09 Ağustos 2010, Pazartesi 11:00:43

Havacılık üniversitesi kuruluyor

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından ''THK Sabiha Gökçen Havacılık ve Uzay Üniversitesi'' kurulacak. YÖK'ten izin alınma aşamasında olan Üniversite, 3 yıl içerisinde faaliyete geçecek.
  • sanırım sen ya thk da çalışıyorsun yada oraya girmek için yaglıyorsun...biz bilimsellige değil götürmeye karşıyız...sen hangi ülkede yaşıyorsun :))
  • Değerli Yorumcular, Bir kısmınız ideolojik nedenlerle, bir kısmınız beyni kurban derisi ile eşleştiğinden, bir kısmınız da THK nın ne olduğunu, ne yaptığını ve yaptıklarını ne imkansızlıklarla gerçekleştirdiğini bilmeden abuk sabuk yorumlar yapıyorsunuz. Şu anda piyasadaki uçuş okullarını inceleyin ve ondan sonra THK için yorum yapın. Neden diyorsanız bu kanalda konu ile ilgili çıkan önceki yazıları okuyun.
  • torpilli zabit bebeleri için mi akademi açacaksın thk?halkın malı yalanlarını kimse yumuyor artık..ne mal oldugunuz belli
  • " Bu THKdaki omzu kalabalık beyefendiler kendi çocuklarını şimdi gidip Gökçen Hv. yazdırsalar dünya para ne gerek var di mi? " Bu Üniverste meselesi geç kalınmış bir iş olmasına rağmen ne yazıkkı bu konuda fazla ön yargılıyım ki TC için asla faydalı olamayacak.En başka THK yaptığı için. THK bu karanlık çağdışı , torpilci zihniyetiyle nasıl "üniverste" yani bilim yuvası kurabilir... SHYO benzeri bir sistemle kendi çocuklarını yetiştirsinler bakalım. Tıpkı planörde sürekli önümüzü tıkadıkları gibi. Torpiliniz yoksa Atatürkün Kurduğu Kurum Sizi Adam Yerine Koymuyor! Gelinen nokta bu. Atatürk Bu Kurumu Türk Havacı Gençleri yetiştirsin diye kurdu, bir gurup havacılıkla alakasız adamın çiftliği olsun , Aile Şirketi olsun diye değil.
  • "bir siz kaldınız" diyen arkadaşım , Pilotaj eğitimi thk için yeni birşeymiki böyle söylüyorsun.1925ten beri yaptıkları bir iş.Şimdi kurs yerine akademik nitelik kazanmış olacak. Pilotaj eğitiminin bir üniversite çatısı altında verilmesini neden ve nasıl "mesleği düşürmek" olarak yorumlayabiliyorsun. Emniyetin azalacağı gibi bir kanıya nasıl varabiliyorsun. Eleştire bileceğimiz çok konu var özellikle başlık thk ise ama bu söylemlerinizi isabetsiz buldum. saygılar meriç
  • THY pilot olanları alır, sen bırak torpili, yüreğin ve pilotluğun varsa gel THY ye hemen başvur. Ancak THY nin testlerinde kalıpta THY ye çamur atma. Önüne gelen bazı okullar pilot lisansı veriyor. Pilotluk o kadar kolay ve dşploma verilen bir meslek değil. THY de dünya standartlarında seçme yapılıyor. ÇAMUR ATMA, GEÇ DLR İMTİHANI KATIL THY YE. Bak torpil olmasın diye bazı testleri yabancılar yapıyor. Ramazan geliyor, dürüst ol artık. Milli havayolunu lekeleme.
  • açın açın bu mesleği de düşürün, sırf bende yaptım demek için onca gencin hayali geleceğiyle oynayın. bu iş insan çoğaldıkca ücret düştükçe inanın severek yapılmaz istenmese de emnıyet azalır. hiç akademik bilgi olmadan ne kadar basit düşünülyor herkes havacılık eğitimi verebılır gibi.. yazık bence
  • bakalım vakıf adı altında daha neler götürülecek....yeni bir arpalık mı acaba?
  • THK'nun yaptığı atakları yürekten destekliyoruz. Atatürkün bize emaneti olan THK'na millet olarak sahip çıkmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Ancak yıllardır THK = Kurban derisi sarmalı THK'unu çok yıpratmıştır. Biz yıllar önce THK yönetimine bu konularda yatırım yapılması gerektiğini çok söyledik. Nasip bu güneymiş. Emeği geçenlere teşekkürler.
  • Geç bile kalınmış bir proje diyebiliz.Hayırlı olur İnşaalah diyelim ve neticesinin vatanımıza hayırlar getirmesi için dua edelim.Tenkit kolay,yapıcı tenkit yapmak ve üslupta edep zor.Sevelim,sevilelim, bu dünya kime kalıyor? değilmi efendim?.
THK Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, üniversiteyi hayata geçirebilmek için vakıf kurduklarını, üniversitenin vakfa bağlı olarak açılacağını anlattı.

İzin başvurusunda bulundukları YÖK'ün, konuya çok sıcak baktığını belirten Yıldırım, üniversite ile THK'ya bağlı havacılık eğitim merkezlerini akademi statüsüne kavuşturacaklarını söyledi.

Ankara Etimesgut'ta kurulacak üniversitenin ''THK Sabiha Gökçen Havacılık ve Uzay Üniversitesi'' adını alacağını kaydeden Yıldırım, ''Sabiha Gökçen gibi bir değeri Türk milleti yetiştirmiş. Onun ismini yaşatmamız lazım'' dedi.

Üniversitenin rektörlük binasının hazır olduğunu, YÖK'ten bu günlerde gelmesini bekledikleri iznin ardından isminin yer aldığı levhayı asacaklarını anlatan Yıldırım, ''Havacılık bu ülkede çığ gibi büyüyor, bu büyümeye ayak uydurmamız lazım'' diye konuştu.

MESLEK YÜKSEK OKULLARI 2011'DE AÇILACAK
Osman Yıldırım, THK'nın, bölge ülkelerdeki eğitim uçakları ve iş jetlerinin bakımına talip olduğunu ifade ederek, Kurum'un Ankara'da olduğu gibi İstanbul, İzmir, Antalya ve Samsun'da da uçak bakım merkezi kuracağını bildirdi.

THK'nın Havacılık Meslek Yüksek Okullarının İzmir ve Ankara'da hizmete gireceğini kaydeden Yıldırım, gelecek yıl üniversite yerleştirme sınavlarına yönelik kılavuzlarda yer alacak bu okullardan mezun olan gençlerin, dünyanın her yerinde iş bulabileceklerini vurguladı.

Türkiye'de 5 noktada bulunan THK yangın söndürme uçağı merkezi sayısının kısa sürede 6'ya çıkacağını anlatan Yıldırım, yangın söndürme uçağı filosunu 22'ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

HER İLE HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ

Osman Yıldırım, 2003 yılında havayolları için pilot yetiştirmeye başladıklarını anımsatarak, yerli pilot sayısını yükseltmek için pilotaj kurslarının sayısını artırma kararı aldıklarını söyledi.

2025 yılında 81 ilde havacılık eğitim merkezi kurmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, 3 yıl içinde İzmir, İstanbul, Bursa, Antalya, Samsun, Kayseri ve Erzincan olmak üzere 7 ilde havacılık eğitim merkezi açmış olacaklarını bildirdi.

İstanbul ve İzmir'deki kursların bu yıl faaliyete geçeceğini ifade eden Yıldırım, İstanbul'daki merkeze ilişkin ''Müthiş bir rağbet var, Florya'daki okulumuza 100 civarında genç başvurmuş durumda. Burada yer derslerimizi vereceğiz. Çorlu'da da uçuş derslerini vereceğiz'' diye konuştu.

Pilotaj eğitimi için yabancı ülkelerden bile talep geldiğini belirten Yıldırım, ''Avrupa, Balkanlar, Kafkasya, Kuzey Afrika'dan ülkeler var. Uçuş okulumuzun yıllık 200 kapasitesi var. Bunu 300'e çıkarmayı, 100'ünü dış ülkelerden gelecek öğrencilere kullandırmak istiyoruz'' dedi.

''İstikbalini göklerde arayan gençlere yardımcı olmak istiyoruz'' diyen Yıldırım, hasta naklinde ve eğitimlerde kullanılmak üzere 2 business jet alacaklarını da bildirdi.
Havacılık üniversitesi kuruluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
sanırım sen ya thk da çalışıyorsun yada oraya girmek için yaglıyorsun...biz bilimsellige değil götürmeye karşıyız...sen hangi ülkede yaşıyorsun :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli Yorumcular, Bir kısmınız ideolojik nedenlerle, bir kısmınız beyni kurban derisi ile eşleştiğinden, bir kısmınız da THK nın ne olduğunu, ne yaptığını ve yaptıklarını ne imkansızlıklarla gerçekleştirdiğini bilmeden abuk sabuk yorumlar yapıyorsunuz. Şu anda piyasadaki uçuş okullarını inceleyin ve ondan sonra THK için yorum yapın. Neden diyorsanız bu kanalda konu ile ilgili çıkan önceki yazıları okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
torpilli zabit bebeleri için mi akademi açacaksın thk?halkın malı yalanlarını kimse yumuyor artık..ne mal oldugunuz belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
" Bu THKdaki omzu kalabalık beyefendiler kendi çocuklarını şimdi gidip Gökçen Hv. yazdırsalar dünya para ne gerek var di mi? " Bu Üniverste meselesi geç kalınmış bir iş olmasına rağmen ne yazıkkı bu konuda fazla ön yargılıyım ki TC için asla faydalı olamayacak.En başka THK yaptığı için. THK bu karanlık çağdışı , torpilci zihniyetiyle nasıl "üniverste" yani bilim yuvası kurabilir... SHYO benzeri bir sistemle kendi çocuklarını yetiştirsinler bakalım. Tıpkı planörde sürekli önümüzü tıkadıkları gibi. Torpiliniz yoksa Atatürkün Kurduğu Kurum Sizi Adam Yerine Koymuyor! Gelinen nokta bu. Atatürk Bu Kurumu Türk Havacı Gençleri yetiştirsin diye kurdu, bir gurup havacılıkla alakasız adamın çiftliği olsun , Aile Şirketi olsun diye değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"bir siz kaldınız" diyen arkadaşım , Pilotaj eğitimi thk için yeni birşeymiki böyle söylüyorsun.1925ten beri yaptıkları bir iş.Şimdi kurs yerine akademik nitelik kazanmış olacak. Pilotaj eğitiminin bir üniversite çatısı altında verilmesini neden ve nasıl "mesleği düşürmek" olarak yorumlayabiliyorsun. Emniyetin azalacağı gibi bir kanıya nasıl varabiliyorsun. Eleştire bileceğimiz çok konu var özellikle başlık thk ise ama bu söylemlerinizi isabetsiz buldum. saygılar meriç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY pilot olanları alır, sen bırak torpili, yüreğin ve pilotluğun varsa gel THY ye hemen başvur. Ancak THY nin testlerinde kalıpta THY ye çamur atma. Önüne gelen bazı okullar pilot lisansı veriyor. Pilotluk o kadar kolay ve dşploma verilen bir meslek değil. THY de dünya standartlarında seçme yapılıyor. ÇAMUR ATMA, GEÇ DLR İMTİHANI KATIL THY YE. Bak torpil olmasın diye bazı testleri yabancılar yapıyor. Ramazan geliyor, dürüst ol artık. Milli havayolunu lekeleme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
açın açın bu mesleği de düşürün, sırf bende yaptım demek için onca gencin hayali geleceğiyle oynayın. bu iş insan çoğaldıkca ücret düştükçe inanın severek yapılmaz istenmese de emnıyet azalır. hiç akademik bilgi olmadan ne kadar basit düşünülyor herkes havacılık eğitimi verebılır gibi.. yazık bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bakalım vakıf adı altında daha neler götürülecek....yeni bir arpalık mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THK'nun yaptığı atakları yürekten destekliyoruz. Atatürkün bize emaneti olan THK'na millet olarak sahip çıkmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Ancak yıllardır THK = Kurban derisi sarmalı THK'unu çok yıpratmıştır. Biz yıllar önce THK yönetimine bu konularda yatırım yapılması gerektiğini çok söyledik. Nasip bu güneymiş. Emeği geçenlere teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geç bile kalınmış bir proje diyebiliz.Hayırlı olur İnşaalah diyelim ve neticesinin vatanımıza hayırlar getirmesi için dua edelim.Tenkit kolay,yapıcı tenkit yapmak ve üslupta edep zor.Sevelim,sevilelim, bu dünya kime kalıyor? değilmi efendim?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000