08 Şubat 2014, Cumartesi 08:45:46

BOLU HEM EĞİTECEK HEM UÇURACAK

Bolu Belediyesi tarafından Tugay Komutanlığı’na ait havaalanının düzenlenerek sivil uçuşlara da açılmasının yanı sıra Abant Yolu üzerindeki Ömerler Köyü sınırlarında yapılacak olan sportif havaalanı için çalışmalara hız verildi. Türk Hava Kurumu’na ait Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi için de Tekel binası ve Tarık Somer Lisesi’ne ait binanın tahsisi kararlaştırıldı.
  • Zafer havaalanı bu iş için ideal. Üç şehre de yakın. İstediğiniz yere ne yaparsanız yapın hemde bedava.
  • Güzel bir karar,zira havacılığın kalbının attığı metropole yakın ve ıstahdama katkı sağlayacaktır.hayırlı olur inş.
  • Bu saçmalığa neden göz yumarlar yazık milletin paraları çöpe gidecek...!!!!!! Ankara,SAW,Caycuma Zonguldak var yakında iç hatlarda açıliyormuş?..
  • Boluya havaalani cok gerekli degil bence bolu halki cok kullanmaz ankaraya ve istanbula yakin zaten,yapilacaksada yapilacak yeri biliyorum mania acisindan sikinti olmaz zaten su an sanirsam 5000' feetten kisa bir toprak pist var zaten (cardak havaalani olduktan sonra boluyada olur)
  • Fakirin çenesi bir durmuyor :)))
  • Bu saçmalığa neden göz yumarlar yazık milletin paraları çöpe gidecek...!!!!!! DHMİ dur desin bunlara mania planı diye bişey var heryer havaalanı nedir bu saçmalık proje osman seni allaha havale ediyorum. Belediye başkanı bu senin sonun olur oraya meydan uygun değil yakacakmısın milletin parasını..?? Boş işleri bırakın var olanı işletin.
  • Hayda bre Bolu beyi kim tutar seni?
  • Vay be düzce yine boluya kaptırdı halbuki bolu daglık düzce ise ova ayrıca ist ve ank tam ortasında yazık düzceli yöneticilere

Bolu’ya havaalanı kurmak üzere çalışma başlatan Bolu Belediyesi, Tugay Komutanlığı’na ait askeri havaalanının sivil uçuşlara da açılması için çalışmalara hız verdi. Türk Hava Kurumu Başkanı ve Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in Bolu’ya gelmesi ile başlatılan çalışma kapsamında Tugay’da 3 bin 500 metre uzunluğunda her türlü uçağın iniş yapabileceği bir yerin onayı alındı.

Ne zaman yapılacağına ilişkin sürenin Bolu Belediyesi tarafından belirleneceği ifade edilirken, Abant Yolu üzerinde bulunan Ömerler Köyü sınırlarındaki Karayollarına ait eski malzeme ocağının bulunduğu alan da sportif havaalanı için düzenlenecek. 1 km uzunluğunda yapılacak alanda model uçakların da inebileceği mini pistler oluşturulacak.

Havaalanları ile ilgili çalışmalar devam ederken, Türk Hava Kurumuna ait Havacılık ve Uzay Üniversitesi için de kollar sıvandı. Bolu’ya kazandırılacak ikinci üniversite için eğitim verecek binalar belirlendi. Yılda 100 kadar öğrenci kabul eden Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi’nin 2 yıllık eğitim veren Meslek Yüksekokulu bölümü için eski Tekel binası tahsis edilecek. Karamanlı Mahallesi içinde D-100 Karayolu üzerinde bulunan Eski Tekel binası 25 yıl süre ile Türk Hava Kurumuna meslek yüksekokulu olarak kullanılmak üzere tahsisi yapılacak.

4 yıllık fakülte için ise Abant yolu üzerinde bulunan Tarık Somer Lisesi binasına karar verildi. Rahmetli Tarık Somer tarafından Milli Eğitime bağışlanan bina için Tarık Somer’in eşinden muvafakat alındı. Milli Eğitim Bakanlığından da muvafakat almak üzere başvuruda bulunuldu. İzinler alındıktan sonra Tarık Somer Lisesi üniversite olarak eğitim verilmek üzere tadilata girecek. Türkiye’de bulunan 4. kampusunu Bolu’ya kurmaya hazırlanan Türk Hava Kurumu, havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş eleman yetiştirecek. (Bolu Ekspres/Ebru EYVAZOĞLU)

BOLU HEM EĞİTECEK HEM UÇURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zafer havaalanı bu iş için ideal. Üç şehre de yakın. İstediğiniz yere ne yaparsanız yapın hemde bedava.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güzel bir karar,zira havacılığın kalbının attığı metropole yakın ve ıstahdama katkı sağlayacaktır.hayırlı olur inş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu saçmalığa neden göz yumarlar yazık milletin paraları çöpe gidecek...!!!!!! Ankara,SAW,Caycuma Zonguldak var yakında iç hatlarda açıliyormuş?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boluya havaalani cok gerekli degil bence bolu halki cok kullanmaz ankaraya ve istanbula yakin zaten,yapilacaksada yapilacak yeri biliyorum mania acisindan sikinti olmaz zaten su an sanirsam 5000' feetten kisa bir toprak pist var zaten (cardak havaalani olduktan sonra boluyada olur)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zengin ~ 10 yıl önce
Fakirin çenesi bir durmuyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu saçmalığa neden göz yumarlar yazık milletin paraları çöpe gidecek...!!!!!! DHMİ dur desin bunlara mania planı diye bişey var heryer havaalanı nedir bu saçmalık proje osman seni allaha havale ediyorum. Belediye başkanı bu senin sonun olur oraya meydan uygun değil yakacakmısın milletin parasını..?? Boş işleri bırakın var olanı işletin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uç,uçur ~ 10 yıl önce
Hayda bre Bolu beyi kim tutar seni?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vay be düzce yine boluya kaptırdı halbuki bolu daglık düzce ise ova ayrıca ist ve ank tam ortasında yazık düzceli yöneticilere

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000