22 Kasım 2013, Cuma 08:05:06

TWEET ATTI ORHAN BİRDAL YANITLADI

Pazar akşamı İstanbul’a dönüş için THY’nin 22.35 uçağındaydık. Uçağımız 23.00 gibi havalandı. İstanbul’a 00.30’a doğru indi. O saatte 30 dakika uçağın park etmesini beklemek, tüm yolcuların sinirlerini gerdi. Bunun üzerine konuyla ilgili 3 tweet attım.
  • Kapatin kapilari corluya gidiyoruzZz
  • Kardes senın geldıgın ucak uzun yatacak dıye corluya yonlendırlmesını mı ıstıyosun yani? Mantıklı ol otobus termınalı degıl havaalanından bahsedılıyor.yolcuyu bosaltık hadi corluya mı dıyecek kaptan :)))
  • uzun yatacak uçaklar için neden çorlu alternatif değil?

Pazar akşamı İstanbul’a dönüş için THY’nin 22.35 uçağındaydık. Uçağımız 23.00 gibi havalandı. İstanbul’a 00.30’a doğru indi. O saatte 30 dakika uçağın park etmesini beklemek, tüm yolcuların sinirlerini gerdi. Bunun üzerine konuyla ilgili 3 tweet attım.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne şu soruyu yönelttim:

- Yeşilköy’deki Askeri Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın park alanı sıkıntısını çözmek için alınacaktı, ne oldu? 3’üncü Havalimanı için ağaçların kesilmesine itirazlar bitsin diye mi bu sıkıntı yaşatılıyor.

Ertesi sabah ilk yanıt TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül’den geldi:

- Tweet’lerinizi DHMİ Genel Müdür Orhan Birdal’a yönlendirmeleri için oradaki arkadaşlara gönderdim.

Bir gün sonra da Orhan Birdal aradı:

- Malatya’dan uçağınızın tarife saati 22.35’miş. 22.56’da havalanmış. Havada gecikme yok. Müsait olduğu için kestirme koridoru kullanmışlar. Uçak İstanbul’a 9 dakika erken varmış.

- Ben uyuyordum. Ancak Posta Gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, İstanbul üstünde trafik yoğunluğu turu attığımızı söyledi.

Birdal, erken indiğimizi yineleyip, park konusuna geçti:

- Sizin uçak en uzak park noktasına yönlendirilmiş. İndiğinizde park yeriniz de doluymuş. Zaten o saatler, “yatı saati”dir. Dolulukta bunun da etkisi var. Park yerine yanaşmanız 29 dakika sürmüş.

Ardından Askeri Havaalanı’ndan devraldıkları yere değindi:

- Askeri Havaalanı’ndan devraldığımız yerde 5 ay önce inşaata başladık. Şu anda 98- 100 dolayında park yerimiz var. 43 ek park yerimiz olacak. Kargo uçakları ile uzun yatacak uçakları oraya yönlendireceğiz.

- Ne zaman devreye girecek?

- Önümüzdeki yaza bir bölümü devreye girecek.

- Maliyeti ne kadar?

- 200 milyon lira dolayında. Arsa için ödeme yapmadık. Askeri Havaalanı’nın yıktığımız bölümlerini Hava Harp Okulu’na yakın noktada yeniden yapacağız.

3’üncü Havalimanı yüzünden Atatürk Havalimanı’nda yatırımın durmasının söz konusu olmayacağını vurguladı:

- 3’üncü Havalimanı yapılacak diye Atatürk Havalimanı’nı boşlamamız mümkün değil. 43 ek park yeri Atatürk Havalimanı’nı rahatlatmaya yeter mi?

Vahap Munyar / Hürriyet

TWEET ATTI ORHAN BİRDAL YANITLADI

Yorumlar

eagle1 ~ 10 yıl önce
Kapatin kapilari corluya gidiyoruzZz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eagle ye ~ 10 yıl önce
Kardes senın geldıgın ucak uzun yatacak dıye corluya yonlendırlmesını mı ıstıyosun yani? Mantıklı ol otobus termınalı degıl havaalanından bahsedılıyor.yolcuyu bosaltık hadi corluya mı dıyecek kaptan :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
uzun yatacak uçaklar için neden çorlu alternatif değil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000