28 Temmuz 2011, Perşembe 15:50:01

KELEPİR FİYATA UÇAK!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Eylülden itibaren çok uygun fiyatlarla özel uçak satışına başlayacaklarını açıkladı...
  • Bu arkadaş iyi staj yapmış, yıllarını boşa geçirmemiş. Sivil hayattaki yeşil cuha üstadlarından gerekenleri öğrenmiş. Alım satıma da başlayınca işin mastırını hatta doktorasını tamamlamış olacak. Ne mutlu ki böyle değerli yöneticilerimiz çıkıyor ve arkadan gelenlere "iyi örnek" oluyorlar. Eylül'ü bekliyorum. Hastasıyım.
  • bahsi gecen ucaklar italyan mali tacnam olmasin sakin. Ucuz etin yahnisi misali dokunsan kirilacak turden ucaklardir tecnamlar. Onun en yenisinden 35 yillik cessna 150/172 yi tercih ederim
  • ne oldu paşamm paramı bitti? uçaklar kelepir haaa sen onu benim külahıma anlat...kimlere hizmet ediyorsanı gidin onlara satın hurdalarınızı...size deriyi bırak günahımı vermem...hadiii başka kapıya
  • Onu bunu bilmem Türkiye'de Genel Havacılığın duayeni Oben Oğultarhan dır. Yıllardır kendisini genel havacılığa adamış olan Oben hoca en az on yıldır bunu zaten her yerde söyleyip duruyor. THK nun sonunda bu konuyu görmüş olması artık iyimi demeli çok geciktimi demeli bilemem. THK bu uçak satışından önce şu 500 küsür tane şubesinden bazılarını lokal destek merkezi yapsada sonra uçak satsa daha süper olur ama Osman paşa ne görüş alır ne fikir danışır dümdüz gider eminim. Hayırlısı olsun.
  • Lisansımı aldığımda THK'dan uçak kiralayıp uçmak istemiştim de uçmamam için her türlü engeli çıkarmışlardı. THK sivil havacılığa hizmet amacıyla çalışan insanlar tarafından yönetilmiyor ne yazık ki. Boş laflarla karın doyurulmuyor, ucuza uçak diye satacakları uçağın fiyatıyla Amerika'da 2-3 tane alırsınız. Araba fiyatları da gerçeğinden çok pahalıya satılıyor bu ülkede. Hikaye anlatıp kendinizi avutun boş yere.
  • türkiyede araba gibi uçak kullanılacak en erken 40 yıl sonra boşuna hayal kurmayın.bizimkiler havada trafik canavarı olurlar.
  • Gökçendeki işi çok iyi bilenler hayırlı olsun cebinizi dahada dolduracak projeleri osmacıım açıklamış. Hangi uçaklarmış bu satacakları uçak? Bakalım ithalatını kim gerçekleştirecek. Kim ne kadar komisyon alacak bu işlerden yakında kokusu çıkar emin olun..
  • haber başlığını görünce aklıma thk geldi neden acaba....
  • samanyolu ise baştan inanma , cebinden mi vermiş parasını acaba
  • ??
Yıldırım, THK'ya bağlı Türkkuşu Genel Müdürlüğündeki uçakların eğitim, hava taksi, ambulans, organ nakli ve yangın söndürmede kullanıldığını anlattı. Uçuş eğitimlerinde Cessna 172 tipi uçakları kullandıklarını belirten Yıldırım, bu yıl bu uçaklardan 10 tane daha satın aldıklarını bildirdi.
 
Türkkuşu Genel Müdürlüğünde PPL (Özel Pilot Lisansı) eğitimi verdiklerini belirten Yıldırım, ''Türk insanının bugün otomobilini kullandığı gibi yarın kendi uçağını kullanacağını biliyoruz. Uçak fiyatları artık o kadar çok yüksek değil. Bu uçakların alımı artarak devam edecek. Ülkemizin her yerinde devletimiz mükemmel havaalanları ve terminaller yaptırmış. Bu da havacılığı geliştirecek'' diye konuştu.
 
PPL eğitimlerinin devam ettiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Bu eğitimleri alanlar genelde iş güç sahibi insanlar. Biz onlara normalde iş yaşantılarını da dikkate alarak hem akademik hem de pilotaj eğitimi planlıyoruz ki esas mesleklerine devam edebilsinler diye. Çünkü o insanlar bu ülkenin yetiştirdiği çok kıymetli kişiler. Bunu yaparken de işlerine uygun plan ve program yaparak onların normal hayatlarına devam etmesini sağlayacak şekilde eğitim veriyoruz. Normalde bu eğitimlerimiz 4 ay sürüyor ama tabii bu şekilde ayarlama olduğu için 4 ayı geçen sürelerde tamamlanıyor.''
 
PPL eğitimlerine eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da katıldığını söyleyen THK Genel Başkanı Yıldırım, ''Eğitimlerini bu işi en iyi yapan yerden alıyorlar. Havacılık ve pilotluk eğitimlerinde THK kendisini çok yukarı yerlere taşımış. Yusuf Ziya Özcan da bizden eğitim alan gerçekten çok değerli havacılardan birisi. O, bu işten kolay kolay vazgeçmez. Ben de 40 yıl uçtum, şimdi uçmaya devam ediyorum. Çok ayrı bir keyif bu, bundan vazgeçmek de kolay değil'' şeklinde konuştu.
 
PPL eğitimi alanların kolay ve ucuz uçak sahibi olmak istediklerini ifade eden Yıldırım, ''Biz de diyoruz ki öyle bir uçak sunalım ki hem eğitimini aldıkları bir uçak olsun hem kullanımı kolay olsun hem de sertifikasyonu yapılmış olsun. Bütün dünyada kabul görmüş bir uçak olsun istiyoruz. Onun için çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.
 
''Bu uçakların maliyeti lüks otomobil fiyatından daha düşük'' diyen Yıldırım, ''Özel uçakları Eylül ayından itibaren Türk halkının hizmetine sunacağız. Çok uygun fiyatlarda satışa sunacağız. Alamayacaklar için de kiralayarak uçuş imkanı sağlayacağız. Bu da havacılık ve uçuş sevdalısı insanlar için gerçekten mükemmel bir imkan olacak'' ifadelerini kullandı.

Samanyolu Haber
KELEPİR FİYATA UÇAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu arkadaş iyi staj yapmış, yıllarını boşa geçirmemiş. Sivil hayattaki yeşil cuha üstadlarından gerekenleri öğrenmiş. Alım satıma da başlayınca işin mastırını hatta doktorasını tamamlamış olacak. Ne mutlu ki böyle değerli yöneticilerimiz çıkıyor ve arkadan gelenlere "iyi örnek" oluyorlar. Eylül'ü bekliyorum. Hastasıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bahsi gecen ucaklar italyan mali tacnam olmasin sakin. Ucuz etin yahnisi misali dokunsan kirilacak turden ucaklardir tecnamlar. Onun en yenisinden 35 yillik cessna 150/172 yi tercih ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne oldu paşamm paramı bitti? uçaklar kelepir haaa sen onu benim külahıma anlat...kimlere hizmet ediyorsanı gidin onlara satın hurdalarınızı...size deriyi bırak günahımı vermem...hadiii başka kapıya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onu bunu bilmem Türkiye'de Genel Havacılığın duayeni Oben Oğultarhan dır. Yıllardır kendisini genel havacılığa adamış olan Oben hoca en az on yıldır bunu zaten her yerde söyleyip duruyor. THK nun sonunda bu konuyu görmüş olması artık iyimi demeli çok geciktimi demeli bilemem. THK bu uçak satışından önce şu 500 küsür tane şubesinden bazılarını lokal destek merkezi yapsada sonra uçak satsa daha süper olur ama Osman paşa ne görüş alır ne fikir danışır dümdüz gider eminim. Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lisansımı aldığımda THK'dan uçak kiralayıp uçmak istemiştim de uçmamam için her türlü engeli çıkarmışlardı. THK sivil havacılığa hizmet amacıyla çalışan insanlar tarafından yönetilmiyor ne yazık ki. Boş laflarla karın doyurulmuyor, ucuza uçak diye satacakları uçağın fiyatıyla Amerika'da 2-3 tane alırsınız. Araba fiyatları da gerçeğinden çok pahalıya satılıyor bu ülkede. Hikaye anlatıp kendinizi avutun boş yere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türkiyede araba gibi uçak kullanılacak en erken 40 yıl sonra boşuna hayal kurmayın.bizimkiler havada trafik canavarı olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gökçendeki işi çok iyi bilenler hayırlı olsun cebinizi dahada dolduracak projeleri osmacıım açıklamış. Hangi uçaklarmış bu satacakları uçak? Bakalım ithalatını kim gerçekleştirecek. Kim ne kadar komisyon alacak bu işlerden yakında kokusu çıkar emin olun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haber başlığını görünce aklıma thk geldi neden acaba....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
samanyolu ise baştan inanma , cebinden mi vermiş parasını acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000