28 Ağustos 2008, Perşembe 07:55:30

Havaalanı fındık tarlası oldu!

Ordu'nun Ünye ilçesinde atıl halde bulunan havaalanı, fındık üreticilerin harmanı haline geldi.
  • Yaaa bu nedir.. Son zamanlarda yok OR-Gİ havaalanı öyle yok böyle.. Açın siz o havaalanını. sırf baştakilerin çıkarı yüzünen tonlarca para yatırımı yapıp açın.. Nasılsa Türkiye'nin parası aşırı fazla. Boşuna harcamak için yer arıyorlar... Artık bir süre sonrada o havaalanı Ordu ile Giresun'nun ortak fındık harmanı olur... Gerçekten yazık... Ama verilen paraya değil.. Baştakilerin bunu asıl ne amaçla yaptığını farkında olmayıp garipler gibi sevinenlere..
  • cenap arkadaşımız haklı o havalimanınna kimbilir ne kadar para harcanmıştır?
  • THK mademki işletemiyor, versin özel şirketlere. Uçuş okulu vs olarak kullanılır belki.

Ordu'nun Ünye ilçesinde atıl halde bulunan havaalanı, fındık üreticilerin harmanı haline geldi.

Ünye'de 1987 yılında inşaatına başlanan Ünye Havaalanı, 1800 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde inşa edildikten sonra ödenek yetersizliğinden tamamlanamadı.

Yaklaşık 400 dönümlük havaalanı arazisi çeşitli amaçlarla kullanılmaya başlandı. Bazı çevre sakinleri bölgede küçük çaplı tarım yaparken, birçok kişi de pisti fındık kurutma alanı olarak kullanmaya başladı. Piste fındık seren vatandaşlar ise, zeminin harman için ideal olduğunu söylüyor.


Ödeneksizlik yüzünden tamamlanamayan havaalanı 49 yıllığına Türk Hava Kurumu'na verilirken, Türk Hava Kurumu Ünye Şubesi yetkilileri, buranın Havacılık Yüksek Okulu'na devri için uğraştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.


Atıl vaziyette duan havaalanı pistinde fındık kurutan üreticiler, yıllardır burada fındık kurutmalarına rağmen hiçbir engelle karşılaşmadıklarını belirterek, ''Bizim için çok uygun bir yer. 10-15 km uzaklıktan fındıklarını bir an önce kurutmaya gelenler var" dedi.

Fındık kurutan vatandaşlar ayrıca, "Bu havaalanının bitirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

 

Havaalanı fındık tarlası oldu!

Yorumlar

Flughafen ~ 16 yıl önce
Yaaa bu nedir.. Son zamanlarda yok OR-Gİ havaalanı öyle yok böyle.. Açın siz o havaalanını. sırf baştakilerin çıkarı yüzünen tonlarca para yatırımı yapıp açın.. Nasılsa Türkiye'nin parası aşırı fazla. Boşuna harcamak için yer arıyorlar... Artık bir süre sonrada o havaalanı Ordu ile Giresun'nun ortak fındık harmanı olur... Gerçekten yazık... Ama verilen paraya değil.. Baştakilerin bunu asıl ne amaçla yaptığını farkında olmayıp garipler gibi sevinenlere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airways-airlines ~ 16 yıl önce
cenap arkadaşımız haklı o havalimanınna kimbilir ne kadar para harcanmıştır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
THK mademki işletemiyor, versin özel şirketlere. Uçuş okulu vs olarak kullanılır belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000