04 Mayıs 2009, Pazartesi 08:05:32

Model uçak heyecanı Samsun'da...

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi ve Türk Hava Kurumu Samsun Şubesi işbirliği ile üye ve çocuklarına yönelik "Model Uçak Kursu" düzenlendi...
  • öncelikle, halihazırdaki okullar geliştirilip, mezunları değerlendirilsin. daha sonra sektörel ihtiyaca gerek olursa, bir çok okul açılabilir.

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi ve Türk Hava Kurumu Samsun Şubesi işbirliği ile üye ve çocuklarına yönelik "Model Uçak Kursu" düzenlendi. İlkadım Belediyesi ÇAGEM'de düzenlenen eğitimde, parçaları ve donanımları THK tarafından tedarik edilen "Ata Planör Uçağı"nın eğitmen nezaretinde modeli yapılıyor. Kursun sunumunu THK Hava İzci Lideri ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Barış Sakil veriyor.

YÜKSEKOKUL İSTİYORUZ
MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, havacılık sevgisini aşılamak, üyelerinin çocukları ile birlikte bir şeyler üretmesini sağlamak amacıyla THK işbirliği ile model uçak kursunu düzenlediklerini belirterek, sivil havacılığın Anadolu'daki öncü illerinden biri olan Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu ve diğer bölümlerinin bir an önce eğitime başlamasını arzu ettiklerini ve bunu gerek Samsun gerekse Türkiye'nin gelişimi açısından önemsediklerini açıkladı.

DESTEK BEKLİYORUZ
Kursun düzenleyicisi olan THK Samsun Şube Başkanı Kerim Samangül ise, Türk Hava Kurumu olarak havacılığı sevdirebilmek ve sivil havacığı geliştirebilmek adına gelecek talepler doğrultusunda kurslar düzenlediklerini ifade ederek, kursların tamamen Türk Hava Kurumu bütçesinden karşılandığını, dolayısıyla hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini dile getirdi. Kursun bitiminde katılımcılara THK tarafından katılım belgesi ve sertifika verilecek.

Model uçak heyecanı Samsun'da...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
öncelikle, halihazırdaki okullar geliştirilip, mezunları değerlendirilsin. daha sonra sektörel ihtiyaca gerek olursa, bir çok okul açılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000