22 Ocak 2011, Cumartesi 10:13:55

TÜRKİYE'NİN 82. İLİ: ATATÜRK HAVALİMANI

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı, havalimanı olmanın ötesinde bir hayat limanı misyonunu üstleniyor.
  • bu yönetim ne zaman yıkılacak bilen varmı
  • KARDEŞİM EL İNSAF YİYECEK İÇECEK FİYATLARINI BİRAZ AŞAGI ÇEKİN ADAM KAZIKLARNIRDA BU KADAR FENA KAZIKLANMA AMA...
  • Herseyın yolunda olduğunu sağır sultan bile biliyor ama işçilarin durumunu kimse bilmiyor bir daha dünyaya gelsem sendikalı gelmek isterdim.taşören olarak sendikayı destekliyoruz ve tebrik ediyoruz çalışmalarından dolayı birde itemsanın ne zaman sendikalı olacağını merak ediyoruz
  • herşey çok güzel görünüyor bencede güzel ama 750 tl çalışan ve 3 yıldır zam almayan çalışanın günahı ne birazda çalışanı düşünseler keşke
  • madem 82.ili niye hala onca uyariya ve yaziya ragmen ahl nin girisi,cikisi,B kapisinin onu,Dunya ticaret merkezinden gelen yol ve Thy genel mudurlugun onu acik otopark durumunda..Hakikaten ne Istanbul un ne de AHL nin sahibi yok..Ne yoneticisi var ne otoritesi ne de amiri...Hic bir yetkilinin bu durumu gormemesi mumkun degil..Ya islerine gelmiyor ya da ne ugrasacagim bu islerle diyorlar herhalde..Hangi modern,cagdas,ileri ulkenin en buyuk havaalaninda boyle bir sorun vardir acaba?? Ancak devlet buyukleri gelecegi zaman trafik polisini bu saydigim yerlerde beklerken gorebiliyoruz...Demek ki hergun AHL ye bir devlet buyugunun gelmesini bekleyecegiz ki bu sorun cozulsun degil mi AHL trafik buro amiri ve mulki idare amiri ve TAV yetkilileri??

Toplam 55 bin personelin görev yaptığı limandan, uçakyolculuğu yapan yediden yetmişe her milletten insan acı tatlı anılarla ayrılıyor. Günde 90 bin yolcunun geçtiği limanda; sağlık merkezi, otel, sanat galerisi, 5 bin araçlık otopark, 24 saat açık eczane, market ve çocuklar içi oyun alanları yer alıyor. Günlük insan sirkülasyonu 145 bin kişiye ulaşan Atatürk Havalimanı'ndan yılda ortalama 33 milyon yolcu geçiyor. Nüfusu İstanbul'un bir çok ilçesinden büyük olan limanın önemini TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü şu sözlerle anlatıyor:

"Atatürk Havalimanı, Türkiye'nin en büyük havalimanı olmasının yanı sıra Avrupa'da övgüyle karşılanan önemli havalimanları arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü iş ve yaşam dergisi Monocle tarafından 2009-2010 yılının En iyi 50 Seyahat Merkezi listesinde tek Türk markası olarak ikinci sırada yer alan İstanbul Atatürk Havalimanı, Monocle tarafından transit uçuşların cazibe merkeziolarak gösterildi."

EN YOĞUN GÜNLER

Atatürk Havalimanı'nın en yoğun olduğu günler cuma, pazartesi ve Pazar. Trafiğin günlere göre dağılımı arasında büyük fark yok. Atatürk Havalimanı'nda, Hava Yolu Şirketleri, Yer Hizmetleri Kuruluşları, Kamu Kurumları, Ticari Kuruluşlar, Temsil Gözetim Şirketleri gibi 500 tüzelkişilik ve şirket ile 240 taşeron kuruluş hizmet veriyor. Limanın iç ve dış hat terminallerinde TAV Havalimanları Holding iştiraklerinden TAV Güvenliğe bağlı bin 267 güvenlik elemanı görev yapıyor. Terminallerden yılda ortalama 24 milyon bagaj geçiyor. Bu rakam havatrafiğinin yoğun dönemlerinde günde 100 bin ayda ise 2,5 milyon'a ulaşıyor.

TÜKETİM REKORTMENİ

Atatürk Havalimanı'ndaki yoğun trafiğin bir başka göstergesi de burada tüketilen ürünler. Örneğin, iç ve dış hatlar terminalinde bir günde tüketilen tuvalet kağıdı, Türkiye'nin toplamından daha fazla. 225 tuvaletin bulunduğu terminallerde günde ortalama 4 bin 160 rulo tuvalet kağıdı, 240 litre sıvı el sabunu kullanılıyor. Limandaki enerji tüketimi, günlük ortalama 265 bin kwh, aylık 8,06 milyon, yıllık 96,8 milyon kwh'ı buluyor. Bu veriler 120 bin nüfuslu Arnavutköy ilçesinin kullandığı elektrikmiktarına eşit. 64 noktada yiyecek içecek hizmeti verilen limanda ayda ortalama, 22 ton bakliyat, 15 ton kırmızı et, 25 ton meyve, 30 ton sebze, 300 ton içme suyu, 80 ton süt ve süt ürünleri tüketiliyor. Terminalde ayrıca ayda ortalama, 3 ton kahve içiliyor. Limanda TAV iştiraklerinden ATÜ Duty Free tarafından 6 bin 030 metrekare alanda, 22 farklı mağazada duty free satış hizmeti veriliyor.

TÜRKİYE'NİN 82. İLİ: ATATÜRK HAVALİMANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu yönetim ne zaman yıkılacak bilen varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KARDEŞİM EL İNSAF YİYECEK İÇECEK FİYATLARINI BİRAZ AŞAGI ÇEKİN ADAM KAZIKLARNIRDA BU KADAR FENA KAZIKLANMA AMA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herseyın yolunda olduğunu sağır sultan bile biliyor ama işçilarin durumunu kimse bilmiyor bir daha dünyaya gelsem sendikalı gelmek isterdim.taşören olarak sendikayı destekliyoruz ve tebrik ediyoruz çalışmalarından dolayı birde itemsanın ne zaman sendikalı olacağını merak ediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herşey çok güzel görünüyor bencede güzel ama 750 tl çalışan ve 3 yıldır zam almayan çalışanın günahı ne birazda çalışanı düşünseler keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
madem 82.ili niye hala onca uyariya ve yaziya ragmen ahl nin girisi,cikisi,B kapisinin onu,Dunya ticaret merkezinden gelen yol ve Thy genel mudurlugun onu acik otopark durumunda..Hakikaten ne Istanbul un ne de AHL nin sahibi yok..Ne yoneticisi var ne otoritesi ne de amiri...Hic bir yetkilinin bu durumu gormemesi mumkun degil..Ya islerine gelmiyor ya da ne ugrasacagim bu islerle diyorlar herhalde..Hangi modern,cagdas,ileri ulkenin en buyuk havaalaninda boyle bir sorun vardir acaba?? Ancak devlet buyukleri gelecegi zaman trafik polisini bu saydigim yerlerde beklerken gorebiliyoruz...Demek ki hergun AHL ye bir devlet buyugunun gelmesini bekleyecegiz ki bu sorun cozulsun degil mi AHL trafik buro amiri ve mulki idare amiri ve TAV yetkilileri??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000