07 Ağustos 2009, Cuma 08:02:20

TAV'dan turist hamlesi

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın dış hatlar terminalini işleten TAV'ın Teknik Müdürü Necdet Büyükbay, çift katlı otobüslerle Bergama, Alaçatı ve Salihli'ye birer günlük turlar düzenlenmesi konusundaki projesini İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'a sundu...
  • Cift katli otobus fikri gercekdende guzel, ama sehir turu icin guzel, Bergama Salihli ve Alacati icin olmaz
  • Proje iyi de o çift katlı otobüsleri bizim şoförler takla attırırlar sonra rezil olursunuz. demedi deme ibrahim :)

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda geçtiğimiz günlerde turist sayısını artırma ve marka şehir oluşturma konulu bir konferans vermiş olan TAV Dış Hatlar Teknik Müdürü Necdet Büyükbay, İzmir'den üç farklı destinasyona tek günlük turlar düzenlenmesi konusundaki projesini İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'a sundu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı ile birlikte Demirtaş'ı ziyaret eden Necdet Büyükbay, İzmir'e kruvaziyer turizmi ile gelen turistleri şehrin üç değişik yönüne ulaştıracak çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı.

Gidilecek yerlerden birinin Foça- Çandarlı- Bergama, ikincisinin Urla- Klaros- Alaçatı, bir diğerinin de Salihli-Alaşehir olduğunu vurgulayan Büyükbay, New York ve Shanghai'da olduğu gibi çift katlı otobüslerin bu iş için çok uygun olduğunu anlattı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı da, Salihli'nin turistlerin ilgisini çeken tarihte ilk para, 26 bin yıllık fosil ayak izleri, Gökeyüp çömlek yapımı, Adala Kız Köprüsü, Gymnasium, Artemis tapınağı gibi pek çok değere sahip olduğunu belirterek, günübirlik turlar açısından Salihli'nin eşsiz bir destinasyon olduğunu kaydetti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, oda'ın İzmir'in tanıtımına yaptığı katkılara dikkat çektiği konuşmasında, İzmirlilerin ortaklığı ile kurulan İzair şirketinin pek çok konuda ilkleri gerçekleştirdiğini kaydetti. Şehrin tanıtımı için geçtiğimiz günlerde 10 Alman gazeteciyi İzmir'e getirdiklerini, önümüzdeki günlerde 40 Çinli gazetecinin yanı sıra ünlü Çinli artist Jackie Chan'in de ağırlanarak İzmir'in tanıtımına katkı sağlanacağını sözlerine ekledi. Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde oluşturulan İl Koordinasyon Kurulu vasıtasıyla turizmi geliştirecek projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

TAV'dan turist hamlesi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Cift katli otobus fikri gercekdende guzel, ama sehir turu icin guzel, Bergama Salihli ve Alacati icin olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Proje iyi de o çift katlı otobüsleri bizim şoförler takla attırırlar sonra rezil olursunuz. demedi deme ibrahim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000