12 Haziran 2013, Çarşamba 16:54:39

TAV'IN 'SERTİFİKA' GURURU!

TAV Havalimanları tarafından işletilen Tunus, Enfidha Havalimanı, ACI Europe’un prestijli karbon akreditasyonu sertifikasını Afrika kıtasında alan ilk işletme oldu. Gecede Yolcu anketleriyle “Avrupa’nın en kaliteli havalimanı” seçilen Üsküp de ödüllendirildi.
  • Guzel olmus . Karbon salmiyor demekki fazla.
  • inşallah İstanbula yapılacak yeni havalimanını TAV almadı diye kimse pişman olmaz..

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları tarafından işletilen Enfidha Havalimanı, ACI Europe tarafından verilen “Airport Carbon Accreditation-Havalimanı Karbon Akreditasyonu” sertifikasını Afrika kıtasında alan ilk işletme oldu.

Bu yıl TAV Havalimanları’nın ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen ACI World-Europe genel kurulları, konferans ve fuar etkinliği kapsamında Çırağan Otel’de düzenlenen etkinlikte sertifikalar sahiplerine verildi.  TAV Havalimanları adına sertifikayı TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Eda Bildiricioğlu aldı.

Gecede, Üsküp Havalimanı’na da 2 milyondan az yolcu kategorisinde Avrupa’nın en kaliteli havalimanı ödülü verildi.
Enfidha çevreci uygulamalarla öne çıkıyor

TAV Havalimanları tarafından yaklaşık 500 milyon avro yatırımla inşa edilen ve Aralık 2009’da faaliyete geçen Enfidha Havalimanı ülkenin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alıyor. TAV’ın uluslar arası ölçekte edindiği deneyimi yansıttığı havalimanı, enerji verimliliği, atık yönetimi, su yönetimi gibi konularda en yeni teknolojilere sahip.
TAV Tunus’ta, Enfidha’nın yanı sıra Monastir Havalimanı’nın işletmesini de sürdürüyor.

ACI Europe tarafından 2009’da başlatılan Havalimanı Karbon Akreditasyonu programına İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa havalimanları da katılıyor. İstanbul Atatürk geçtiğimiz yıl ikinci seviye olan azatlım aşamasına geçti.

Üsküp, Balkanlar’ın bağlantı merkezi oluyor

TAV’ın işlettiği Üsküp Havalimanı da Airports Council International (ACI) tarafından 2 milyondan az yolcu kategorisinde Avrupa’nın en kaliteli havalimanı oldu.

TAV Havalimanları, Makedonya’da başkent Üsküp’ün yanı sıra bölgenin önemli turizm merkezlerinden Ohrid havalimanının da işletmesini üstleniyor. Üsküp’ü  Balkanlar’ın bağlantı merkezi haline getirmek üzere çalışan TAV, kısa sürede çok sayıda yeni havayolu ve destinasyonu Üsküp’e çekti. Son olarak Wizz Air, Üsküp Havalimanı’nı Avrupa’daki operasyon üsleri arasına aldı.

TAV'IN 'SERTİFİKA' GURURU!

Yorumlar

Guzel sertifika ~ 11 yıl önce
Guzel olmus . Karbon salmiyor demekki fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 11 yıl önce
inşallah İstanbula yapılacak yeni havalimanını TAV almadı diye kimse pişman olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000