21 Ağustos 2009, Cuma 11:00:16

Telefonlar acilen hizmette!

TAV Havalimanları Holding’in işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanabilecek polisiye olaylar, sağlık müdahaleleri, yangın ihbar ve diğer acil durumlar için “Acil Yardım Telefonları” tahsis edildi.
  • Rotarlarda bunaldim tusu yok mu_?
  • Kenya da bile 10 senedir kulanılıyor bizde daha yeni hizmete giriyor ..Yuhh yani

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda acil sağlık ve güvenlik otoriteleri ile birlikte yapılan yer tespit çalışmasında İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile Katlı Otopark’ta belirlenen stratejik noktalara monte edilen toplam 49 adet telefonun, sadece dört tuşu bulunuyor. Telefonlarda birinci tuş “Acil Sağlık Yardım”, ikinci tuş “Yangın İhbar”, üçüncü tuş “Polis Haber Merkez”i, dördüncü ise “Terminal Operasyon Merkezi”ni arayacak şekilde yapılandırıldı. Bu telefonların “Acil Sağlık Yardım” için kullanımında, çağrıyı alan personel aranan lokasyon bilgisini bilgisayarının ekranında anında görebiliyor. Böylelikle arayan kişinin bulunduğu yeri tarif etmesine gerek kalmadan, sağlık personeli olay yerine sevk ediliyor.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda her gün yaklaşık 80 bin yolcuya 365 gün 24 saat büyük bir özveriyle hizmet veriyoruz. Küçük çaplı bir şehir niteliğinde olan Atatürk Havalimanı’nda her gün ortalama bir ilçe nüfusu kadar yolcu sirkülasyonu gerçekleşiyor. Verdiğimiz hizmette güvenlik büyük önem taşıyor. Yolcular, yolcu beraberinde bulunan kişiler ve havalimanı çalışanlarının ihtiyaçlarını gözeten bu proje ile gerekli görüldüğü acil durumlarda belirlenen merkezlere telefon numarası bilmeden, anında haber verebilmek amaçlandı” dedi.

Kemal Ünlü ayrıca, her telefonun bir lokasyon kodu olup çağrının hangi noktadan geldiği bilgisinin şu an için sadece “Acil Sağlık Yardım” hattında görülebildiğini ifade etti. Kısa bir sürede ise mevcut santralin geliştirilmesiyle birlikte tüm çağrı merkezlerindeki görevlilerin arayan noktayı anında görebileceklerini belirtti.

TAV Havalimanları Holding, Türkiye’de İstanbul Atatürk (Avrupa’nın en yoğun havalimanlarından bir tanesi), Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ile Antalya Gazipaşa Havaalanı’nı, yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı’nı işletiyor. Ayrıca, Tunus’taki Enfidha Zine Abidine Ben Ali ve Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Alexander the Great ile Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanları’nın işletme hakkını elinde bulunduruyor. TAV Havalimanları Makedonya’nın İştip kentinde yapımını üstleneceği yeni kargo havalimanının işletme hakkını da opsiyonel olarak elinde tutuyor. TAV Havalimanları gümrük hattı dışı eşya satış mağazacılığı (duty-free), yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilgi işlem, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. TAV Havalimanları yılda yaklaşık 300 havayolu şirketinin 370 bin uçuşuna ve ortalama 41 milyon yolcuya hizmet veriyor.


telefonların bulunduğu alanlar

Telefonlar acilen hizmette!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Rotarlarda bunaldim tusu yok mu_?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kenya da bile 10 senedir kulanılıyor bizde daha yeni hizmete giriyor ..Yuhh yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000