04 Temmuz 2013, Perşembe 08:40:35

İZMİR'DE UÇAK DENİZE İNDİ!

İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Selçuk-Efes Havaalanı'ndan eğitim için havalandığı sırada lastiği patlayan içinde pilotuyla birlikte üç kişi bulunan yangın söndürme uçağı, havada bir süre tur atıp yakıtı bitmek üzereyken Kuşadası Körfezi'nde denize iniş yaptı. Uçaktakilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.
  • O ucak dün Buca yangını nı söndürmek için denizden su alıp yangına müdahale etti öğleden sonra 5 sularında oldu bu yangın
  • penguen mi pelikanmi?
  • Amfibik uçaklar hem karada hem denizde iniş kalkış yapabilirler.Yangın operasyonlarında yakınlarda deniz veya göl varsa su ikmali için oralara defalarca konar,kalkarlar.
  • Uçağın özelliği değil mi zaten suya inebilmesi?.. Haberde yaratılan hava ise sanki ditch yaptılar...
  • Uçağın çağrı işareti nedir bilen var mı
  • bu uçaklar için çok normal bir hareket...ve emniyetli olanı yapmışlar....canada da hergün bunun gibi hadiseler olur....lastiği teğiştirir ve kalkarlar....
  • Thermal plug ;) frenlere dikkat edelim yok lastik cidden patladıysa walk around şart ;) FOD ise zaten olay çok başka. Ayrıca uçak amfibik ! Herzaman suya ve karaya inebiliyor ! Ne acil durumu yaw ?!?

Türk Hava Kurumu'nun (THK) yangın söndürme uçağı, içindeki 3 personeli ile birlikte Kuşadası'nda zorunlu olarak denize iniş yaptı. Kuşadası Körfezi'ne arıza nedeniyle mecburi iniş yapan amfibi tipi yangın söndürme uçağı, denizden çıkarıldı.
Selçuk Efes Havaalanı’ndan eğitim uçuşu sırasında kalkış yaptıktan sonra lastiği patlayan ve havada yakıtını boşalttıktan sonra güvenli şekilde Kuşadası Körfezi'ne inen uçağa, Sahil Güvenlik ve Kuşadası Limanı kılavuzluk teşkilatına bağlı IXUS römorkörü müdahale etti. Halk plajına çekilen uçağın lastik onarımı tamamlanırken, kontrolleri yapılan uçak, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Havaalanı'na dönüş yapacak.

Kuşadası Liman Başkanı Barış Tarım, söz konusu uçağın römorkörler yardımıyla halk plajında kumluk alana oturtularak sabitlendiğini söyledi. Uçağın patlayan lastiğinin, THK teknik sorumluları tarafından değiştirildiğini ifade eden Tarım, "Uçağın kontrolleri kısa zamanda tamamlanacak. Ardından tekrar havalanarak Efes Havaalanı'na dönüş yapacak" dedi.

İŞTE O ANLAR



İZMİR'DE UÇAK DENİZE İNDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

pilot ~ 11 yıl önce
O ucak dün Buca yangını nı söndürmek için denizden su alıp yangına müdahale etti öğleden sonra 5 sularında oldu bu yangın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
knr ~ 11 yıl önce
penguen mi pelikanmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Amfibik uçaklar hem karada hem denizde iniş kalkış yapabilirler.Yangın operasyonlarında yakınlarda deniz veya göl varsa su ikmali için oralara defalarca konar,kalkarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Su derken... ~ 11 yıl önce
Uçağın özelliği değil mi zaten suya inebilmesi?.. Haberde yaratılan hava ise sanki ditch yaptılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 11 yıl önce
Uçağın çağrı işareti nedir bilen var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 11 yıl önce
bu uçaklar için çok normal bir hareket...ve emniyetli olanı yapmışlar....canada da hergün bunun gibi hadiseler olur....lastiği teğiştirir ve kalkarlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gecmişolsun ~ 11 yıl önce
Thermal plug ;) frenlere dikkat edelim yok lastik cidden patladıysa walk around şart ;) FOD ise zaten olay çok başka. Ayrıca uçak amfibik ! Herzaman suya ve karaya inebiliyor ! Ne acil durumu yaw ?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000