25 Nisan 2008, Cuma 07:58:10

Karabük, havaalanı istiyor...

Türk Hava Kurumu Karabük ve Safranbolu Şubesi yönetim kurulu üyeleri Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret ettiler. Ziyarette ağırlıklı olarak Karabük'e bir hava alanı açılmasının önemi üzerinde duruldu.
  • üniversite için,turizm için,sanayii için,yabancı yatırım için havaalanı büyük ihtiyaç.
  • Sayın Vali miz .Ağzınıza sağlık.havaalanı bir ilin gelişmesi için en temel unsurdur.Bu konuşmaların lafta kalmamasını,icraata geçilmesini istiyoruz.

Olağan Genel Kurullarını yapan Karabük ve Safranbolu Türk Hava Kurumu Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde Karabük Türk Hava Kurumu Başkanı Cihan Saraç, ziyaretin amacı ve Genel kurul hakkında bilgi verirken, Safranbolu Türk Hava Kurumu Başkanı Mustafa San ise, Konarı Navsaklar mevkiinde yamaç paraşütü yapılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını, burada yamaç paraşütü yapılmasına ilişkin teknik koşulların değerlendirildiğini belirterek bu konuda destek istedi. Vali Can Direkçi ise, yamaç paraşütü ile ilgili çalışmalar tamamlandığında kendilerine iletilen her konuda destek verecekleri sözünü verdi. Vali Direkçi, daha öncede gündeme getirilen hava alanı konusuna değinerek, Havaalanı konusunun mutlaka gündeme taşınması gerektiğinin önemini vurguladı ve "En önemli projeniz bu olsun" dedi.

"TURİZM İÇİN HAVALANI ŞART"

Karabük ve Safranbolu'nun gelişimini sağlayabilmesi, tanıtımını yapabilmesi için kesinlikle bir havaalanına sahip olması gerektiğini savunan Vali Can Direkçi şunları kaydetti:

"Şu anda bize hitap eden iki havaalanı var. Ankara Esenboğa hava alanı ve Zonguldak Çaycuma havaalanı. Çaycuma havaalanında da bazı teknik çalışmalar var. Kastamonu - Çankırı - Karabük olarak bölgesel bir hava alanı üzerinde çalışma yapmamız gerekiyor. Bazıları için hava alanı gerekli olmayabilir bu konuda endişelerde ortaya konabilir ama endişe edebilecek bir durum görmüyorum. Havaalanı Karabük ve Safranbolu'nun gündemine oturmalı. Karabük Üniversitesinin dünyada arzu edilen yere gelmesi, turizm ve sanayi kenti olan Karabük ve Safranbolu'nun hedeflerine ulaşması için havaalanı şart. Bu maliyetli bir konu değil." Vali Can Direkçi, son olarakta Karabük ve Safranbolu'da faaliyet gösteren Türk Hava Kurumu Şubelerin beraber ve birlikte hareket etmesinin olumlu değerlendirirken bu birlikteliğin tüm sivil toplum örgütlerine kurum ve kuruluşlara örnek olmasını istedi.

Karabük, havaalanı istiyor...

Yorumlar

akyol ~ 16 yıl önce
üniversite için,turizm için,sanayii için,yabancı yatırım için havaalanı büyük ihtiyaç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 16 yıl önce
Sayın Vali miz .Ağzınıza sağlık.havaalanı bir ilin gelişmesi için en temel unsurdur.Bu konuşmaların lafta kalmamasını,icraata geçilmesini istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000