12 Ocak 2011, Çarşamba 16:55:51

ÇELEBİ YURT DIŞINDA DOLUDİZGİN

Türkiye'nin en köklü handling şirketi Çelebi Hava Servisi yönetimi verdiği bir yemekle, 2010 değerlendirmesi ve 2011 hedeflerini açıkladı.
  • Bu nasıl konuşma tarzıdır anlamıyorum, sen çelebi çalışanızın anlaşılan bende çelebi çalışanıyım, Hemde uçuş yoğunluğunun en çok olduğu istasyon AYT. Ve maaşlarımızdan oldukçada memnunuz bu şekilde yöneticileri tehdit eder gibi ve propaganda havası yaratman hiç doğru değil. Maaşını düşük bulan arkadaş farklı bir işte bakabilir. Zorla çelebi kimseyi tutmuyor. Bu tutumunuzu kınıyorum. Sonuçta ekmek yediğimiz yer nankör olmamız kanaatindeyim. Harun.
  • güzel gelişimle ve planlar var ama o havaalanında binlerce insan asgari ücretle çalışıyor..
  • 2010 yılını 2009 yılına gore artısla kapatıyorsunuz fakat size o parayı kazandıran calısanlarınıza zam zamanı sakız parası verıyorsunuz.sayın Goksel ve yanınızda partnerınız sayın Nursel bu konudada bir basın acıklaması yapmayı dusunurmusunuz?Bu gunlerın bırde yarını var bunu sakın unutmayın....
  • bu olaylara benzer bir calsma icin mng denedi ama olmadi almanya kolay kolay bu islere izin vermiyor du cargo depolarina izin vermis hayirli olsun
Florya Beyti Rastaurant'ta düzenlenen basın toplantısında 2011 yılındaki hedefler hakkında bilgi veren Çelebi Hava Servisi A.Ş Genel Müdürü Talha Göksel, yaptığı açıklamada 10 Ocak tarihi itibari ile Frankfurt Havalimanı'nda kargo depolama ve elleçleme hizmetine başladıklarını ve 26 bin metrekarelik bir antrepo alanında bu hizmeti verdikleri ifade etti.

Göksel sözlerine şöyle devam etti. "Buradaki ilk müşterimiz Amerikan United Airlines oldu. Ayrıca Çelebi Hava Servisi olarak Düsseldorf Havalimanı'nı yer hizmeti olan Flughafen Düsseldorf GmbH'ın yüzde 49 hissesinin ön alımları için teklif verdik sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Genel Müdür Talha Göksel havacılık sektöründe 2010 yılının, 2009 yılına göre daha iyi geçtiğini söylerken, şirket olarak 2010 yılını 2009'a kıyasla yüzde 15'lik bir uçak servisi artışı ile tamamladıklarını belirtti.

Göksel yurt dışında doğru adımlar attıklarını şu sözlerle ifade etti; "Dış hatlarda yüzde 15, iç hatlarda ise yüzde 5'lik bir artışla 2010 yılını tamamlamış olduk. 2010 yılında bir takım önemli projelere de imza attık. 1 Nisan 2010 tarihinde Delhi'de şirketimiz yer hizmetlerine başladı. 2009 yılında da Mumbai'de başlamıştık. Hindistan'da yaptığımız hem yer hizmetleri hem kargo antrepo işletmesi ile yurt dışında önemli bir adım attığımızın inancındayım. 2006 yılında da Macaristan Budapeşte'de de başlamıştık. 2010 yılının akılda kalan önemli bir konusu Kasım ayında bir 200'den fazla ülkede yayınlanan Ground Handling International dergisinin düzenlemiş olduğu Apron Güvenliği ödülünün Çelebi Hava Servisi'ne verilmesi bizim için bir övünç kaynağı oldu. Yaklaşık 750 yer hizmeti kuruluşunun üye olduğu bu organizasyonda Çelebi Hava Servisi olarak bu ödülü almamız bizleri çok gururlandırdı"

2011 yılında beklentileri hakkında da bilgi veren Talha Göksel, "Yeni yıldan beklentilerimiz geçen yıldan çok daha fazla. Bu yıl içerisinde uçak sayısında yüzde 11 lik bir artış bekliyoruz. Avrupa'daki uçuş trafiğindeki yüzde 3 lük büyüme olmasına rağmen Türkiye'ye gelen uçak sayılarında yüzde 11'lik bir olmasını bekliyoruz. Özellikle kargo tonajı alanında da yüzde 10'luk bir artış söz konusu. Tabi ki bu şu an ki planımız. Bu planı etkileyecek dış faktör olmadığı müddetçe 2011 yılını 2010 yılına göre daha başarılı ülkemiz açısından turizm sektöründe daha çok katkıda bulunacak bir uçuş artışı ile kapatacağımıza inanıyoruz" dedi. 

"ANADOLU'DA HER HAVAALANI BİZİM HEDEFİMİZ"

Yurt içinde de Havaş ve TGS ile çoğalan şirketlerin yeterli olduğunu düşünen Göksel, "Anadolu'da açılan her yeni istasyon bizim için bir hedeftir. Şuanda Balıkesir Körfez Havaalanı sayın bakanımız geçen yıl hizmeti açtı. Biz yer hizmet kuruluşu olarak buraya müracaat yaptık. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde ruhsat müracaatımız incelenme aşamasında. Ruhsatımızı alır almaz yaz sezonu itibari ile Balıkesir Körfez Havaalanı'nda yer hizmeti kuruluşu olarak hizmete başlayacağız. Bundan sonra açılacak havaalanlarını bir hedef olarak görüyoruz. Şuanda bizim birinci hedefimiz misyonumuza ve vizyonumuza uygun olarak uluslararası sektörde öncü bir kuruluş olmak. Dolayısıyla yurt dışı açılımızı bu şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu.

"İSG DAHA DA BÜYÜYECEK!"

Türk Hava Yolları'nın büyümesiyle Atatürk Havalimanı'nda park pozisyon sıkıntısı çekildiğini belirten Göksel, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yoğunlaştıklarını belirtti. Göksel, "Şuanda Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yüzde 35'lik bir pazar payına sahibiz. Slot ve permi kısıtlamaları nedeniyle İstanbul'a uçacak tüm havayolları Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendiriliyor. Bizde orada TSG, İSG ve Çelebi olmak üzere üç yer hizmeti kuruluşu olarak havayolu şirketlerine hizmet veriyoruz. Benim görüşüm Sabiha Gökçen Havalimanı'nın bundan sonra daha çok büyüyeceği. Şuan da aldığınız istatistik bilgilerde Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2010 yılını 11 milyon yolcu ile kapattığını ki bu rakam bir sene evvel 6 milyon civarındaydı bir yılda bu rakam iki misline katlanması güzel bir örnek olarak görüyorum. Atatürk Havalimanı, Türk Hava Yolları nedeniyle diğer havayolu şirketleri için cazip olmaktan çıkmış durumda. Çünkü havayollarının uçmak istedikleri saatlerde permi ve slot müsaadeleri alamıyorlar. Bundan dolayı uçuşlarını Sabiha Gökçen Havalimanından yapıyorlar. Orta vadede beş yıl içerisinde 3'üncü bir havalimanının yapılması konusunda girişimlerde bulunulacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Çelebi Hava Hizmetleri Genel Müdürü Talha Göksel, kendilerinin desteği ile Erzincan Üniversitesi'nde Sivil Havacılık Yüksek Meslek Okulu'nun açılmasına destek verdiklerini belirterek, Bu bölüm mart ayında sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın katılımıyla açılacak. Burada pilotluk eğitimi dışında yer hizmetleri ve hava servisleri ile ilgili eğitim verecek" dedi. Ayrıca Talha Göksel, 2013 yılına kadar doğuda yapılan öğretmen evi projesine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.



 

ÇELEBİ YURT DIŞINDA DOLUDİZGİN

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu nasıl konuşma tarzıdır anlamıyorum, sen çelebi çalışanızın anlaşılan bende çelebi çalışanıyım, Hemde uçuş yoğunluğunun en çok olduğu istasyon AYT. Ve maaşlarımızdan oldukçada memnunuz bu şekilde yöneticileri tehdit eder gibi ve propaganda havası yaratman hiç doğru değil. Maaşını düşük bulan arkadaş farklı bir işte bakabilir. Zorla çelebi kimseyi tutmuyor. Bu tutumunuzu kınıyorum. Sonuçta ekmek yediğimiz yer nankör olmamız kanaatindeyim. Harun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güzel gelişimle ve planlar var ama o havaalanında binlerce insan asgari ücretle çalışıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2010 yılını 2009 yılına gore artısla kapatıyorsunuz fakat size o parayı kazandıran calısanlarınıza zam zamanı sakız parası verıyorsunuz.sayın Goksel ve yanınızda partnerınız sayın Nursel bu konudada bir basın acıklaması yapmayı dusunurmusunuz?Bu gunlerın bırde yarını var bunu sakın unutmayın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu olaylara benzer bir calsma icin mng denedi ama olmadi almanya kolay kolay bu islere izin vermiyor du cargo depolarina izin vermis hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000