18 Mayıs 2011, Çarşamba 08:01:03

Göreve hazırlar...

Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi, Türkiye‘de yalnızca 5 adet bulunan CL-215 tipi yangın söndürme uçağının ikisini Milas‘a getirdi...
Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi, Türkiye‘de yalnızca 5 adet bulunan CL-215 tipi yangın söndürme uçağının ikisini Milas‘a getirdi. 10 saniyede 5,5 ton su alabilen uçaklar üstün sorti özelliğiyle Muğla ve diğer illerdeki ormanları yangınlara karşı koruyacak. Ekibe gelecek ay 1 uçak ile bir de helikopter katılacak.
Orman Genel Müdürlüğü‘nün Türk Hava Kurumu‘ndan 7 yıllığına kiraladığı ve 2 yıllık görev süresini tamamlayan CL-215 tipi yangın söndürme uçakları Milas-Bodrum Havalimanı’nda konuşlandırıldı. Milas‘ta konuşlandırılan 2 yangın söndürme uçağı ile ilgili olarak bir açıklama yapan THK Milas Şube Başkanı A. Faik Demirkol, konu hakkında bilgiler verdi.

7 yıllığına kiralanan uçakların şu anda askeri havaalanında konuşlandırıldığını açıklayan THK Milas Şube Başkanı A. Faik Demirkol, “CL-215 tipi yangın söndürme uçağı şu anda dünya genelinde yangın söndürme çalışmalarında kullanılan en etkin uçaklardır. 5.5 ton sutaşıma kapasitesine sahip CL-215‘in dikkat çeken özellikleri; bakım süresinin kısa ve seri şekilde yapılması, su yüzeyine iniş ve kalkış yapabilmesi, havada uzun süre kalabilmesi, yangınlara daha etkili ve sık tekrarlanan sortilerle müdahale edebiliyor, 10-12 saniye gibi çok kısa bir sürede tam kapasiteyle sunuyu alabiliyor” dedi.

5,5 ton sutaşıma kapasitesine sahip bu uçakların dikkat çeken özelliklerinden bazıları, bakım süresinin kısalığı, seri bir şekilde göreve hazır hale gelmesi ve su yüzeyine iniş kalkış yapıyor olması. Havada uzun süre kalabilme özelliğiyle yangınlara daha etkili ve sık tekrarlanan sortilerle müdahale edebilen CL-215‘ler, 10-12 saniye gibi çok kısa bir sürede tam kapasiteyle suyunu alabiliyor. THK‘nın M-18 Dromader yangın söndürme uçakları da daha önceki yıllarda olduğu gibi üç ayrı bölgede konuşlanarak yangın söndürme çalışmalarına destek verecek.

Konuyla ilgili olarak Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak ise yaptığı açıklamada, “Mevsimlerin ısınmaya başlamasıyla beraber yaklaşan yaz ayları öncesi yangınlara karşı mücadele konusunda hazırlıklarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Milas’a gelen 1 asil 1 de yedek olmak üzere 2 Yangın uçağımız hazırlıklarımıza katıldı. 1 Haziran günü 2. Asil uçağın ve helikopterimizin de katılması ile bu kapsamda ki hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız. 2 asil ve 1 yedek uçağımız ile helikopterimiz Eylül ayı sonuna kadar ilçemizde görev yapacak” dedi.
Göreve hazırlar...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000