11 Şubat 2014, Salı 08:20:27

İZMİR'E BİR HAVAALANI DAHA GELİYOR

İzmir’de THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesinin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti.
  • havaalanında çalışıyorum oranın açılışına akp gelerek gösteriş yapıcak seçim öncesi izmirli olarak seçim zamanı akp avucunu yalar izmirlililer ampulu istemiyor burda
  • hahahaha izmit deil lan gundi izmir:))))
  • Sen hiç uğraşma bakanım benim güzelim izmirin gğzel insanı malesef hizmete bakmıyor ki.. Keşke hizmete baksa da izmit daha güzel olsa
  • Thk sivil pilot yetiştirmede Türkiye'nin en köklü ve en iyi kurumu.Bu kurumun üniversite kurup hem lisans,hem de pilotaj eğitimini bir arada vermesi sivil pilot olmak isteyenler için kolaylık.Aksi durumda pilot olmak isteyenler 4 yıllık lisans eğitimini herhangi bir üniversitede tamamlayıp daha sonra bir uçuş okuluna gitmek zorundaydılar.Thk Üniversitesi bunları bir araya getirerek çok daha kaliteli pilot yetişmesini böylece sağlamış olacak.Bu fakültenin hayırlı uğurlu olması temennisiyle...
  • 8 kişi kırmızı kurdele kesiyor,kolay gelsin.
  • bunlar tamamen popılıst soylemlerdır. 4 tane vardı da bızmı goremıyoruz. adam gıbı hızmet veren sadece menderes var. cıglı ve 3 km yanında kaklıc zaten askerı meydanlardır. efestekı ıse yıllardır thk ucaklarının yararlandıgı meydanlar. 150 mılyon yolcudan soz edılıyor ama buna karsılık konu edılen unv bunyesınde acılması duşunulen kucuk bır meydan,...o da ızmırın 5 ıncı meydanı olarak tanıtılmak ıstenıyor. sanırm bu da mevcut efes ın elden gecırılmesı ıle olacak..sıyaset bole bı şey olsa gerek. yıne de hayırlı olsun dıyorum..
  • Şuanda zaten 6 tane var
  • İzmirliyi böyle mi kandıracaksınız ? Çok komik.
  • Bu ne ya? Akparti reklami? Izmir'im elden gidiyor
  • sn. yıldırım ulaştırma bakanı gibi konuşmuş. seçimden sonra yine bakan mı olacak acaba..?

İzmir’de THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesinin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti.

Törene AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, THK Genel Başkanı ve Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, THK Kurucu Rektörü Prof. Ünsal Ban, Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, THK İzmir Hava Ulaştırma Dekan Yardımcısı Doç.Dr.İrfan Akkoç, THK Üniversitesi Havacılık meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Ekici, kaymakamlar, AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.
Türkiye'ye Afrika'dan gelen ve THK Üniversitesi Elektrik, Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan Amir'in zeybek gösterisinin de yer aldığı programda katılımcılar, gösteri sonunda aslen Çorum Sungurlu'da olduğunu söyleyen Amir'in "Harbi Çorumluyum, çakma değilim" sözleri ile kahkahaya boğuldu. TRT Türk Halk Müziği sanatçılarının birbirinden güzel türküleri ile devam eden programa O Ses Türkiye'nin birincisi Hasan Doğru'nun da türkülere eşlik etmesi programa renk kattı.

Törende açılış konuşmasını THK İzmir Hava Ulaştırma Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Akkoç, yaptı. Akkoç, THK Üniversitesinin kuruluşundan bu yana emeği geçenlere teşekkür etti. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, THK Üniversitesinin son derece önemli olan alanlarının Selçuk'ta yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Boyacı, bu alanlarda eğitim gören tüm öğrencilere başarılar diledi.

THK Kurucu Rektörü Prof. Ünsal Ban, yaptığı konuşmasında THK Üniversitesi olarak 3 Mart 2011 tarihinde çıkılan eğitim yolculuğunda artık kuruluş aşamasını geride bırakarak gelişme dönemine girdiklerini söyledi. Uluslararası işbirliğine önem vererek akademik alanda hızla ilerlemeye devam ettiklerini ifade eden Ünsal Bal, "THK Üniversitesi olarak gerek Türkiye'nin en nitelikli öğrencilerine sahip olduğumuzu biliyor ve bu yarışın içinde öğrencilerimizle birlikte olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Türkiye'deki havacılık sektöründe gelinen noktadan bahseden Bal, dünyada başka hiç bir sektörde bu büyüme hızının yakalanamadığını söyledi. Yolcu sayılarında artış olduğunu rakamlarla örnekleyen Bal, son dönemlerde uluslararası hava taşımacılık birliği ve devlet hava sektörlerindeki verilerine göre bu rakamın daha da yükseldiğini söyledi. Bal, "Gelecek; havacılık ve uzay sektöründedir. Bizim de hedefimiz bu yönde ilerlemektedir" diyerek ilk kuruluşundan bugüne kadar Üniversitenin her alanında gerekli desteği sağlayan Binali Yıldırm'a ve tüm destekçilere teşekkür etti.

THK Üniversitesi olarak çok önemli bir günü İzmir'de yaşadıklarını ve burada bir hayalleri olduğunu ifade eden THK Genel Başkanı ve Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım, "Burada kullanılan uçakları kendimiz yapalım dedik. THK bu konuda çok büyük adım attı ve bugün uçakları yapan, uçakların bakımını sağlayan gençleri bizim üniversitemiz yetiştiriyor. Bu uçakları kullanan pilotları da üniversitemizde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hayalimizi gerçekleştirmek için yola çıktığımızda Binali Yıldırm'ı ziyaret ettik, bu projeden bahsettim ve bu konuda bize destek olmak istediğimi söyledim. Kendisi de bu desteği kabul etti ve Üniversitemizin kurucu üyesi oldu. Ben bu konuda Sayın Yıldırm'a bu hayalimizin gerçekleştirmesinde bize sağladığı destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ise Uçak Mühendisi olduğunu, programa katılmasının da bu yüzden olduğunu söyleyerek, 1969 yılında eğitimine başladığı uçak bölümünde 1979 yılında ilk uçuşunu yaptığını, dolayısıyla Türkiye'nin geldiği bu noktanın görülmesi gerektiğini söyledi. Tekelioğlu, "Türkiye bugün çok önemli yerlere geldi. Bu alanın gelişmesi tabi ki çok önemli süreçten geçti" diyerek, bu gelişimde büyük emeği olan Yıldırım'a teşekkür etti.

Hava Ulaştırma Fakültesinin ülkeye ve İzmir'e hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasına bu fakültenin Selçuk'ta kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek devam eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaptı. Üniversitelerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine işler düştüğünü hatırlatan Vali Toprak, son yıllarda yapılan yatırımlar ve sağlanan desteklerle havacılık alanında büyük yol katledildiğini söyledi. Toprak, "Bu başarının arkasındaki irade olan Sayın Bakanımız Binali Yıldrım'ın da burada bulunuyor olması bizlere ayrı bir mutluluk vermiştir. Bu konuda Sayın Bakanımıza ve hükümetimize, fakültenin açılmasında emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Binali Yıldırım, Selçuk ilçesine kazandırılan bu önemli hizmetin açılışını yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çünkü havacılık bizim için önemli. 11 yıllık görevim içinde hangi alanda birinci sırada iş yaptınız derseniz havacılık gelir. Hava alanında uçuş yapmak çok önemli. İyi iş yaparsanız insanlar mutlu olur. Havacılık o kadar büyüdü ki, bu büyüme ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağladı. 16 milyon vatandaşımız ilk kez uçakla tanıştı. Şimdi artık bebekler bile uçakla seyahat eder hale geldi" dedi.

Son 11 yılda Türkiye'nin çok büyük adımlar attığını söyleyen Yıldırm, "Teknolojiyi kullanan ve onu da herkese kullandıran bir ülke olma yolunda ülkemiz kararlılıkla ilerliyor. Şimdi artık yabancı pilotlar alıyoruz. ABD'de bu yıl havacılık yüzde bir küçüldü. Avrupa'da yüzde yarım büyüdü. Türkiye'deki büyüme yüzde 15'dr. Dünya değişiyor. Artık zenginlik noktaları Dünyanın doğusundan batısına doğru hareket ediyor. Bu olurken de Türkiye havacılığın merkezi haline geldi. Toplam yolcu sayımız 150 milyonun üzerine çıktı. Bu gelişme insan kaynak ve kapasitesini gelişmesini de beraberinde getirdi. Artık insan kaynak hizmetleri artması lazım. Bunun için de THK Üniversitesi devreye girdi. Havacılığımızın bugünlere gelmesinde şüphesiz çok değerli insanların katkısı vardır. Onların hatırlarını yaşatmak ve havacılığı her anlamda geliştirmek,milli uçağımızı yapmak suretiyle, uydumuzu yapıp fırlatmak kapasitemizi, kabiliyetimizi oluşturmak suretiyle Türkiye eğer bunları başarırsa tam anlamıyla işte o zaman süper ligdeki yerini alır" dedi.

"İzmir Türkiye'nin ilklerin şehri" diyen Yıldırm, "İzmir, İstiklal mücadelemizin tamamlayıp Fuarcılığın merkezidir, İzmir şimdi artık havacılığın merkezi oluyor. Ülkede 4 tane havaalanı olan bir tane il var mı? İzmir'in 4 tane havaalanı var, 5. si de yolda. Bir ay sonra 210 bin metre karelik yeni bir terminali de hizmete açacağız. İzmir'de başarırsak, Türkiye'de başarırız. Serbest bölgede havacılığın kümelenmesi, Selçuk'ta Hava Ulaştırma fakültesinin faaliyetlerinin geliştirilmesi, Adnan menderes, Selçuk -Efes Havaalanı ve toplam 5 Hava Limanıyla İzmir Havacılıkta uçmaya hazır hale geliyor. İzmir'in tarihiyle, doğasıyla, meyvesiyle bütün güzellikleriyle bilinen Selçuk'a kazandırılan bu tesisin ülkemize ve Türk sivil havacılığına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından THK Hava Ulaştırma Fakültesinin açılış kurdelesi tüm protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra tüm protokol Selçuk Efes Havaalanında yaptırılan hangar'ın açılışını gerçekleştirdi.

İZMİR'E BİR HAVAALANI DAHA GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

nuray ~ 10 yıl önce
havaalanında çalışıyorum oranın açılışına akp gelerek gösteriş yapıcak seçim öncesi izmirli olarak seçim zamanı akp avucunu yalar izmirlililer ampulu istemiyor burda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali yılmaz ~ 10 yıl önce
hahahaha izmit deil lan gundi izmir:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen hiç uğraşma bakanım benim güzelim izmirin gğzel insanı malesef hizmete bakmıyor ki.. Keşke hizmete baksa da izmit daha güzel olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thk sivil pilot yetiştirmede Türkiye'nin en köklü ve en iyi kurumu.Bu kurumun üniversite kurup hem lisans,hem de pilotaj eğitimini bir arada vermesi sivil pilot olmak isteyenler için kolaylık.Aksi durumda pilot olmak isteyenler 4 yıllık lisans eğitimini herhangi bir üniversitede tamamlayıp daha sonra bir uçuş okuluna gitmek zorundaydılar.Thk Üniversitesi bunları bir araya getirerek çok daha kaliteli pilot yetişmesini böylece sağlamış olacak.Bu fakültenin hayırlı uğurlu olması temennisiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yağ kokuyor ~ 10 yıl önce
yazdıklarına ne diyeceğimi bilemiyorum kardeşim üniversiteye bir gitte bak sonra yaz
kamyoncu ~ 10 yıl önce
8 kişi kırmızı kurdele kesiyor,kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
bunlar tamamen popılıst soylemlerdır. 4 tane vardı da bızmı goremıyoruz. adam gıbı hızmet veren sadece menderes var. cıglı ve 3 km yanında kaklıc zaten askerı meydanlardır. efestekı ıse yıllardır thk ucaklarının yararlandıgı meydanlar. 150 mılyon yolcudan soz edılıyor ama buna karsılık konu edılen unv bunyesınde acılması duşunulen kucuk bır meydan,...o da ızmırın 5 ıncı meydanı olarak tanıtılmak ıstenıyor. sanırm bu da mevcut efes ın elden gecırılmesı ıle olacak..sıyaset bole bı şey olsa gerek. yıne de hayırlı olsun dıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şuanda zaten 6 tane var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 10 yıl önce
İzmirliyi böyle mi kandıracaksınız ? Çok komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ne ya? Akparti reklami? Izmir'im elden gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 10 yıl önce
sn. yıldırım ulaştırma bakanı gibi konuşmuş. seçimden sonra yine bakan mı olacak acaba..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000