31 Temmuz 2009, Cuma 07:47:02

Gökova Körfezi'nde havacılık şenliği heyecanı...

Geçtiğimiz Mart ayında kurulan THK Muğla Sportif Havacılık Derneği hızlı yol aldı ve “Gökova Kanatlarımın Altında” sloganıyla “Akyaka 1. Yelken Kanat Şenliğini” düzenleneceğini açıkladı.

Şenliğin 7-8-9 Ağustos 2009 tarihlerinde Gökova Körfezi’nin incisi Akyaka’da yapılacağını belirten Dernek Başkanı Mahmut Rızacan Olgaç, “Bu spor Türkiye’de çok bilinmiyor. Ölüdeniz ve Babadağ ile birlikte ünlenen ve aynı zamanda o yöreyi de ünlendiren yamaç paraşütü, bu gün Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yapılabiliyor. Yelken Kanat ise Kayseri’de ve birkaç merkezde THK uzmanlarının öncülüğünde birkaç kişi tarafından yapılıyor. Bu sporu yapan Muğla’da 4, Türkiye’de 100 sporcu var. Bu anlamda 7-8-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceğimiz şenlik çok önemli” dedi.

Şenliğin ardından dernek olarak kurslar düzenleyeceklerini belirten Olgaç, “Bu sporun eğitimini bu seneye kadar sadece THK veriyordu. Bu sene sivil eğitmenler yetiştirildi. Ben de o 5 eğitmenden biriyim. Muğla’da gerçekleştireceğimiz kurslarla bu sporu yapanları çoğaltacağız” diye konuştu.

Hedeflerinde Yelken Kanat Şenliği’ni uluslararası hale getirmek ve Muğla’da şampiyonalar düzenlemek olduğunu belirten THK Muğla Sportif Havacılık Derneği Başkanı Mahmut Rızacan Olgaç, şöyle konuştu: “Bu sporu profesyonel anlamda yapan 6 THK pilotu var. Üç gün sürecek şenliğe bu 6 sporcu ile birlikte 40-45 kadar da amatör gelecek. Şenlikte muhtemelen 20-25 pilot uçuş gerçekleştirilecek.Yamaç paraşütünde atlarsınız, yelken kanat da uçarsınız. Gökova Körfezi ve Akyaka yelken kanat uçuşları için biçilmiş kaftan. Dünyada Ölüdeniz nasıl yamaç paraşütü ile ünlüyse aynı şekilde Rio de Janeiro da yelken kanat ile ünlü. Ancak biz Akyaka’nın bu alanda kısa sürede Rio’yu geçeceğine inanıyoruz. Gökova Körfezi’nde bu spor için her şey değil, daha fazlası var. Hava sporlarına meraklı herkesi 7-8-9 Ağustos tarihlerinde Akyaka’ya üç gün sürecek görsel şöleni izlemeye davet ediyoruz”

 

Gökova Körfezi'nde havacılık şenliği heyecanı...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000