04 Ocak 2022, Salı 15:32:59

TAV'ın K-9 köpekleri Covid-19 virüsünü de tespit edecek

TAV Güvenlik, özellikle patlayıcı ve yasaklı madde tespitinde uzun yıllardır başarıyla görev yapan K9 köpeklerini COVID-19 virüsünü tespit edebilmek amacıyla eğitiyor.
  • cok sevimli heh
  • He he testlerin bile yanılma payı yüzde bilmem kaçken, köpek virüs tespit edecekmiş... Hangi kafa ile bu açıklamayı yapıyorsunuz?
  • Keşşşkeee kan sayımı falan da yapabilseler.

TAV Güvenlik, özellikle patlayıcı ve yasaklı madde tespitinde uzun yıllardır başarıyla görev yapan K9 köpeklerini COVID-19 virüsünü tespit edebilmek amacıyla eğitiyor. 

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi ve TAV Güvenlik tarafından oluşturulan ortak çalışma grubunun yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü çalışmalarda sona gelindi.

TAV Güvenlik, alanında uzman ve tecrübeli K-9 idarecileri ile köpekler üzerinde öncelikle pozitif hastaların kokularının köpeklere tanıtılmasına yönelmiş ve sonuçta COVID-19 kokusunu tanıtım konusunda yüksek bir başarı oranı yakalayarak, köpeklerin bu kokuyu ayırt edebildikleri görüldü.

TAV Güvenlik Genel Müdürü Turgay Şahan “Koku duyuları insanlara göre 100 bin kata kadar gelişmiş olan K9 köpekleri, uzun yıllardır dünyanın farklı ülkelerinde hastalıkların tespitinde görev alıyor. Biz de buradan yola çıkarak ve hayata geçirilen uygulamaları inceleyerek, K9 birimimizi pandemi koşullarında kritik öneme sahip olan bu konuda geliştirmeye başladık. Geçtiğimiz dönemde bir yandan köpeklerin temel koku eğitimleri devam ederken diğer yandan da gerekli ekipmanları temin ederek testler için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Uzun süredir devam eden ve her türlü faaliyetin bilimsel kayıtlar eşliğinde yürütülmesi ile yakın zamanda laboratuvar testlerinin tamamlanmasını takiben K9 ekibimizle fiili olarak sahada da çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Eğitim alan bu köpekleri, kalabalık ve yoğun insan trafiği olan havalimanları, deniz limanları, stadyumlar, alışveriş merkezleri, konser alanları ve gümrük kapıları gibi birçok alanda kullanmayı planlıyoruz. Köpeklerimizi bu konuda sertifikalandırılıp yurtdışında da hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

TAV Güvenlik’in K9 birimi Bolluca’da bulunan Eğitim ve Barınma Merkezi’nde eğitiliyor. Birimde şu an köpek ve bu alanda uzmanlaşmış eğitmen yer alıyor.
K9 birimi havalimanlarının yanı sıra şirketin hizmet sunduğu alışveriş merkezi, üniversiteler, büyükelçilik ve konsolosluklar gibi tesisler ile toplantı ve konser gibi etkinliklerde de görev yapıyor.





TAV'ın K-9 köpekleri Covid-19 virüsünü de tespit edecek

Yorumlar

p ~ 2 yıl önce
cok sevimli heh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav ~ 2 yıl önce
He he testlerin bile yanılma payı yüzde bilmem kaçken, köpek virüs tespit edecekmiş... Hangi kafa ile bu açıklamayı yapıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vaayyy ~ 2 yıl önce
Keşşşkeee kan sayımı falan da yapabilseler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000