05 Ağustos 2013, Pazartesi 12:47:46

GÖKÇEN HAVACILIK EC135'LERİNİ TESLİM ALDI

Türk Hava Kurumu’nun ticari kolu THK Gökçen Havacılık dün, Türkiye çapında havadan tıbbi nakil ve ikmal görevlerini yerine getirmek üzere, ilk beş EC135’i teslim aldı.
  • Çok güzel helikopterler,Vatana millete kazasız belasız bir şekilde hizmet ederler inşallah..

Türk Hava Kurumu’nun ticari kolu THK Gökçen Havacılık dün, Türkiye çapında havadan tıbbi nakil ve ikmal görevlerini yerine getirmek üzere, ilk beş EC135’i teslim aldı. Helikopterler Ağustos ayında operasyona başlayacak. 

Eurocopter’ın üretici olarak seçilmesinden sadece üç ay sonra bu ilk toplu teslimat gerçekleştirildi. THK Gökçen Havacılık ve Saran Holding 17 adet EC135’ten oluşan bir filoyu, helikopter acil tıbbi yardım hizmetlerini Türk Sağlık Bakanlığı‘yla beş yıllık bir anlaşma çerçevesinde sağlamak için konuşlandıracak. Geriye kalan helikopterler 2014 yılının ilkbaharında teslim edilecek.

Eurocopter Satış ve Müşteri İlişkilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier Lambert, “Türkiye, gelişmekte olan bir helikopter pazarı ve EC135 ile Türk Sağlık Bakanlığı’nın projesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. THK Gökçen Havacılık ortaklığındaki bu proje ile stratejik açıdan büyük önem taşıyan Türkiye’de varlığımızı kuvvetlendirmiş oluyoruz.” dedi.

2008 yılından beri Eurocopter helikopterleri Türk Sağlık Bakanlığı’nın acil tıbbi operasyonlarında kullanılıyor. THK Gökçen Havacılık’ın EC135 tercihi, helikopterin tüm dünyada EMS (acil tıbbi yardım) hizmetlerinde çok önemli bir konumda olduğunu gösterdi. Dünya çapındaki (ATH) Acil Tıbbi Yardım Hizmet Sağlayıcılarının tercihi olan çift motorlu EC135, yüm dünyadaki acil tıbbi hizmetlerin yüzde 25’ini gerçekleştiriyor. Şu ana kadar tüm dünyada hizmet vermekte olan 1,100 adet EC135 helikopterinin yaklaşık 500’ü EC135 EMS versiyonundan oluşuyor.

İ



GÖKÇEN HAVACILIK EC135'LERİNİ TESLİM ALDI

Yorumlar

Vatandaş ~ 11 yıl önce
Çok güzel helikopterler,Vatana millete kazasız belasız bir şekilde hizmet ederler inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 11 yıl önce
Vatana kazasız belasız hizmet eder demişim,olumsuz oy tıklatanlar olmuş :) Bu ambulans helikopterler Allah göstermesin ama senin annen baban eşin için çalışıyor.Kaza bela o yüzden gelmesin güzel kardeşlerim..
soner ~ 11 yıl önce
Bu paranoya, onca rezaletin sonucunda içinde kötülük arıyor insanlar. Yoksa kimse 'hayırlı olmasın' diyerek tıklamıyor. Biliyormusunuz üniversitede kaç kişi hak etmedigi halde akademisyen olarak işe alındı, kaç kişi yeterli olmamasına karşın üst düzey görevlerde, danışmanlık ücretleri, lisans üstünde piyasa ekonomisi kurallarını işletip aynı sınıfta 10 bin ve 2.500 e kayıt olan insanların oldugunu. Sınav olmayan lisans üstü ögrencilerinin ödevlerini yine akademisyenlere yaptırıldıgını. Daha neler var neler... Yoksa Thk nın 'T' sine hepimiz kurban olsak yine yetmez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000