21 Şubat 2014, Cuma 13:31:25

ONUR AIR YENİDEN SATILIYOR…

Onur Havayolları satış sürecinden kurtulamadı. İranlı işadamlarının almasından sonra bir türlü beklenen sıçramayı gerçekleştiremeyen hatta geriye gidişi hızlanan şirkete Cankut Bagana’nın el koymasının ardından yeni gelişmeler de yaşandığı ortaya çıktı. Gizli yürütülen görüşmeleri Airporthaber açıklıyor.
  • Akbabalar havalandı öte yandan thk nın bu işe soyunması biraz da mecburiyetten.kurban derisi ve bağışla ayakta duran kurum artık bu gelirlerinden yoksun kaldı. onurla thk ya ikisi birden batacak yada çıkacak, artık deniz bitti. bekleyip göreceğiz, tabii diğerleri kapmazsa...
  • Onur Air zor durumda , uçağı daha az , business plan yok , Cidde ops. Daha küçük ölçekli ve daha uçuz 300 600 ler artık yok. Tüm bunlar varken 190 M $ eden şirket şimdi üstelik borcu da varken nasıl 235 M $ ediyor? Anlayan varsa bir izah etsin
  • Onur Air is computer generated dream world. time to unplug...(red pill or blue pill:)
  • Şirketin sahibi ortada yok... Bagana 5 e sattığını 2 ye geri alma çabasında...Çalışanlar böyle bir kapıyı kaybetme korkusu ile aman diyor.... Rakipler bu işi nasıl en ucuza kapatır bünyemize katarı diyor.. ARTIK BİR KARAR VERMEK LAZIM....
  • yine bir ayakkabı kutusu olayı, kara para aklanması. akp lilerin devletten nemalanması. başka hiç bir açıklamaya gerek yok
  • Ucaklr 130 milyon degil 10 20 sekansinda 320 321 icin malumat
  • Sunexpress kendi adına uçuş biraz AYT'den, çoğunlukla ADB'den yapıyor, onun haricinde TK'nın taşeronu... Sen ne anlatıyosun? Şirkette çalışmasak , uçuş planlarını görmesek anlıycam:) SAW'dan kendi adına bir destinasyon uçuşu bile kalmadı? He TK alır, sonra derki bunların operasyonunu sen sağla orası ayrı.. Ancak sunex zaten bir ortak kuruluş, öyle kafasına göre ben bu şirkete talibim diyemez, TK'nın bilgi ve onayı olmadan pazardan domates bile alamazlar sen kalkmış Onur Air'dan bahsediyosn:)
  • Dostlar, yorumlar iyi güzel de; eksik bilgi ile nasıl bu kadar fikir beyan ediliyor anlayamıyorum. Ne biliyorsun belki hükümet THK üzerinden şirketi belirsiz durumdan kurtarıyor ve belki THK na yeni bir vizyon belirliyor. Hani yanlış anlaşılmasın AKP li değilim. Ben sosyalizme ve kemalizme yakınım. Sendikayı emekçiyi kokpiti kabini teknisyen kardeşlerimi savunurum. Bu hamle çok akıllıca olabilir THK açısından. Sonuçta kelepir bir şirket satın alma.
  • ah param olsada onur air ben alsam adınıda pak airlans koyardım..............
  • sunexpressin bu konuya müdahil olacağını biliyorum. hazirana kadar bu bağlamda çarpıcı gelişmeler olacak. thy destekli bir operasyon sözkonusu ve bu isten gerek tk gerekse sunexpress bir hayli kârlı çıkacaklar gibi görünüyor. sunexpress önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde tk'dan sonra en büyük filoya sahip olacak ve yüksek kâr elde eden bir şirket olmakla birlikte yurtdışındaki faaliyetlerini arttıracak.

Onur Havayolları’nın İranlılara satılmasının ardından olumsuz sürece giren Onur Havayolları’na Cankut Bagana el koymuştu. Sami Alan’ın görevden uzaklaştırılması ile başlayan süreçte Teoman Tosun şirketin genel müdürlüğünü üstlenmiş, Cankut Bagana da şirkete ağırlığını koymuştu.

Amerikalılar tarafından şirketin İranlılara satılmasına tepki konulması ile başlayan süreçte Cankut Bagana’nın şirkete yeniden hükmetmeye başlamasıyla birlikte, bir yandan İranlılardan hisselerin geri alınması pazarlıkları devam ederken diğer yandan da olumsuz bir imaja giren Onur Havayolları’nın yeniden pazarlanmaya başlandığı ortaya çıktı.

Airporthaber’in edindiği bilgilere göre Onur Havayolları bu kez Türk Hava Kurumu’na satılmak isteniyor. Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım’ın bizzat yönettiği görüşmelerde henüz anlaşma sağlanamadı. Edinilen bilgiye göre şirketin tamamının Türk Hava Kurumuna 235 milyon dolara satılmak üzere pazarlık yapılıyor.

Onur Havayolları kaynakları, satışla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye bilgi verildiği Ekşi’nin de bu satışa sıcak baktığı kaydedildi.

Öte yandan Türk Hava Kurumu’nun alt kademesinden de Onur Havayolları’nın alınmasıyla kurumun felakete sürükleneceği endişesinin dillendirildiği gelen haberler arasında.

Türk Hava Kurumu’ndan üst düzey bir yetkili satın alma görüşmeleriyle ilgili olarak Airporthaber’e yaptığı açıklamada Onur Havayolları hesaplarının incelendiğini, inceleme sonrasında durumu Genel Başkan Osman Yıldırım’a rapor halinde sunacaklarını belirtti.

©Airporthaber.com / ÖZEL

ONUR AIR YENİDEN SATILIYOR…

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Akbabalar havalandı öte yandan thk nın bu işe soyunması biraz da mecburiyetten.kurban derisi ve bağışla ayakta duran kurum artık bu gelirlerinden yoksun kaldı. onurla thk ya ikisi birden batacak yada çıkacak, artık deniz bitti. bekleyip göreceğiz, tabii diğerleri kapmazsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Onur Air zor durumda , uçağı daha az , business plan yok , Cidde ops. Daha küçük ölçekli ve daha uçuz 300 600 ler artık yok. Tüm bunlar varken 190 M $ eden şirket şimdi üstelik borcu da varken nasıl 235 M $ ediyor? Anlayan varsa bir izah etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matrix ~ 10 yıl önce
Onur Air is computer generated dream world. time to unplug...(red pill or blue pill:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artık yeter... ~ 10 yıl önce
Şirketin sahibi ortada yok... Bagana 5 e sattığını 2 ye geri alma çabasında...Çalışanlar böyle bir kapıyı kaybetme korkusu ile aman diyor.... Rakipler bu işi nasıl en ucuza kapatır bünyemize katarı diyor.. ARTIK BİR KARAR VERMEK LAZIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yine akp oyunu ~ 10 yıl önce
yine bir ayakkabı kutusu olayı, kara para aklanması. akp lilerin devletten nemalanması. başka hiç bir açıklamaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
$ap$al ~ 10 yıl önce
Onurair özel bir şirket alınır alınmaz satılır satılmaz zarar eder veya kar eder, AK parti ile ne alakası var ??? Akparti döneminde havacılık buralara geldi, 2001 i ne çabuk unuttunuz?
Ucak fiyti ~ 10 yıl önce
Ucaklr 130 milyon degil 10 20 sekansinda 320 321 icin malumat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Sunexpress kendi adına uçuş biraz AYT'den, çoğunlukla ADB'den yapıyor, onun haricinde TK'nın taşeronu... Sen ne anlatıyosun? Şirkette çalışmasak , uçuş planlarını görmesek anlıycam:) SAW'dan kendi adına bir destinasyon uçuşu bile kalmadı? He TK alır, sonra derki bunların operasyonunu sen sağla orası ayrı.. Ancak sunex zaten bir ortak kuruluş, öyle kafasına göre ben bu şirkete talibim diyemez, TK'nın bilgi ve onayı olmadan pazardan domates bile alamazlar sen kalkmış Onur Air'dan bahsediyosn:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dostlar, yorumlar iyi güzel de; eksik bilgi ile nasıl bu kadar fikir beyan ediliyor anlayamıyorum. Ne biliyorsun belki hükümet THK üzerinden şirketi belirsiz durumdan kurtarıyor ve belki THK na yeni bir vizyon belirliyor. Hani yanlış anlaşılmasın AKP li değilim. Ben sosyalizme ve kemalizme yakınım. Sendikayı emekçiyi kokpiti kabini teknisyen kardeşlerimi savunurum. Bu hamle çok akıllıca olabilir THK açısından. Sonuçta kelepir bir şirket satın alma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
ah param olsada onur air ben alsam adınıda pak airlans koyardım..............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
sunexpressin bu konuya müdahil olacağını biliyorum. hazirana kadar bu bağlamda çarpıcı gelişmeler olacak. thy destekli bir operasyon sözkonusu ve bu isten gerek tk gerekse sunexpress bir hayli kârlı çıkacaklar gibi görünüyor. sunexpress önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde tk'dan sonra en büyük filoya sahip olacak ve yüksek kâr elde eden bir şirket olmakla birlikte yurtdışındaki faaliyetlerini arttıracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000