21 Mart 2013, Perşembe 11:52:42

TAV'IN BAŞARI HİKAYESİ!

TAV Havalimanları Holding ile tüm bağlı hizmet şirketlerinde kullanılan Oracle e-iş uygulamaları, mevcut sürüm olan 11 versiyonundan daha geliştirilmiş bir ara yüz ve artırılmış özelliklere sahip R12 versiyona yükseltildi.
  • Bence oracle havalimani isketmelerinde isletme dostu bir program degil. Getirisi ,zaman ve kurulum ve isletme mailyetleri , bakim masraflari , ilave teknik personel vs . Bence daha kolay birsey secilebilirdi.
  • dünyanın belki de en kullanışsız, en hantal , yolculara en çok eziyet çektirilen ve kazıklanan havalanlarından birini işleten şirketin başarı hikayesi mi olurmuş ???

TAV Bilişim Hizmetleri tarafından gerçekleştirilen ‘Oracle R12 Geçiş Projesi’, Oracle Türkiye’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve iş dünyasının önde gelen kurum ve yöneticilerine iş uygulamaları vizyon, strateji ve çözüm haritasının aktarıldığı Oracle İş Uygulamaları Günü’nde başarı hikayesi olarak katılımcılara aktarıldı. TAV Bilişim Hizmetleri Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri Müdürü ve aynı zamanda gerçekleştirilen projenin de yöneticisi olan Burcu Güler, ‘Uçuş No R12 başarıyla inmiştir’ başlıklı sunum ile proje detaylarını aktardı.

Yaklaşık bir yıl süren projenin sponsorları TAV Bilişim Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, TAV Havalimanları Holding Mali İşler Direktörü Deniz Aydın, TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekol ve TAV Havalimanları Holding İnsan Kaynakları Direktörü Yiğit Oğuz Duman oldu.

Yeni şirket ve modül kurulumları ile TAV genelinde ERP kapsama alanının hızla genişlemesi, eski sürümün artan bakım ve destek maliyetleri ve 2012 yılında kurumlara ek raporlama yükümlülükleri getirmesi beklenen Yeni Türk Ticaret Kanunu gereklilikleri dünya çapında önerilen son versiyon olan Oracle R12’ye yatırım yapılması ihtiyacını doğurdu.

Türkiye’de gerçekleşen ilk büyük üst sürüme geçiş projelerinden biri olan ve TAV Bilişim Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri ekibi tarafından yürütülen ‘Oracle R12 Geçiş Projesi’nin analiz ve test aşamalarında, TAV Havalimanları ve bağlı şirketlerinde yer alan tüm ilgili birimlerdeki iş süreçleri göz önünde bulundurularak R12 versiyon geçişi ile ilgili ek geliştirme, entegrasyon çalışmaları ve Oracle e-iş uygulamaları ile raporlama altyapısında revizyonlar gerçekleştirildi. Ayrıca, R12 versiyonunun kullanıma alınması öncesi, TAV Havalimanları ve hizmet şirketlerindeki anahtar kullanıcıları da R12 fark eğitimlerine katılarak yeni sistem kullanımı ile ilgili eğitim aldı.

Oracle E-İş uygulamaları, TAV Havalimanları ve grup şirketleri bünyesindeki 19 şirkette iş süreçlerini daha verimli hale getirmek, operasyonel süreçlerin otomasyonunu sağlamak, finansal ve operasyonel kontrollerle ilgili riskleri azaltmak için bize önemli fırsatlar sunuyor. ERP uygulamaları kapsamında 13 modül ile yurtiçi ve yurtdışında muhasebe, gelirler, hazine, bütçe, satınalma, stok, insan kaynakları ve finansal raporlama gibi pek çok iş sürecini Oracle EBS üzerinden yönetiliyor. 2013 yılı itibariyle Oracle EBS uygulamaları 16 farklı sistem ile entegre çalışıyor. Sistemin, Türkiye’de 10, yurtdışında 1 banka ile çift taraflı nakit yönetimi entegrasyonu var. Operasyonların yanı sıra planlama, konsolidasyon ve raporlamada da Oracle ürün ailesinden Hyperion uygulamaları kullanımı ile hem bütçe hem de fiili raporlamalar hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılabiliyor.

TAV'IN BAŞARI HİKAYESİ!

Yorumlar

Hm ~ 11 yıl önce
Bence oracle havalimani isketmelerinde isletme dostu bir program degil. Getirisi ,zaman ve kurulum ve isletme mailyetleri , bakim masraflari , ilave teknik personel vs . Bence daha kolay birsey secilebilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
dünyanın belki de en kullanışsız, en hantal , yolculara en çok eziyet çektirilen ve kazıklanan havalanlarından birini işleten şirketin başarı hikayesi mi olurmuş ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000