12 Nisan 2010, Pazartesi 07:59:44

Umman'daki havaalanlarını Türk şirketleri yapabilir...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12-14 Nisan arasında yaklaşık 80 işadamıyla birlikte Umman’a resmi bir ziyaret düzenleyecek. Türk şirketlerinin Umman’da teklif verip sonucunu bekledikleri ihalelerin toplam değeri 5 milyar doları buluyor...
  • eve malesef omanda hersey pahali ve birseket turkyeden isci getirdiginde omanli calistirmak zorunda yuzde 30 olmak sartiyla sirket sahipleri omanliya ne is verecek calismadan maasini alacak baska cikaryolu yok bu ulkeninde halkina oyle guzelik tanimis kasyerllik soforluk umanli hariciyapamaz yasak sirket aracini omanli kulanir ben asciyim malzemelerde cok pahali hergun markete gitigim icin tum fiyatlari karsilastima yapyorum pahali

CumhurbaŞkanI Abdullah Gül, Umman Sultanı Qaboos bin Said’in resmi davetlisi olarak 12-14 Nisan tarihleri arasında Oman’a resmi bir ziyaret düzenleyecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 80 kişilik işadamları heyeti de bu tarihler arasında Umman’da bulunacak.

Türk şirketlerinin Umman’da sonucunu bekledikleri ihalelerin toplam değeri 5 milyar doları buluyor. Bunun 2.75 milyar doları ise havaalanlarından geliyor. 2 milyar dolarlık Muskat Havaalanı 3. Faz Genişletme ihalesi ve 750 milyon dolarlık Salalah Havaalanı inşası en büyük ihaleler.

Başkent Muskat’ın havaalanı için TAV ve Enka teklif vermiş durumda. Umman yetkililerinin değerlendirmesi sonucunda her iki şirketin teklifinin de üst sıralarda olduğu belirtiliyor. Salalah Havaalanı inşası için Alarko’nun teklifi değerlendirme sonucu ilk sıralarda yer alıyor.

Umman Sultanlığı’nın son dönemlerdeki en büyük projesi başkent Muskat’ın 90 kilometre batısında sıfırdan bir kent inşası. Blue City adlı kentin 250 bin kişiye yerleşim alanı olması planlanıyor. Projenin toplam büyüklüğü 15 milyar dolar.

Enka ve Yunan ortağı Aktor Ate, projenin 1.9 milyar dolarlık 1’nci fazının inşasını üstlendi. Enka ve ortağının üstlendiği 1’nci fazda 7 bin kişinin çalışması bekleniyor. Bu faz, toplam 1.7 milyon metrekarelik inşaat alanını kapsıyor. Sözleşme kapsamında üç adet 5 yıldızlı otel, yaklaşık 5 bin apartman dairesi ve diğer sosyal tesisler bulunuyor.

30 Ummanlı işçi şartı

Türk şirketlerinin Umman’da yüklendiği işlerin hemen hemen hepsi müteahhitlik hizmetleri alanında. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin verilerine göre, Türk şirketleri Türkiye’den giden çalışanların çalışma izinlerinin alınmasında güçlük yaşıyor. Bunun dışında üstlenilen projelerde yüzde 30 Ummanlı işçi çalıştırılması zorunluluğu, ihtiyaç duyulan alanlara uygun nitelikte Omanlı bulunamadığı için problemlere neden oluyor. Müteahhitlerin kullandığı malzemeler Umman’da pahalı olması nedeniyle Türkiye’den getirilmek isteniyor.

(Vatan)

Umman'daki havaalanlarını Türk şirketleri yapabilir...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
eve malesef omanda hersey pahali ve birseket turkyeden isci getirdiginde omanli calistirmak zorunda yuzde 30 olmak sartiyla sirket sahipleri omanliya ne is verecek calismadan maasini alacak baska cikaryolu yok bu ulkeninde halkina oyle guzelik tanimis kasyerllik soforluk umanli hariciyapamaz yasak sirket aracini omanli kulanir ben asciyim malzemelerde cok pahali hergun markete gitigim icin tum fiyatlari karsilastima yapyorum pahali

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000