12 Nisan 2013, Cuma 09:00:10

"HAVA AMBULANSI İŞİ BİZİ MUTLU ETTİ"

THK Gökçen Havacılık'la birlikte Sağlık Bakanlığı’nın 19 helikopterden oluşan Hava Ambulansı İhalesi’ni kazanan Saran Holding bünyesindeki Saran Havacılık'ın sahibi Sadettin Saran ihale sonrası ilk kez konuştu.
  • Bu ihaleyi 3 ortak almamismiydi? Nerede Betaz haberi olan varmi?
  • işi bilmeyen çavuşlar hikayesine dönmesin.
  • Ayrıca yine öğrendiğim bilgidir bu helikopterleri THK nın pilotları uçuracak
  • THK Gökçen Havacılık Eurocopter aldı. Bunun açıklamasını yaptılar zaten ki Bell yanlış tercih bu işte zaten. THK doğru kararı vermiş. Bunu da yayınlayın lütfen. haberin içeriğini doğru verirseniz sıkıntı olmaz yoksa haber kirliliği oluyor.
  • http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thk-eurocopter-alacak.html zaten kararlar verilmiş. Ec-135 kullanılmak üzere.
  • Saran ailesi Kizilay'in da yonetimindeymis. Isi biliyorlar yani. Bu isler ince isler beyler.
  • Zaten THK Gökçen Havacılık 17 adet Ec-135 aldığını duyurmuştu. Toplam 19 Helikopter kullanılacağına göre operasyonda 17'si Ec-135 olduğu için THK doğru bir karar vermiş.ilerleyen zamanlarda THK Gökçen mutlaka açıklayacaktır.
  • THK geçen gün 17 tane EC-135 alacağını ve imzaların atıldığını duyurmamış mıydı?
  • Bell 429'u seçmek bence saçma olmuş.Yapısal olarak sonradan hava ambulansına dönüştürmek pek kolay değil,olsa bile operasyonel anlamda çok başarılı olmayacaktır.Dünyada kullanılan hava ambulans helikopterlerde Bell 429 sayısı çok çok düşük.Kısa bir araştırma yapıldığında hemen fark edeceksiniz.Bence bu işe en uygun helikopter Eurocopter EC-135'tir. Her zaman olduğu gibi zarar THK'ya fatura edilmesinde........

THK Gökçen Havacılık ve Saran Havacılık ortaklığı 5 yılda 200 milyon dolarlık yatırım yapacak. Hemşire, doktor ve sağlık personeliyle birlikte 200 kişinin istihdam edileceği yatırıma 12 Ağustos’ta start verilecek. İlk aşamada Ankara, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır ve Antalya olmak üzere 5 bölgede 5 ambulans helikopter ile hizmet verilecek. Sonrasında; İzmir, Trabzon, Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kayseri, Konya, Samsun, Malatya ve Van operasyonları devreye girecek.

2 TANESİ YEDEK

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, bu operasyona büyük önem verdiklerini, 5 yıl süresinde Türkiye genelinde hava ambulansı operasyonunu yönetecek olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Geçen yıl çok tartışılan ihalenin ardından 2013 başında yapılan yeni ihale kapsamında, gerektiğinde yurtdışında da hava ambulansı operasyonu yapılabilecek. Saran, "5 yıllık ihale kapsamında 17 helikopter çalışacak. 2 adet de yedek helikopter operasyon süresince hazır bulundurulacak" dedi.

GECE GÖRÜŞ ÖZELLİKLİ

Saran Havacılık, ABD’nin en büyük helikopter üreticisi ve dünyanın en çok satan helikopter firması olan Bell Helicopter’in Türkiye’de ticari/askeri/genel helikopter satış temsilciliğini de yürütüyor. Hava ambulans filosunda gece görüş özellikli Bell 429 helikopterleri yer alacak. Saran Havacılık ve THK  Gökçen Havacılık ortaklığı tarafından 5 yılda 200 milyon dolar yatırım yapılacak. Pilot, doktor, hemşire gibi görevlerde toplam 200’e yakın personel istihdam edilecek. Saran, “Kamu sağlığı alanında önemli bir hizmet olarak, hava ambulansı operasyonu, karayolu ile ulaşımın güç olduğu alanlarda acil durum gerektiren vakalara hızlı ve etkin müdahale gerçekleştirilecek” dedi. Hava ambulansı operasyonu çerçevesinde 112 çağrı merkezinde ambulans talebiyle gelen çağrılar değerlendirilecek, acil ihtiyaç durumunda başhekime danışılarak onay alınarak, birkaç dakika içerisinde hava ambulansı olay yerine gitmek üzere havalandırılacak.

Türkiye’de tüm vatandaşların hava ambulansı talep etme hakkı bulunuyor. sağlık bakanlığı’nın 2012 yılında açıkladığı verilere göre 15 il merkezinde konuşlandırılan 17 ambulans ve helikopter ve Türkiye genelinde de iki ambulans uçak hizmet veriyor. (Hürriyet)

"HAVA AMBULANSI İŞİ BİZİ MUTLU ETTİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Turk kusu ~ 11 yıl önce
Bu ihaleyi 3 ortak almamismiydi? Nerede Betaz haberi olan varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
handycraft ~ 11 yıl önce
işi bilmeyen çavuşlar hikayesine dönmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihtiyar ~ 11 yıl önce
Ayrıca yine öğrendiğim bilgidir bu helikopterleri THK nın pilotları uçuracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK pilotu ~ 11 yıl önce
Inonu'de helicopter pilotu yetisiyor zaten, yaw ihtiyar, bilmiyorsan ne konusuyorsun zir-zir
ihtiyar ~ 11 yıl önce
THK Gökçen Havacılık Eurocopter aldı. Bunun açıklamasını yaptılar zaten ki Bell yanlış tercih bu işte zaten. THK doğru kararı vermiş. Bunu da yayınlayın lütfen. haberin içeriğini doğru verirseniz sıkıntı olmaz yoksa haber kirliliği oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karar verilmiş. ~ 11 yıl önce
http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thk-eurocopter-alacak.html zaten kararlar verilmiş. Ec-135 kullanılmak üzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saran ~ 11 yıl önce
Saran ailesi Kizilay'in da yonetimindeymis. Isi biliyorlar yani. Bu isler ince isler beyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EC-135 ~ 11 yıl önce
Zaten THK Gökçen Havacılık 17 adet Ec-135 aldığını duyurmuştu. Toplam 19 Helikopter kullanılacağına göre operasyonda 17'si Ec-135 olduğu için THK doğru bir karar vermiş.ilerleyen zamanlarda THK Gökçen mutlaka açıklayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EC-135 ~ 11 yıl önce
THK geçen gün 17 tane EC-135 alacağını ve imzaların atıldığını duyurmamış mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bell 429 ~ 11 yıl önce
Bell 429'u seçmek bence saçma olmuş.Yapısal olarak sonradan hava ambulansına dönüştürmek pek kolay değil,olsa bile operasyonel anlamda çok başarılı olmayacaktır.Dünyada kullanılan hava ambulans helikopterlerde Bell 429 sayısı çok çok düşük.Kısa bir araştırma yapıldığında hemen fark edeceksiniz.Bence bu işe en uygun helikopter Eurocopter EC-135'tir. Her zaman olduğu gibi zarar THK'ya fatura edilmesinde........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000