarda Selçuk, 14 Ekim 2011 tarihli yazılı ifadesinde, Özal'a 1998 ve 1989 yıllarında düzenlenecek iki ayrı suikastin nasıl önlendiğini şöyle anlattı: "1989 başlarında Sayın Semra Özal, kendisine gönderilen imzasız bir mektubu bana gösterip ilgilenmemi istedi. İmzasız mektup İstanbul Kadıköy postanesinden yollanmıştı. Mektupta üç kişinin, yakında açılışı yapılacak büyük bir törende Özal'a suikast düzenleneceğini, bu suikastin tesisin bir salonunun havalandırma penceresiyle karşısındaki kulenin mazgalı içinden çapraz ateşle yapılacağı yazılıydı. Mektubun altında sadece bir rakam yazılıydı. Bir telefon numarası olabileceği düşüncesiyle PTT Genel Müdürü Hicri Göçeoğlu'ndan konuyu incelemesini istedim. Arama sonucu numara Konya'da bir kadına ait çıktı. Konya Ereğlisi'ndeki Şeker Fabrikası'nda büyük açılış töreni vardı. Zamanın Konya Valisi Abdullah Çetinkaya ile açılıştan önce randevulaştık. Fabrikayı dolaşırken mektupta belirtilen yerlere uyan mazgal penceresini gördük. Sıkı güvenlik tedbirleriyle açılış olaysız geçti.

Eşref Bitlis çağrışımı

Rahmetli Eşref Bitlis'in uçak kazası ben de şu çağrışıma neden oldu. Sanırım, 1988 yılı Başbakanlık korumalarına Özal'a suikast yapılacağı duyumu gelmiş. O sırada Özal, konuttaki korumalarıyla Çankaya'da cuma namazına gidiyormuş. Hemen Başbakanlık'ta mevcut birkaç korumayı alarak camiye gittim. Özal henüz camiye giriyordu. Yanındaki korumalara durumu anlattık. Gerekli tedbirleri aldılar. Cuma namazı olaysız geçti.

Ertesi gün, cumartesi günü Özal; eşi, danışmanları ve korumaları ile birlikte Muğla'nın Okluk Koyu'ndaki yazlığa gidecekti. Bu seyahat için Orman Genel Müdürlüğü'nün iki helikopteri hazırlanmıştı. Helikopterlerden biri VIP versiyonlu yani konforluydu.

Helikopterler o gün Etimesgut THK sahasında bulunuyordu. Aynı sahada da helikopterlere çok yakın mesafede birçok yabancı ülkenin katıldığı çadırlardan ibaret uluslararası silah fuarı vardı. Çalışmalar konusunda Özal'a bilgi verdim, heyecanlandırmamak için suikastten bahsetmek istemedim.

Ertesi günkü yolculuğu konuşulurken neden heliktopterle gitmek istediğini sordum. 'Bunun yerine helikopterler sizi Dalaman Havaalanı'nda bekleseler, siz de uçağınızla sessiz ve konforlu bir uçuşla Dalaman'a gitseniz, oradan helikopterle Okluk 15 dakika sürer' dedim. Bu önerim makul geldi. Helikopter Dalaman'a kadar boş gideceklerine ailelerini de almış ve ertesi sabah uçuşa geçmişler, ancak VIP versiyonundaki yani Özal'ların bineceği helikopter Kızılcahamam civarında düşüp parçalanmış. İçindekilerin hepsi ölmüşler. Anlatılana göre helikopter bir vadinin yamacı boyunca yamaçtaki bir evin damını sıyırırcasına süratle inmiş, karşı yamaca süratle çarpmış.

O helikopter miydi?

Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Selçuk'un ifadesinde sözünü ettiği helikopterin, 5 Mayıs 1989 günü Polatlı yakınlarında düşen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter olabileceği iddia edildi. Milliyet Gazetesi'nde 9 Mayıs 1989'da yayınlanan habere göre, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait bir yangın söndürme helikopteri, Ankara'dan Antalya'ya giderken 5 Mayıs 1989'da Polatlı yakınlarında düştü. Düşen helikopterden bir tek 4 yaşındaki Tuğçe Caniken isimli kız çocuğu canlı olarak kurtulurken, küçük kız da hayati tehlikeyi atlatamamıştı. Haberde düşen helikopterin daha önce iki günlüğüne Irak heyetine kiralandığının belirtilmesi ve cumartesi günü de Başbakan Özal'ı gezdirecek helikopter olması sabotaj iddialarını daha da derinleştirdi. Evren, Özal'a, "Polatlı'da düşen helikopter sizi gezdirecek olan helitopter miydi?" diye sormuş, Özal da, Evren'e, "Evet, oydu. Meyilli araziye düşmüş" yanıtını vermişti.

"ÖZAL O HELİKOPTERDE OLSAYDI ÖLECEKTİ"

Yorumlar

TYLER ~ 11 yıl önce
halamında ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000