13 Haziran 2009, Cumartesi 08:01:58

Model uçaklar yarıştı

Edirne'nin Keşan ilçesinde model uçak yarışması ve havacılık şenlikleri yapıldı.

Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

THK Keşan Şubesi Başkanı Hidayet Başar yaptığı konuşmada, okullarında oluşturdukları Havacılık Kulübü öğrencilerine, model uçak yapımı tekniklerini öğrettiklerini, öğretmenlerin önderliğinde kendi becerilerini ön plana çıkararak ATA adını verdikleri model uçaklarını oluşturduklarını belirtti.

Eğitim ve öğretimin son gününde bu uçaklarını yarıştırdıklarını ifade eden Başar, şunları kaydetti:

''Havacılık kulübelerin de öğrenciler havacılıkla ilgili her türlü bilgiyi öğrenmeye çalışırken, kendilerini bu konuda geliştirme fırsatı da buluyorlar. Öğrenciler, Ulu Önder Atatürk'ün 1925'de kurduğu bu kurumun, sadece deri ve Ramazan'da filtre ve zekat toplayan bir kurum olmadığını, aynı zamanda Türk havacılığının başlangıç noktası olduğunu, ülkemize binlerce pilotlar yetiştirdiğini öğrendiler.  Keşan Türk Hava Kurumu Şubesi, öğrencileri paraşüt, planör, radyo kontrollü model uçak, gibi faaliyetlerde her zaman destekleyecektir. Bunu öğrencilerimiz ve aileleri de biliyor. Keşan da bu tür faaliyetlere katılımın artmasını diliyoruz.''

Keşan Kaymakamı Metin Borazan da atılan herkese teşekkür ederek, ''İnşallah bu uçakların gerçeğini de yapmak bizlere nasip olur'' dedi.

Konuşmanın ardından maket uçaklar yarıştı. Dereceye girenlere ödülleri Borazan ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından verildi.

Model uçaklar yarıştı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000