07 Temmuz 2013, Pazar 09:02:47

O UÇAĞIN PİLOTU KONUŞTU

İzmir’in Selçuk ilçesinden havalandıktan sonra denize acil iniş yapan yangın söndürme uçağının İtalyan pilotu Francesco D'agostino, yaşananları anlattı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın THK'dan kiralayarak Haziran ayında Selçuk Efes Havaalanı’na konuşlandırdığı CL-215 anfibik yangın söndürme uçağı, 2 gün önce eğitim için havalandıktan sonra denize acil iniş yapmıştı. 12 saniyede denizden su alma özelliği bulunan, 6 ton su kapasiteli uçağın havalanmasından sonra sağ arka lastiğinin patlak olduğunu fark eden Kaptan Pilot Francesco D'agostino, kalkıştan sonra Efes Havaalanı Meydan Kulesi'ne bilgi verdiğini ve kulenin Kuşadası Marinası'na deniz üzerinden inmeyi tavsiye ettiğini söyledi.

Uçağın iniş yapılacağı yeri belirlemek amacıyla Kuşadası Sahil Güvenlik ile temasa geçtiklerini ve Sahil Güvenlik’in belirlediği sahaya iniş yaptıklarını anlatan D'agostıno, "Uçağı denize indirdik. Başta marinaya girmeyi düşündük, fakat emniyet açısından zemini yumuşak olan kumsala uçağı oturttuk. İniş yaptıktan sonra THK'ya ait bakım ekibi oradaydı ve yine orada bulunan yer ekibi de patlak olan lastiği değiştirdi. Sivil Havacılık ve Sahil Güvenlik’ten gerekli izni aldıktan sonra bulunduğumuz bölgeden kalkıp, Efes Havaalanı'na emniyetli bir şekilde indik" diyerek, uçağın göreve hazır olduğunu söyledi.

İtalyan Kaptan Pilot Francesco D'agostino, yangın söndürme pilotu Mustafa Gökçek ve orman mühendisi Vefa Tetik ile birlikte yangın söndürme uçağı ile hızlı bir şekilde bölgedeki yangınlara ulaşıyor.

O UÇAĞIN PİLOTU KONUŞTU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000