21 Ağustos 2013, Çarşamba 13:19:22

TGS PERSONELİNE BÜYÜK OYUN!

Yurtdışına sahte evrakla yolcu göndermek isteyen çetenin THY’nin yer hizmetleri şirketi TGS çalışanlarına bir gecede servet kazanma vaadi sunduğu ve sonrasında sayısız yolcuyu yurtdışına kaçırdığı ortaya çıktı. İşte Atatürk Havalimanı’nda sahte evrak çetesi olayının ayrıntıları...
  • bölge çalışmaya git,bu işlere onlar bakıyor. Airporthaber değil.
  • daha önce havaş'ta veya çelebi'de çalışmadım kısa bir süredir tgs'deyim. kısa bir süre olmasına rağmen inanılmaz yoruldum ve kendimi yaşlanmış hissediyorum. çalışma saatlerimiz 2 gün 09:00/09:00 2 gün 18:00/ 04:00 2 gün 04:00/13:00!!! bu kadar fazla çalışmaya karşılık sadece 1000 tl maaş alıyoruz! 100 kişinin yapması gereken işi 60 - 70 kişi yapıyoruz! ama yöneticiler bunları görmüyor ve görmekte istemiyor! sen uçağın ambarında 250 bagaj yüklemişsin günde 10 tane uçağa girmişsin kimin umurunda!!!! en ağır işi yapanlar işçiler olmasına rağmen en az maaşı alanlar yine işçiler! bize aylık 192 saat çalışmanız gerektiği söyleniyor, ve hergün 15 veya 20 dakika yemek süresi verilirken 1 saat yemek süresi düşüyorlar. birde devlet şirketi sayılır!
  • Önemli olan insanların kazancı değil, vicdanıdır.
  • Sadece tgs yok bu memlekette. Havaş ve çelebi de var ve bunların maaşları tgs den daha düşük. Bu derece onemli gorev yapan insanların hakları verilmeli.
  • TGS iyi veya kötü bu kişilerin bakış açısına baglı fakat bu kurumda kimsenin bu tür pis işlere bulastıgını bir TK calısanı olarak dusunmemekteyim.Ortada sadece sebekenin tesebbuse yonlendirme ve personelin riayet etmeme gibi bir durumu var.Zaten bir kisinin tek basina yapabilecegi bir ortami ayarliyabilmesi soz konusu degil.Gerekli onlemler kotu tecrubelere dayanarak yillar oncesinden alinmistir.Hala ayni sistemler devam etmektedir.Dolayisiyla abartili bir haber basligi olmus.Saygılar.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bende hep dusunuyodum bu tgsciler nasıl oluyorda son model arabalarla geziyor diye
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusu özünde elitizm kokan yaklaşımdır. Düşünme eyleminin sadece bilgi birikimi olan insanlara özgü olduğu iddiasıdır. sokaktaki sıradan vatandaşın yürüyen kütüphane olma durumu olmayabilir bu onun bir bir fikir sahibi olmasına engel değildir ki; hatta aynı vatandaşın daha da öte kendi felsefesi bile vardır. Mecliste bulunan kişilerinde bilgisi yok ama karar verme yetkisi, temsil etme hakkı ve kırmızı koltuğu var. Bırakın insanlar özgürce düşündüklerini söylesin.
  • Bilgi ve fikir yazan arkadasa ithafen; Fikir sunucagin sey senin benim isim, burada haber yapiliyor, fikir altinda paylasilir. Ben gibi sen gibi. Yaptigin haberde olan olaydan farkliysa yalan haber yapmis olursun. Bizce boyle olmus diye bi ibare gormedim ben olayin altinda. Gayet hersey kesin dille anlatilmis. İlk once haber ve habercilik nedir o konu hakkinda bi fikir al derim.
  • Havalimanında özellikle rus uçaklarında bagajlardan alınan haram paralar ne olacak.Uçakların bagaj ağırlıklarıyla oynanıyor.Polis bunların hepsine göz yumuyor.Bu olayları havalimanında çalışan çoğu kişi biliyor.Bir gün uçak düşecek o zaman aklımız başımıza gelecek.

Atatürk Havalimanı’nda sahte evrakla yurtdışına yolcu kaçıran çetelerin sayısında son dönemde yaşanan artış emniyeti harekete geçirdi. Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi TGS’de görev yapan bir çalışanın yöneticisi tarafından suçüstü yakalanarak polise teslim edildiği belirtilirken olayla ilgili soruşturmanın geniş çaplı olarak yürütüldüğü bildirildi.

İnsan tacirlerinin yurtdışına yasadışı yollardan yolcu kaçırmak için yer hizmetleri şirketinde çalışan vize memurları ile irtibata geçerek yüksek paralar vaad ettiği, çete ile birlikte çalışan bazı personellerin son derece lüks hayat sürdüğü kaydedildi.

Airporthaber, bir çete üyesinin  havaaalanında çalışan yer hizmetleri memuru  ile internet üzerinden yaptığı konuşmalara ulaştı. Konuşma kayıtlarında,  yüksek gelir vaadiyle kandırılmaya çalışılan personele bir günde 12 bin TL kazanma teklifinde bulunulduğu anlaşıldı.

Murat Dinç isimli bir çete üyesi ile TGS çalışanı arasında geçen konuşmada, “İyi para kazanmak istersen seninle tanışalım” diye söze giren çete üyesi, görevlinin kontuarda çalıştığını söylemesi üzerine, “ Son kapıda görev yapsaydın hem kendi işini yapardın hem de çok iyi para kazanırdın. Gecede 12 bin TL kazanacaktın. Sadece gelen yolcunun evraklarını inceleyip iyi yolculuklar dileyecektin, gelip paranı alacaktın” diyerek aklını çelmeye çalıştığı görüldü.

Görüştüğü TGS çalışanının teklifi geri çevirmesi ve böyle bir olaya karışanları da polise ihbar edeceğini söylemesi üzerine geri adım atan çete üyesi Murat Dinç, “Aferin sana. Sen maaşa talim güzel bir yaşam sür. Arkadaşların da götürsün paraları.  İyi akşamlar sevgili arkadaşım.. Sana hayatında başarılar dilerim. Umarım mutlu mesut bir yaşam sürersin” sözleriyle konuşmayı noktaladı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre son dönemde bu yöntemle çok sayıda yolcunun sahte evrakla yurtdışına kaçırıldığı ve işbirliği yapan bir TGS çalışanının suçüstü yakalandığı öğrenildi. Atatürk Havalimanı emniyetinin olayla ilgili geniş çaplı araştırma yaptığı kaydedilirken başka şirketlerde de çeteye yardım eden çalışanların bulunduğu iddia edildi.

- ÇETE NASIL ÇALIŞIYOR? -

İnsan tacirleri, yurtdışına kaçmak isteyen kişilerden yüklü miktarda para alıyor. Bu yolcuları yurtdışına kaçırmak için havalimanında yer hizmetleri çalışanları ile irtibata geçen çete, kendileri ile işbirliği yapmayı kabul eden çalışanlara bin dolar ve üzerinde para veriyor  ve mesai saatlerinde planlarını uygulamaya koyuyor. 

Özellikle gece saat 22.00’den sonraki uçuşlarda çoğunlukla Suriyeli ve ortadoğu ülkelerinden yolcuları sahte evraklar düzenleyerek yurtdışına göndermek isteyen çete, sözkonusu yolcuları işbirliği yaptıkları havaalanı çalışanlarının bulunduğu uçaklara sorunsuz olarak bindiriyor.

Vizesiz ya da sahte pasaportla uçağa binen yolcuların gittikleri ülkede havaalanını çevreleyen tel örgülerden atlayarak ülkeye giriş yaptıkları kaydedilirken çetenin sadece bu firar girişimi için havaalanını çevreleyen tel örgüleri yüksek olmayan şehirleri tercih ettiği öğrenildi.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

TGS PERSONELİNE BÜYÜK OYUN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

izmirli ~ 10 yıl önce
bölge çalışmaya git,bu işlere onlar bakıyor. Airporthaber değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs izmir işçisi! ~ 11 yıl önce
daha önce havaş'ta veya çelebi'de çalışmadım kısa bir süredir tgs'deyim. kısa bir süre olmasına rağmen inanılmaz yoruldum ve kendimi yaşlanmış hissediyorum. çalışma saatlerimiz 2 gün 09:00/09:00 2 gün 18:00/ 04:00 2 gün 04:00/13:00!!! bu kadar fazla çalışmaya karşılık sadece 1000 tl maaş alıyoruz! 100 kişinin yapması gereken işi 60 - 70 kişi yapıyoruz! ama yöneticiler bunları görmüyor ve görmekte istemiyor! sen uçağın ambarında 250 bagaj yüklemişsin günde 10 tane uçağa girmişsin kimin umurunda!!!! en ağır işi yapanlar işçiler olmasına rağmen en az maaşı alanlar yine işçiler! bize aylık 192 saat çalışmanız gerektiği söyleniyor, ve hergün 15 veya 20 dakika yemek süresi verilirken 1 saat yemek süresi düşüyorlar. birde devlet şirketi sayılır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizzelim ~ 10 yıl önce
Lazlara karşı gelinmez. ya sev çalış ya da terk et... Rizzeli olsaydın bir elinde çay bir elinde poğaça akşama kadar orası senin burası benim der gezerdin..
yasas ~ 11 yıl önce
Önemli olan insanların kazancı değil, vicdanıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
m.d. ~ 11 yıl önce
aferin vicdan sahibi:)
lazo ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sadece tgs yok bu memlekette. Havaş ve çelebi de var ve bunların maaşları tgs den daha düşük. Bu derece onemli gorev yapan insanların hakları verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizelim ~ 11 yıl önce
Devlet şirketi değil de Rizelilerin şirketi diyelim..
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
TGS iyi veya kötü bu kişilerin bakış açısına baglı fakat bu kurumda kimsenin bu tür pis işlere bulastıgını bir TK calısanı olarak dusunmemekteyim.Ortada sadece sebekenin tesebbuse yonlendirme ve personelin riayet etmeme gibi bir durumu var.Zaten bir kisinin tek basina yapabilecegi bir ortami ayarliyabilmesi soz konusu degil.Gerekli onlemler kotu tecrubelere dayanarak yillar oncesinden alinmistir.Hala ayni sistemler devam etmektedir.Dolayisiyla abartili bir haber basligi olmus.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gumruk ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gumruk ~ 11 yıl önce
Bende hep dusunuyodum bu tgsciler nasıl oluyorda son model arabalarla geziyor diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 11 yıl önce
gümrük memuru olup ev yazlık alamadık ne yapalım
gumruk ~ 11 yıl önce
yatırımlarınızı uzun vadeli yaparsanız yazlıkda alırsınız bu gidişle
LALELİ ~ 11 yıl önce
G Ü M R Ü K bırak bu ayakları senin yediklerin TGS+HAVAŞ+ÇELEBİ çalışanların hepsi götürse bile sana yetişemezler, RUS bagajları giderken yediklerinizle dış borç ödenirdi
gumruk ~ 11 yıl önce
Rusları karıştırmayalım arkadaşlar.
Iphone'a ~ 11 yıl önce
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusu özünde elitizm kokan yaklaşımdır. Düşünme eyleminin sadece bilgi birikimi olan insanlara özgü olduğu iddiasıdır. sokaktaki sıradan vatandaşın yürüyen kütüphane olma durumu olmayabilir bu onun bir bir fikir sahibi olmasına engel değildir ki; hatta aynı vatandaşın daha da öte kendi felsefesi bile vardır. Mecliste bulunan kişilerinde bilgisi yok ama karar verme yetkisi, temsil etme hakkı ve kırmızı koltuğu var. Bırakın insanlar özgürce düşündüklerini söylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayfon ~ 11 yıl önce
"Mecliste bulunan kişilerinde bilgisi yok ama karar verme yetkisi, temsil etme hakkı ve kırmızı koltuğu var." Milletçe içinde bulunduğumuz durumun nedenini ne de güzel tespit etmişsin...
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bilgi ve fikir yazan arkadasa ithafen; Fikir sunucagin sey senin benim isim, burada haber yapiliyor, fikir altinda paylasilir. Ben gibi sen gibi. Yaptigin haberde olan olaydan farkliysa yalan haber yapmis olursun. Bizce boyle olmus diye bi ibare gormedim ben olayin altinda. Gayet hersey kesin dille anlatilmis. İlk once haber ve habercilik nedir o konu hakkinda bi fikir al derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 11 yıl önce
Havalimanında özellikle rus uçaklarında bagajlardan alınan haram paralar ne olacak.Uçakların bagaj ağırlıklarıyla oynanıyor.Polis bunların hepsine göz yumuyor.Bu olayları havalimanında çalışan çoğu kişi biliyor.Bir gün uçak düşecek o zaman aklımız başımıza gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000