25 Haziran 2014, Çarşamba 12:27:39

ATLAS 53 SAATLİK UÇUŞUNU TAMAMLADI

Türk Hava Kuvvetleri (THK) için üretilen Airbus A400M ilk askeri nakliye uçağı 'Atlas', 53 saatlik uçuş dönemini ve yurt içi eğitim uçuşlarını başarıyla tamamladı.
  • bu bir askeri amaçlı Cargo nakliye uçağıdır. bu uçakta savaş uçakları gibi silah yoktur. adı üstünde nakliye asker taşır, tank taşır, zırhlı araç taşır, mühimmat taşır ancak bu uçağın üzerinde silah yoktur hiçbir şekilde..türkiye en sonuında nakliy uçağına kavuştu. geç oldu ama iyi oldu. bıktık casalardan ispanyanın türkiyeye attığı en büyük kazıktır. kaç tanesi düştü özel kuvvetlerden şehit verdik. bu casaları bize yamaltan acaba kimlerdir hiç araştırdınız mı.. uçaklar işe yarasa sorun olmaz ancak hepsi döküntü ve düştü kaç tanesi..
  • Sen önce uçakta neler var onu öğren daha havacılıkla alakalı yorumlarını yaparsın.
  • Ali kardeş benim havacılıkla alakam çok sen rahat ol , sen bir araştır bakalım , Türkiye teslim almamak için niye ayak direniş
  • Aslinda Hava Kuvvetleri bünyesine öncelik ile sadece bayragimiza sahip cikacak bir kac bekci alsak daha hayirli olurdu !!!
  • İsmi Atlas değil Koca Yusuf olmalıydı.
  • Bu uçaklarin silah donanimiyla ilgili sorun oldugu , airbus'un uçagi bos vermeye çalistigi ile ilgili haberler çikmisti . Turkiye teslim almiyordu denilmisti o sorun nasil asildi bilen varmi . Iyigunler

Türk Hava Kuvvetleri (THK) için üretilen Airbus A400M ilk askeri nakliye uçağı 'Atlas', 53 saatlik uçuş dönemini ve yurt içi eğitim uçuşlarını başarıyla tamamladı. Kayseri Erkilet 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndaki 221'inci Filoya katılan 'Atlas', ilk yurt dışı uçuşunu önümüzdeki günlerde İngiltere'ye yapacak.

İspanya'nın Sevilla kentinde gerçekleştirilen test uçuşlarından sonra, 221'inci filonun Leylek amblemli nakliye uçağı 'Atlas', birlik kabul kontrolleri tamamlandıktan sonra Türk semalarında Eskişehir ve Konya'ya uçtu. 53 saatlik uçuş sürecinin büyük bölümünü deneme uçuşları olarak Kayseri'de tamamlayan 'Atlas'la ilgili olarak filonun yeni komutanı Hava Pilot Kurmay Binbaşı Engin Yetgin şunları söyledi:

"A400M stratejik ulaştırma uçağı, Türkiye'nin stratejik anlamda ilgi sahasını TSK'nın operasyon menzilini genişletecek. Bu Uçaklar Türkiye'ye sürat menzil ve taşıyacağı kapasite anlamında çok önemli kazanımlar getirecektir. Atlas uçağı ve 2018'e kadar teslim edilecek 10 uçak, BM, NATO ve milli harekat kapsamında insanı yardım hareketi, personel ve malzeme nakilleri, herhangi bir doğal afet anında insanların tahliyesi görevlerini sorunsuz olarak yerine getirecektir. 37 ton malzeme taşıyabilen A400M, 50 ton yakıt alarak azami 141 ton ile kalkış yapabilmektedir. Kayseri, Ankara ve İstanbul'dan kalkan uçağımız Amerika kıtasına gidebilmektedir. A400M aynı zamanda askeri kabiliyetler anlamında elektronik harp koruma sistemlerine sahip olup, düşman sahasına girdiğinde radar ve ısı güdümlü füzelere karşı kendini koruyabilmektedir. Yerden herhangi bir ısı ve radar güdümlü füze atıldığında, metal parçacıkları ve ısı saçan parçacıklar atarak koruma sağlamaktadır. 2014 yılının ikinci yarısında 1 A400M, 2015 yılında 2, 2016 yılında 2,2017 yılında 2 ve 2018 yılında ise 2 adet olmak üzere toplam 9 uçak daha envantere girecektir."

Kayseri 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndaki basın turunda A400M uçağının son durumu hakkında bilgi verilip, uçağın gezdirilmesinin ardından etkinlik 221'inci Filo önünde çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

A400M ATLAS UÇAĞI

A400M, havacılıkta 'green' olarak adlandırılan boyasız olarak ilk uçuşunu 9 Ağustos 2013'de Ankara'ya yapmıştı. Türk Hava Kuvvetleri (THK) için üretilen ilk Airbus A400M askeri nakliye uçağı 'Atlas', Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı rengine boyanmıştı. Türkiye, Avrupa'nın en büyük askeri projelerinden biri olan A 400M'de hem tasarımcı hem de imalatçı olarak yer alıyor.1984 yılında başlatılan projede Türkiye, tasarım ve entegrasyondan itibaren aktif rol aldı.

Projeyi Türkiye, Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya ortak yürütüyor. Proje kapsamında Türk Hava Kuvvetleri 2018'e kadar toplam 10 uçak teslim alacak. A400M uçakları, Türk Hava Kuvvetleri'nin sürat, menzil ve ağırlık olarak taşıma kapasitesini iki katına çıkarıp, TSK'nın dünyanın her yerinde harekat yapabilme kabiliyetine sahip olmasını sağlayacak.

THK envanterinde bulunan ulaştırma uçaklarıyla gerçekleştiremediği helikopter ve ZTP gibi Afganistan görevlerindeki ihtiyaç duyduğu araçları taşıma olanağına kavuştu. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılan 'Atlas' uçağı, dört motorlu. Uçağın kargo taşıma kapasitesi 37 ton. 116 tam teçhizatlı paraşütçü komandoyu da taşıyabilen A400M, toprak pistlere inebiliyor. Saatte 780 kilometre hıza çıkabilen uçağın menzili 9 bin 300 kilometre. (Haberler)

ATLAS 53 SAATLİK UÇUŞUNU TAMAMLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

camaroth ~ 10 yıl önce
bu bir askeri amaçlı Cargo nakliye uçağıdır. bu uçakta savaş uçakları gibi silah yoktur. adı üstünde nakliye asker taşır, tank taşır, zırhlı araç taşır, mühimmat taşır ancak bu uçağın üzerinde silah yoktur hiçbir şekilde..türkiye en sonuında nakliy uçağına kavuştu. geç oldu ama iyi oldu. bıktık casalardan ispanyanın türkiyeye attığı en büyük kazıktır. kaç tanesi düştü özel kuvvetlerden şehit verdik. bu casaları bize yamaltan acaba kimlerdir hiç araştırdınız mı.. uçaklar işe yarasa sorun olmaz ancak hepsi döküntü ve düştü kaç tanesi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ' ye ~ 10 yıl önce
Sen önce uçakta neler var onu öğren daha havacılıkla alakalı yorumlarını yaparsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 10 yıl önce
Kardeş benim az çok 25 yıllık tüm kıtalarda tecrübem var merak etme sen.Hatta bu uçağa seçildim ama yurt dışı müşteriler için uygun gördükleri için kabul etmedim. Biraz google amcaya sorun bazı konuları..
ali kardeş ~ 10 yıl önce
Ali kardeş benim havacılıkla alakam çok sen rahat ol , sen bir araştır bakalım , Türkiye teslim almamak için niye ayak direniş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 10 yıl önce
Kardeş o zaman silah değil ama OFP lerde yada sistemlerde entegrasyon problemi her zaman olabilir ve düzeltilir..Ama bu uçağın silah ile ne alakası var..Acık internet araştırsak zaten google amca şok şeyu biliyor..
YA BAYRAK ~ 10 yıl önce
Aslinda Hava Kuvvetleri bünyesine öncelik ile sadece bayragimiza sahip cikacak bir kac bekci alsak daha hayirli olurdu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekçi Kuddusi ~ 10 yıl önce
Senden iyi bekçi mi olur sen giripte sahip çıksana.Her iş başkasından bekleme değil mi kuddusi bey.
veli ~ 10 yıl önce
sen okulunu oku lisansını al..Devlet işlerini bırak büyüklerimize..Önce işinde en iyisi ol,şahsi üzerine düşeni yap..Sallama..Sen o kurumda bekçi bile olamazsın..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İsmi Atlas değil Koca Yusuf olmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lfrs ~ 10 yıl önce
Bu uçaklarin silah donanimiyla ilgili sorun oldugu , airbus'un uçagi bos vermeye çalistigi ile ilgili haberler çikmisti . Turkiye teslim almiyordu denilmisti o sorun nasil asildi bilen varmi . Iyigunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ ~ 10 yıl önce
Kardeş ne silahı.Bu KARGO ve YOLCU uçağı.Havacılıkla ilgisi olmayan yorumlar yapmıyalım..
çok bilmiş aliye ~ 10 yıl önce
ali sen typ li misin abisi ? damdan düşer gibi haboma fırlamış teknik öğretmen tipi var sende

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000