10 Haziran 2013, Pazartesi 10:50:07

YARIN TÜRKİYE'DE BAŞLIYOR

Havalimanı işletmecilerinin küresel çatı örgütü ACI World ve Avrupa kolu ACI Europe’un genel kurulları, TAV Havalimanları’nın ev sahipliğinde İstanbul’da toplandı. 174 ülkedeki 1751 havalimanını temsil eden 800’den fazla üst düzey yönetici, beş gün boyunca havacılık ve havalimanlarının geleceğini tartışacak...

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, küresel hava trafiğinin yüzde 95’ini yönlendiren 800’den fazla üst düzey havalimanı yöneticisini İstanbul’da ağırlıyor. Havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (Uluslararası Havalimanları Konseyi – ACI World) ve Avrupa kolu ACI Europe bu yıl genel kurullarını Türkiye’ye taşıdı.

Hafta sonu tamamlanan genel kurulların ardından İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferans ve fuar boyunca havalimanları ve havacılıktaki yeni trendler ve öngörüler tartışılıyor. Etkinlik, sektör temsilcileri arasında deneyim paylaşımı ve yeni iş fırsatları açısından da önem taşıyor.

Konferansta havacılığın dönüşümü konuşulacak

Fuar ve konferans, yarın (11 Haziran) TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, ACI World Yönetim Kurulu Başkanı Yiannis Paraschis ve ACI World Genel Sekreteri Angela Gittens’ın konuşmalarıyla açılacak.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener, saat 13:15-15:15 arasında gerçekleşecek “Dinamik liderlikle dönüşümü başarmak” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer alacak. Şener, TAV Havalimanları’nın kısa sürede dünyanın sayılı işletmecileri arasına girişinin öyküsünü paylaşacak ve geleceğe yönelik öngörülerini paylaşacak.

Panelin diğer konuşmacıları ACI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rick Piccolo, Toronto Havalimanları İşletmesi (GTAA) İcra Kurulu Başkanı Howard Egg, Londra Gatwick Havalimanı İcra Kurulu Başkanı Stewart Wingate, EUROCONTROL Genel Direktörü Frank Brenner ve Infraero Başkanı Antonio Gustavo Matos Do Vale olacak.

İki ödül töreni

Etkinlik kapsamında iki ödül töreni de yer alıyor. Bu akşam (10 Haziran) düzenlenecek törenle ACI Europe tarafından dokuzuncu kez verilecek “En İyi Havalimanı Ödülleri” sahiplerini bulacak.

Yarın (11 Haziran) ise ACI World tarafından 2006’dan bu yana verilen ve tamamen yolcuların deneyimlerine dayanarak belirlenen “Havalimanı Hizmet Kalitesi Ödülleri” (Airport Service Quality-ASQ) açıklanacak.

Yan etkinliklerle zengin bir program

TAV Havalimanları ev sahibi olarak delegelere zengin bir program sunuyor. Konferansa katılacak üst düzey yöneticilerle birlikte İstanbul’a gelen misafirleri için salı günü şehir turu düzenleniyor.

Delegeler geçen yıl 45 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa’nın kendi kategorisinde en hızlı büyüyen havalimanı olan İstanbul Atatürk’ü gezerek işletmeyi yerinde izleyebilecek.

Konferansla eş zamanlı olarak İstanbul Kongre Merkezi’nde yer alacak fuarda da dünyanın önde gelen işletmecileri en yeni hizmet ve ürünlerini sergileyecek. TAV Havalimanları iştirakleri TAV Bilişim ve etkinliğin altın sponsorları arasında yer alan ATÜ Duty-Free de stantlarıyla ziyaretçilerle buluşacak.

YARIN TÜRKİYE'DE BAŞLIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000