09 Nisan 2010, Cuma 07:17:53

AKILLARDAN SİLİNMEYECEK PROJE

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı Şanlıurfalı çocuklar için akıllardan silinmeyecek bir proje gerçekleştirdi.
  • Böyle sorumluluk projeleri, yapıldığı gibi unutulup, takip eden ilk olaylarda yine aynı tatsızlıklar yaşansa da, niyet olarak güzel bir çalışma. Tebrikler tüm kurumlara.

Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Valiliği, Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle bir ilke imza attı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde gerçekleştirilen ‘‘Polise taş atma, uçak yap’’ isimli projede toplam 40 kişilik bir grup çocuğa polisler tarafından uçak eğitimi ve havacılık semineri verildi.

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi’nde başlayan ve 2 gün sürecek olan kurs, Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Valiliği, Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirildi. Türk Hava Kurumu’nun başlattığı kursta yaşları 12- 16 yaş arasında değişen 40 çocuk ve 10 polis memurundan oluşan 50 kişilik bir guruba model uçak eğitimi ve havacılık semineri verildi.

Türk Hava Kurumları Şube Başkanı Murat Akal, ‘‘Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz ''Polislere taş atmayın gelin uçak yapın'' adı altında bir proje gerçekleştirdik. Amacımız çocukların el becerilerini ve sosyal gelişimlerini sağlamaktır.’’ dedi.

Polis abileriyle uçak yapmayı öğrenen çocuklar oldukça memnun olduklarını ve ilk kez uçak uçuracaklarını söyledi.

Dün başlayan ve iki gün devam edecek olan kursun ardından, 10 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 15:00’te “Şanlıurfa Arena Stadı”nda protokolün de katılacağı bir törenle, kursiyer polis ve çocuklara “model uçak kurs bitirme sertifikası” verilecek. Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin yaptığı model uçaklar uçurulacak. Törende ayrıca radyo kontrollü model uçak gösterisi de yapılacak.

 

AKILLARDAN SİLİNMEYECEK PROJE

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Böyle sorumluluk projeleri, yapıldığı gibi unutulup, takip eden ilk olaylarda yine aynı tatsızlıklar yaşansa da, niyet olarak güzel bir çalışma. Tebrikler tüm kurumlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000