23 Mart 2014, Pazar 15:12:48

YENİ TERMİNAL HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali olan ve TAV’ın 266 milyon Avro yatırımla hayata geçirdiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın yeni iç hatlar terminali hizmet vermeye başladı.
  • Ya boyle guzel bir yapiyi bitmeden acmak cok yazik etraf hala santiye havasinda.
  • Bir havalimani personeli olarak sunu rahatlikla soyleyebilirim ki acilis tamamen secim propagandasidir. Acik kapilarda genel board yok, kapilarin boardlari calismiyor, telefonlar calismiyor, anons sistemi bozuk. İzmir gibi onemli baglanti noktasi olan bi istasyonda transit yolu kapali. Hazir olmadan acmasalar daha iyiydi, keyfimiz yerindeydi dis hatlarda.
  • Camaratogh,bir yorum yazmış 40 ( kırk ) kişi uğraşmış siz hiciv nedir bilmezmisiniz yahu...
  • Camaratogh, dünyanın en çevreci terminalini inşa etti adamlar, farkındamısın?
  • Klasik secim oncesi acilisi. Asansorler daha yeni kuruluyor; Etraf toz pislik icinde; Boya kokusu yuzunden bebegimi zor soktum. Padisah izmire korkudan zar zor gelebildiginden gelince acivermek istedi herhalde.
  • camarothg kardesim belli ki izmirli degilsin bos bos konusuyorsun...yesil alan katledilse teoki verilirdi lakin eski bina yikilip yapildi...
  • THY'nin lütfedip fazla uçuş koymadığı ve adeta bir köy havalimanı gibi gördüğü İzmir'e yapılmış bu büyük ve modern havalimanı ,THY'nin bu yanlış politikası sonucunda nasıl yeterli iş yapacak da kendini amorti edecek?Bilen varsa ve aydınlatırsa sevinirim.
  • nerdesiniz çevreciler ey börtü böcek öldü gitti mandalar, keçiler, koyunlar inekler öldü gitti ne yapsak acaba.. İZMİRİN yeni iç hatlar terminalını protesto edin nerdesiniz, kesinlikle yapılmamalıydı böyle güzel bir terminal vatandaş kullanmasın..öyle değil mi börtü böcek kurbağlar daha önemli..
  • Perşembe günü test edicem bakalım. Bide şu metro istasyonunu yenilerlerse muhteşem olur
  • Yurtdışından İstanbul aktarmalı İzmir'e gelen yolcular bagajlarını iç hatlar terminalinden mi alacak yoksa eskiden olduğu gibi otobüsle dış hatlar terminaline mi taşınacak ?

Havalimanı yapımı ve işletmeciliği alanında küresel bir marka konumunda bulunan TAV Grubu’nun 266 milyon avro yatırım gerçekleştirerek 21 ayda hizmete sunduğu İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali’nden uçuşlar başladı. İç hatlar terminaline inen ilk uçak 140 yolcuyla İstanbul’dan gelen Türk Hava Yolları’nın TK2342 sefer sayılı uçağı oldu. Terminalden ilk uçan ise 94 yolcusuyla Türk Hava Yolları’nın TK2305 sefer sayılı İstanbul uçağı oldu. İzmir’in yeni iç hatlar terminali yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alanı, 2 bin 537 araçlık kapalı otopark ve 3 bin araçlık açık otoparkı ile Türkiye’nin de en büyük iç hatlar terminali konumunda bulunuyor.

TAV Havalimanları iştiraki TAV Ege tarafından 2032 sonuna kadar işletilecek yeni terminal binası, keskin ve modern hatları, iç bahçe ve havuzları, geniş ama bir o kadar da sade iç hacmiyle kullanıcılarına hem fonksiyonel hem de estetik açıdan hizmet sunuyor. Yeni terminal, yolcuların check-in salonundan park etmiş uçakları, apronu ve kalkan uçakları kolayca izleyebilmelerine olanak sağlıyor.

TAV Havalimanları, yeni terminalin tasarım, yapım ve işletme süreçlerinin tamamını çevresel sürdürülebilirlik politikası çerçevesinde oluşturdu. Terminal’de; 64 check-in kontuarı, 40 asansör, 30 yürüyen merdiven ve 666 metre yürüyen bant bulunuyor. Bagaj kapasitesi ise saatte 5 bin bagaj ve 291 bin 267 metrekare toplam inşaat alanına sahip.

Ayrıca, yeni terminalde kullanılan ısı pompaları, yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, güneş kollektörleri ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su harcaması en aza indirilirken atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Terminal, doğalgazdan elektrik üretirken ısıtma ve soğutma enerjisini de ortaya çıkaran bir trijenerasyon tesisine sahip.

YENİ TERMİNAL HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya boyle guzel bir yapiyi bitmeden acmak cok yazik etraf hala santiye havasinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir havalimani personeli olarak sunu rahatlikla soyleyebilirim ki acilis tamamen secim propagandasidir. Acik kapilarda genel board yok, kapilarin boardlari calismiyor, telefonlar calismiyor, anons sistemi bozuk. İzmir gibi onemli baglanti noktasi olan bi istasyonda transit yolu kapali. Hazir olmadan acmasalar daha iyiydi, keyfimiz yerindeydi dis hatlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakışıklı ~ 10 yıl önce
Camaratogh,bir yorum yazmış 40 ( kırk ) kişi uğraşmış siz hiciv nedir bilmezmisiniz yahu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Camaratogh, dünyanın en çevreci terminalini inşa etti adamlar, farkındamısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Klasik secim oncesi acilisi. Asansorler daha yeni kuruluyor; Etraf toz pislik icinde; Boya kokusu yuzunden bebegimi zor soktum. Padisah izmire korkudan zar zor gelebildiginden gelince acivermek istedi herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
camarothg kardesim belli ki izmirli degilsin bos bos konusuyorsun...yesil alan katledilse teoki verilirdi lakin eski bina yikilip yapildi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ÖZDEMİR ~ 10 yıl önce
THY'nin lütfedip fazla uçuş koymadığı ve adeta bir köy havalimanı gibi gördüğü İzmir'e yapılmış bu büyük ve modern havalimanı ,THY'nin bu yanlış politikası sonucunda nasıl yeterli iş yapacak da kendini amorti edecek?Bilen varsa ve aydınlatırsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothg ~ 10 yıl önce
nerdesiniz çevreciler ey börtü böcek öldü gitti mandalar, keçiler, koyunlar inekler öldü gitti ne yapsak acaba.. İZMİRİN yeni iç hatlar terminalını protesto edin nerdesiniz, kesinlikle yapılmamalıydı böyle güzel bir terminal vatandaş kullanmasın..öyle değil mi börtü böcek kurbağlar daha önemli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet... ~ 10 yıl önce
Zaten var olan bir terminalin aynı yerde yenilenmesinin börtü böcek kurbağa ile ne ilgisi var ? Yine de söyleyeyim, evet, yerine göre börtü böcek kurbağa daha önemlidir. Zira bu dünya sadece senin veya benim değildir.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Perşembe günü test edicem bakalım. Bide şu metro istasyonunu yenilerlerse muhteşem olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ?? ~ 10 yıl önce
Yurtdışından İstanbul aktarmalı İzmir'e gelen yolcular bagajlarını iç hatlar terminalinden mi alacak yoksa eskiden olduğu gibi otobüsle dış hatlar terminaline mi taşınacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB ~ 10 yıl önce
Dış hatlardan alacaklar.Aktarma yolcusu iç hattan bagaj almaz.
Dis Hat ~ 10 yıl önce
Izmir'de dis hatlardan alacaklar. Istanbul'da sadece pasaporttan gecip ichatlara gececekler.Bagajlar dis hatlardan.varis havalimaninda gumruk varsa bu kural hepsi icin gecerli
Soru ?? ~ 10 yıl önce
ADB, cevap için teşekkürler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000