14 Şubat 2014, Cuma 09:10:38

BİR ÜNİVERSİTE DAHA UÇUŞ OKULU AÇIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kıbrıs üniversiteleri arasında bir ilke daha imza atarak, Türkiye’de kendi uçuş okulunu kuran Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin ardından üçüncü Türk Üniversitesi olmayı hedefliyor.
  • Okulun servisleri tıklım tıklım oluyor, herhalde uçaklara da bu şekilde eğitim için alırlar :) burası gaü 3 kıta tek otobüs
  • Bakan arasaydi,altını gören olmazdı
  • Bence frozen atpl uydurmasi kaldirilmali. 1500 ucus saati zorunlu olsun bitsin bu tartismalar.
  • benim vergimle elin torpilli bebelerini bedavaya pilot yapin. bunun icinde milyonlar harcayin. sacma sapan bir ulkeyiz. anadolu universitesindeki duzeni biliyoruz. bu totpilotaj bolumlerinin tamami kapatilmali. eski shyo mezunu.
  • Kardeş pilotlugun 4 yıl ünversıteye ihtiyacın olmadıgını söylüyorsun.çoban bile yüksek okul egitimi alıyor Türkiyede.Lise egitimi dünyada kaçıncı bırada biliyormusun.
  • öncelikle pilotaj başarısının 4 yıllık okul gerektirdiğine inanmıyorum. ilk initial eğitimin maksimum1.5 -2 yıl içerisinde alınması çok daha mantıklı. öte yandan başka thk üniversitesi denmiş ama THK nın geçmişi ve geçmişte yaşadıkları ortada. ben ne onları, ne de türkiyedeki diğer özel kursları başarılı olarak göremiyorum. Anadolu Üniversitesi hariç tabiki. kaldı kı kıbrıstaki özel bir okulun bu işte başarılı olmasını beklemek sahsen bana zor gibi geliyor. yeniden pilotaja başlayacak olsam bunu ya anadolu üniversitesinde yapardım yada amerikaya giderdim.
  • ben girne amerikan turizm otelcilikten mezunum, enerji santralında çalışıyorum, uçuş okulundan mezun olanlarda tavuk pilavcıda iş bulabilirler sanırım.. paranıza yazık..
  • Girne Amerikan Üniversitesi bir çok fakültesinde olduğu gibi Havacılık Yüksek Okulunda da başarıyı yakalayacağına inancımız yüksektir. 79 ülkeden öğrenciye sahip olan üniversite Uluslararası düzeyde Amerikan eğitim modelini uygulayan tek Türk Üniversitesidir. Tebrik ediyorum...
  • Girne amerikan üniversitesi
  • GAÜ ne? GaziAntepÜniversitesi? Mi?

GAÜ, ilk uçuş okulunu (FTO) açma ön hazırlıklarını tamamladı. Bu bağlamda, yeni jenerasyon 5 adet tek ve çift motorlu uçak, iki adet de sınıfının en iyi simülatörleriyle pilotaj eğitimine başlamaya hazırlanıyor.

GAÜ’den yapılan açıklamada, pilotaj eğitiminin hedefinin pilot adaylarını Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Sivil Havacılık ve Uluslararası Sivil Havacılık mevzuatlarına uygun, en üst akademik düzeyde; gerek Türkiye, gerekse global anlamda yetiştirmek olduğu vurgulandı.

Açıklamada, dört adet yeni jenerasyon tek motor glass kokpit uçak, bir adet yeni jenerasyon çift motor glass kokpit uçak ve iki adet tek ve çok motorlu ileri seviye FNPT uçak simülatörüyle GAÜ İstanbul Yerleşkesi ve Kıbrıs Yerleşkesi ile eş zamanlı olarak eğitime başlanacağı ifade edildi.

EASA onaylı yurtdışı eğitim ve çözüm ortakları ile eğitim uçağı, simülatör, eğitim materyalleri konularında gerekli çalışmaların yapıldığı ve uluslararası standartlarda akademik, modüler pilotaj eğitimi (PPL, CPL, ATPL, MCC) verilmesi için çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

BİR ÜNİVERSİTE DAHA UÇUŞ OKULU AÇIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Gaü zede ~ 10 yıl önce
Okulun servisleri tıklım tıklım oluyor, herhalde uçaklara da bu şekilde eğitim için alırlar :) burası gaü 3 kıta tek otobüs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bakan arasaydi,altını gören olmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence frozen atpl uydurmasi kaldirilmali. 1500 ucus saati zorunlu olsun bitsin bu tartismalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yiyiniz ~ 10 yıl önce
benim vergimle elin torpilli bebelerini bedavaya pilot yapin. bunun icinde milyonlar harcayin. sacma sapan bir ulkeyiz. anadolu universitesindeki duzeni biliyoruz. bu totpilotaj bolumlerinin tamami kapatilmali. eski shyo mezunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FFB ~ 10 yıl önce
Elin torpilli bebeleri dediğiniz insanlar oraya para vererek okuyor
around kokpite ~ 10 yıl önce
Kardeş pilotlugun 4 yıl ünversıteye ihtiyacın olmadıgını söylüyorsun.çoban bile yüksek okul egitimi alıyor Türkiyede.Lise egitimi dünyada kaçıncı bırada biliyormusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
groundo_cockpito ~ 10 yıl önce
öncelikle pilotaj başarısının 4 yıllık okul gerektirdiğine inanmıyorum. ilk initial eğitimin maksimum1.5 -2 yıl içerisinde alınması çok daha mantıklı. öte yandan başka thk üniversitesi denmiş ama THK nın geçmişi ve geçmişte yaşadıkları ortada. ben ne onları, ne de türkiyedeki diğer özel kursları başarılı olarak göremiyorum. Anadolu Üniversitesi hariç tabiki. kaldı kı kıbrıstaki özel bir okulun bu işte başarılı olmasını beklemek sahsen bana zor gibi geliyor. yeniden pilotaja başlayacak olsam bunu ya anadolu üniversitesinde yapardım yada amerikaya giderdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mert ~ 10 yıl önce
ben girne amerikan turizm otelcilikten mezunum, enerji santralında çalışıyorum, uçuş okulundan mezun olanlarda tavuk pilavcıda iş bulabilirler sanırım.. paranıza yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim Uzmanı ~ 10 yıl önce
Girne Amerikan Üniversitesi bir çok fakültesinde olduğu gibi Havacılık Yüksek Okulunda da başarıyı yakalayacağına inancımız yüksektir. 79 ülkeden öğrenciye sahip olan üniversite Uluslararası düzeyde Amerikan eğitim modelini uygulayan tek Türk Üniversitesidir. Tebrik ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Girne amerikan üniversitesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
GAÜ ne? GaziAntepÜniversitesi? Mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000