07 Mayıs 2009, Perşembe 14:24:24

Gökçen Havacılık özel pilot kursu açıyor

THK Gökçen Havacılık Ankara'da pilot kursu açacağını duyurdu...
  • Arkadaşlar lise mevzunu pilot hiçbir yerde iş bulamaz...öncelikle iyi bir ingilizceniz olmalıdır...yeni kurulan bu şirket aynen thk gibi davranıp para kazanacak bence...zaten asker kökenli pilotlar piyasayı kapatmış...size ekmek çıkmak...çok dikkatli olun...kimse yogurdum ekşi edemez...gelin sizi pilot yapalım der...10 dersten muaf olan arkadaşlar bu sistemleri iyi bilirler...4 dersi veripte ATPL alanlarda ortada işte..ya yanlış piste inerler yda hollanda vakası...boş yere paranızı kaptırmayn
  • Biz siviller kendimizi onlardan üstün görmüyoruz ama nedense askerler kendilerini sivillerden üstün görüyorlar. Herşeyi uçuş saatiyle kıyaslıyorlar. Onlar ellerindeki lisansları birsürü dersten muaf olarak ve bizim vergilerimizle alıyorlar, devletin tüm kaynaklarını kullanıyorlar; bizler ise alınterimizle kazandığımız paralarla bu işe giriyor, 14 tane dersi veriyor, uçuş okullarında badireler atlatıyoruz. Kimse bunları tartışmıyor, tutturulmuş bir 2000-3000 uçuş saati mükemmel bir üstünlüktür diye gidiyor. Bizler bu lisansları ne sıkıntılarla alıyoruz bir bilinse askerle böyle konuşamaz. Keşke hakeden işe girebilse, ama burası Türkiye işte, olmuyor öyle. Herkese iyi uçuşlar
  • Sanırım gökçen grubu 6. grubunu yetiştirmeye başlamak istiyor ama ortada müşkül bir durum var ki o da maalesef ilk mezunlardan gökçen bir mezunları bile henüz bir iş bulamamış. Kurum sadece para amaçlı yetiştiriyor ama 2009 yılına kadar anlaştığı thy ile anlaşması gereğince madem yetkin ve sözün geçiyor neden kendi yetiştirdiğin ilk mezunları yalnız bıraktın bre THK sorarız. Başlamayı düşünen arkadaşlar iyice bir düşünsün
  • Askeri havacılıktan yetişmiş arkadaşların işlerini çok iyi yapmaları niçin sizleri korkutuyor. Türkiye tabi ki değişiyor ve iyiye gidiyor. Sivil dediğiniz ve havacılık geçmişi daha dün başlayan ama buna karşılık maddi olarak ayakta kalma çabasıyla esnek ticari yaklaşım gösteren sivil arkadaşlara doğru yapılması gerekeni gösterdikleri için niçin asker sivil ayırımı yapılıyor. Bahsedilen kişiler emekli olmuş ve mesleğin çekirdeğinden yetişmiş kişilerdir. Sektörün özellikle eğitimi kısmında ve gelişmesine çok katkıları vardır. Onlarıda artık sivil olarak görmemiz gerekmez mi. Önemli olan Türk sivil havacılığının eldeki malzeme ile geliştirilmesi ve gelişmesidir.
  • Şimdi yazılanların hepsini baştan sonuna kadar okudum tk nın yazdıklarıda dahil.Şimdi yeni açılacak bu kurs pilot olmak için yeterli lisansı yada başka ne gerekiyorsa vermiyormu??? Eğer vermiyorsa birileri yada bazı kurumlar tarafından denetlenmiyormu??Kafam çok karıştı şimdi... İşi gerçekten bilen varsa cvp verebilirmi LÜTFEN!!!!
  • ppl kurs süresi 4 ay deniliyorya ,bize de öyle denmişti 9 ayda aldık.shgm den de lisansın gelmesi 1.5 -2 ay vay anam vay gitti koskaca bir yıl.
  • Yorumlara bakın bu kafayla Türkiye sivil havacılıkda on adım ileri gidemez. Askeri havacılık dolayısiyle asker düşmanlığı, THY yönetiminin yanlışlarına destek.Türk Hava Kurumu düşmanlığı,politik bazı görüşlerin ağır basması, Arap hayranlığı ve Araplara özenti.Para kazanma hırsı,Entelektüel cahillik. Kamplaşma.Böyle havacılık olmaz.Havcılıkta siyah ve beyaz vardır gri yoktur.
  • bakıyorumda yine konunun içeriğini anlamadan yorumlar yapılyor vede ilaki olayı asker-sivil noktasına çekiyorlar.arkadaşlar bu kurs sadece hobi olarak uçanlar için.atpl öyle kolay değil sghm de 14 dersten sınavı vermek her babayiğidinde harcı değil hala şu sınavdan bizleri muaf tutun diyenlerin dikkatine sunulur. asker-sivil hakedenlere iyi uçuşlar olsun.
  • asker kökenli arkadaşlar türkiye degişiyor bu gerçegi gözardı etmemeniz gerekir eskisi gibi degil iyi olan kazansın sivil havacılık sivil havacıların olmalıdır, olucaktırda..
  • gene başlamayın asker-sivil kavgasına..

THK Gökçen Havacılık Direktörlüğü'ne yazılı olarak başvurulması gerektiğinin altı çizilirken aranan adaylarda şu özellikler isteniyor...

 1. Adaylarda Aranan Nitelikler:

  a.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  b.18 yaşından gün almış olmak,
  c. Lise veya dengi okul mezunu olmak,
  d. Sağlıklı olmak.

  2. Adayların Müracaat Sırasında Getirmesi Gereken Belgeler:

  a. Cumhuriyet Savcılığından Adli Sicil Kaydı (Sabıka Kaydı),
  b. Noter tasdikli Diploma veya Öğrenim Belgesi fotokopisi,
  c.  Muhtarlıktan tasdikli, resimli Nüfus cüzdanı sureti,
  d. Muhtarlıktan tasdikli, resimli Oturma Belgesi (İkametgah İlmühaberi),
  e. Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
  f.  8 adet vesikalık Fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş),
  g. Müracaatın kabulünden sonra, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden alınmış Sağlık Raporu (ICAO EK-1 ve JAR FCL3’e  göre 2’inci sınıf şartlarına sahip).
  
 3. Diğer Hususlar:

 a.Türkkuşu Uçuş Eğitim Okulunun deneyimli eğitici kadrosu ile 160 saat Teorik Bilgi Yer Dersi ve toplam 45 saat  tek motor (Simulator uçuşu da dahil) Uçuş Eğitimi verilecektir:

 b.Kurs normal olarak 4 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Bununla birlikte şartlara (meteoroloji, harekat, lojistik, v.b.) göre kursun uzaması veya erken bitmesi mümkündür.

 c.Eğitim ücretinin %50’ı kurs başlamadan önce peşin alınacak, kalan miktar kurs süresince üç eşit taksit halinde tahsil edilecektir. Peşin ödemelerde %5 indirim uygulanmaktadır. Kredi kartı ile ödeme yapılabilir.

 d. Eğitim ücretine (simülatör de dahil) 45 uçuş saati ile 160 saat yer dersi dahildir. (5 saat gece uçuş eğitimi ücreti dahil değildir). Diğer giderler (Dokümanlar, ulaşım, yemek) öğrencilere aittir.

 e.Simulator uçuş eğitimi Türkkuşu Etimesgut Tesislerinde verilecektir.

 f. Kursa devamlılık ve THK Türkkuşu Uçuş Eğitim Okulunun uçuş ve disiplin kurallarına riayet esastır.                                                                    

THK GÖKÇEN Havacılık;

25 Mayıs 2009 döneminde THK Türkkuşu (Ankara/Etimesgut) Tesislerinde, Özel Pilot Kursu (PPL-A) açılacaktır.

Kursa katılmak isteyen Adaylar;  www.thkgokcen.com.tr sitesi ile 0.312.2224840-123, 0 506 854 75 03, 0.506.2224840-123, 0.533.2224840-123, 0.542.2224840-123 nolu telefonlardan Aranan Nitelikler, Gerekli Belgeler ve Kurs Ücreti hakkında bilgi alabilir.

Gökçen Havacılık özel pilot kursu açıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar lise mevzunu pilot hiçbir yerde iş bulamaz...öncelikle iyi bir ingilizceniz olmalıdır...yeni kurulan bu şirket aynen thk gibi davranıp para kazanacak bence...zaten asker kökenli pilotlar piyasayı kapatmış...size ekmek çıkmak...çok dikkatli olun...kimse yogurdum ekşi edemez...gelin sizi pilot yapalım der...10 dersten muaf olan arkadaşlar bu sistemleri iyi bilirler...4 dersi veripte ATPL alanlarda ortada işte..ya yanlış piste inerler yda hollanda vakası...boş yere paranızı kaptırmayn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biz siviller kendimizi onlardan üstün görmüyoruz ama nedense askerler kendilerini sivillerden üstün görüyorlar. Herşeyi uçuş saatiyle kıyaslıyorlar. Onlar ellerindeki lisansları birsürü dersten muaf olarak ve bizim vergilerimizle alıyorlar, devletin tüm kaynaklarını kullanıyorlar; bizler ise alınterimizle kazandığımız paralarla bu işe giriyor, 14 tane dersi veriyor, uçuş okullarında badireler atlatıyoruz. Kimse bunları tartışmıyor, tutturulmuş bir 2000-3000 uçuş saati mükemmel bir üstünlüktür diye gidiyor. Bizler bu lisansları ne sıkıntılarla alıyoruz bir bilinse askerle böyle konuşamaz. Keşke hakeden işe girebilse, ama burası Türkiye işte, olmuyor öyle. Herkese iyi uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sanırım gökçen grubu 6. grubunu yetiştirmeye başlamak istiyor ama ortada müşkül bir durum var ki o da maalesef ilk mezunlardan gökçen bir mezunları bile henüz bir iş bulamamış. Kurum sadece para amaçlı yetiştiriyor ama 2009 yılına kadar anlaştığı thy ile anlaşması gereğince madem yetkin ve sözün geçiyor neden kendi yetiştirdiğin ilk mezunları yalnız bıraktın bre THK sorarız. Başlamayı düşünen arkadaşlar iyice bir düşünsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Askeri havacılıktan yetişmiş arkadaşların işlerini çok iyi yapmaları niçin sizleri korkutuyor. Türkiye tabi ki değişiyor ve iyiye gidiyor. Sivil dediğiniz ve havacılık geçmişi daha dün başlayan ama buna karşılık maddi olarak ayakta kalma çabasıyla esnek ticari yaklaşım gösteren sivil arkadaşlara doğru yapılması gerekeni gösterdikleri için niçin asker sivil ayırımı yapılıyor. Bahsedilen kişiler emekli olmuş ve mesleğin çekirdeğinden yetişmiş kişilerdir. Sektörün özellikle eğitimi kısmında ve gelişmesine çok katkıları vardır. Onlarıda artık sivil olarak görmemiz gerekmez mi. Önemli olan Türk sivil havacılığının eldeki malzeme ile geliştirilmesi ve gelişmesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şimdi yazılanların hepsini baştan sonuna kadar okudum tk nın yazdıklarıda dahil.Şimdi yeni açılacak bu kurs pilot olmak için yeterli lisansı yada başka ne gerekiyorsa vermiyormu??? Eğer vermiyorsa birileri yada bazı kurumlar tarafından denetlenmiyormu??Kafam çok karıştı şimdi... İşi gerçekten bilen varsa cvp verebilirmi LÜTFEN!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ppl kurs süresi 4 ay deniliyorya ,bize de öyle denmişti 9 ayda aldık.shgm den de lisansın gelmesi 1.5 -2 ay vay anam vay gitti koskaca bir yıl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumlara bakın bu kafayla Türkiye sivil havacılıkda on adım ileri gidemez. Askeri havacılık dolayısiyle asker düşmanlığı, THY yönetiminin yanlışlarına destek.Türk Hava Kurumu düşmanlığı,politik bazı görüşlerin ağır basması, Arap hayranlığı ve Araplara özenti.Para kazanma hırsı,Entelektüel cahillik. Kamplaşma.Böyle havacılık olmaz.Havcılıkta siyah ve beyaz vardır gri yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bakıyorumda yine konunun içeriğini anlamadan yorumlar yapılyor vede ilaki olayı asker-sivil noktasına çekiyorlar.arkadaşlar bu kurs sadece hobi olarak uçanlar için.atpl öyle kolay değil sghm de 14 dersten sınavı vermek her babayiğidinde harcı değil hala şu sınavdan bizleri muaf tutun diyenlerin dikkatine sunulur. asker-sivil hakedenlere iyi uçuşlar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
asker kökenli arkadaşlar türkiye degişiyor bu gerçegi gözardı etmemeniz gerekir eskisi gibi degil iyi olan kazansın sivil havacılık sivil havacıların olmalıdır, olucaktırda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gene başlamayın asker-sivil kavgasına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000