25 Ağustos 2009, Salı 19:03:43

TAV'DAN SİGARA ODASI AÇIKLAMASI

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki “Sigara Odası” ile ilgili açıklama yaptı.
  • zıkkım için.
  • SİGARA İÇENLER İÇ MEYENLERE BİRAZ SAYGILI OLSA SORUN OLMAYACAK ÖZELLİKLE KAPALI ALANLARDA ( MESELA ŞUT ALTLARINDA İÇ DIŞ VE İÇ HAT LARDA ) ÇALIŞAN PERSONEL ARKADAŞLAR SİGARA İÇ MEMEK İÇİN SÖZLEŞME İMZALADINIZ UNUTMAYIN HADİ İÇİYORSUNUZ İÇİN AMA UNUTMAYIN İŞİMİZ ÇOK YOGUN SİZ SİGARA İÇERKEN İÇMEYEN ARKADAŞLARINIZ SİZİN YERİNİZE ÇALIŞIYOR LTFN İÇMEYENLERE DAHA ÇOK SAYGI GÖSTERMENİZİ İSTİYORUM YOKSA DHMİ İHBAR HATTI ÇOK YAKIN :))))
  • içen içer içmeyen içmez niye bunu bu kadar büyüttük deştek veriyoruz ama bu kadarda olmaz limanda şigara içilen bir odaya içmeyen gelirmi gelmez .neden içene şaygi yok .....2.ci şınıf inşanız
  • Ozellikle Transit alanda devami olan yabanci yolcular icin cok ciddi problem yaratiyor ve Turkiye'nin ve Havalimanimizin prestijini olumsuz etkiliyor.Bu konuda TAV Havalimani İşletmesi uygun mimari mevzuati olan proje gerceklestirmis. Ancak devlet yetkilileri Transit bolgeye bile mudahale edip bu odayi koydurtmak istemiyorlar. Sigara yasagi elbette her medeni ülkede olan bir yasaktır.Ancak her medeni ülkenin havalimaninda Sigara Icme Odalari da bulunuyor. Valilik ve Saglik Bakanlıgı TAV'ın , havalimanımızın ve Türkiye'nin vizyonuna olumlu hizmet eden bu projesine engel olmamalı.
  • Bizim yolcular biraz düşüncesizdir BU TERASTAN APRON A YADA UÇAKLARIN ORAYA YANAN SİGARALARI ATMAYACAGI NE MALUM
  • BİZLER 8 SAAT ÇALISIYORUZ VE BU KADAR EZİYET YETER VE BİZLERE SAYGI GÖSTERİN YA SİZ SİGARA İÇMEYENLER SİGARA İÇENLERE SAYGI GÖSTERİN VE BU İÇİLMEMESİ SİZİN HAKKINIZSA İÇMEKTE BİZİM HAKKIMIZ
  • Ayda bir yurtdışına çıkmak için havaalanına gidiyorum. bende sigara tiryakisiyim, ve herkesin yaptığı gibi gidip tuvalette içiyorum kimsede bir şey demiyor. Tamam sigara yasağı iyi birşey ama biz vur dedik siz öldürdünüz ya bu kadar yasak ve eziyet niye tav ne kadar güzel oda yapmış bunu niye kaldırmak istiyorsunuz kime ne zararı var odanın.
  • TAV parasını ve enerjisini sigara odası yapmaya harcayacağına önderlik edip aynı yere bir ücretsiz sigara bırakma merkezi yapmaya harcasa...
  • Sigara içmeyenler bu yasa sayesinde iyice çirkinleşmeye başladılar. İçmiyorsun diye içenle dalaşmana gerek yok ki. Ülkede bir bölünme nedeni de bu olacak gibi duruyor.İçmemeyi biliyorsun, saygılı olmayı bilemiyorsun. Bir tiryaki düşünün, yolculuk ve bekleme nedenleri ile saatlerce alıştığı sigarayı nerede ieçecek? Elbette yasaya uygun bir mahal yapılması şarttır. Sakin ve mantıklı olarak bir düşünün bakalım :)
  • devlet kendi cıkardığı yasayla ters düşüyor yine. TAV'ın orada yaptığı yer yasalara uygun şekilde inşa edilmiş, 3 tarafı açık bir teras. yani caddede bir cafenin bahçesiyle buranın pek bir farkı yok. önlemleri alındıktan sonra neden içilmesin? düşünün taşkent'ten geliyorsunuz istanbul aktarmalı londra'ya gideceksiniz ve uçağınıza 6 saat var. günde 1 paket sigara içen biri dayanabilir mi? adamı dışarı çıkarmıyor emniyet, gümrük memurları izin vermiyor. haliyle adam deliriyor. burası uluslararası bir havalimanı. yasaları koyarken de uygularken de biraz dikkat etmek lazım.
Açımlamada şu ifadelere yer verildi:

“TAV Havalimanları Holding’e bağlı TAV İstanbul tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yasalara aykırı bir durum yaratmamız söz konusu bile olamaz. Bizler yasanın işaret ettiği şartlara uygun, üstü ve yanları açık bir mahal yarattık. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği ile DHMİ’nin izni olmadan bu uygulamayı başlatmamız mümkün değildir.

İl Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri tutanaklarında bu durumun, yasağı delmiş gibi görünebileceğini söyleyip kaldırılması yönünde görüş belirtti. Burası havalimanının terasıdır ve yasalara uygundur. Valilik gerekli kararı verecektir. Bizim amacımız yolcumuza hizmettir. Şu anda Atatürk Havalimanı yolcularının yüzde 23’ü transit yolcudur.

THY’nin Star Alliance’a girmesi ve büyük bir atılım yapmasına paralel olarak biz de çok ciddi yatırımlar yapıp, yolcu akışını yeni durumlara göre dizayn ediyoruz. Şu anda transit yolcuların sigara içecekleri bir mahal bulunmamakta ve çok ciddi kargaşa, hatta anlaşmazlıklar çıkmaktadır. Bu nedenle biz diğer havalimanlarında olduğu gibi değil, kendi yasamıza uygun olan bir çözümü mimari olarak tasarladık ve yolcularımızın hizmetine sunmak için gerekli izinleri almaya uğraşıyoruz”

TAV'DAN SİGARA ODASI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
zıkkım için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SİGARA İÇENLER İÇ MEYENLERE BİRAZ SAYGILI OLSA SORUN OLMAYACAK ÖZELLİKLE KAPALI ALANLARDA ( MESELA ŞUT ALTLARINDA İÇ DIŞ VE İÇ HAT LARDA ) ÇALIŞAN PERSONEL ARKADAŞLAR SİGARA İÇ MEMEK İÇİN SÖZLEŞME İMZALADINIZ UNUTMAYIN HADİ İÇİYORSUNUZ İÇİN AMA UNUTMAYIN İŞİMİZ ÇOK YOGUN SİZ SİGARA İÇERKEN İÇMEYEN ARKADAŞLARINIZ SİZİN YERİNİZE ÇALIŞIYOR LTFN İÇMEYENLERE DAHA ÇOK SAYGI GÖSTERMENİZİ İSTİYORUM YOKSA DHMİ İHBAR HATTI ÇOK YAKIN :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
içen içer içmeyen içmez niye bunu bu kadar büyüttük deştek veriyoruz ama bu kadarda olmaz limanda şigara içilen bir odaya içmeyen gelirmi gelmez .neden içene şaygi yok .....2.ci şınıf inşanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ozellikle Transit alanda devami olan yabanci yolcular icin cok ciddi problem yaratiyor ve Turkiye'nin ve Havalimanimizin prestijini olumsuz etkiliyor.Bu konuda TAV Havalimani İşletmesi uygun mimari mevzuati olan proje gerceklestirmis. Ancak devlet yetkilileri Transit bolgeye bile mudahale edip bu odayi koydurtmak istemiyorlar. Sigara yasagi elbette her medeni ülkede olan bir yasaktır.Ancak her medeni ülkenin havalimaninda Sigara Icme Odalari da bulunuyor. Valilik ve Saglik Bakanlıgı TAV'ın , havalimanımızın ve Türkiye'nin vizyonuna olumlu hizmet eden bu projesine engel olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bizim yolcular biraz düşüncesizdir BU TERASTAN APRON A YADA UÇAKLARIN ORAYA YANAN SİGARALARI ATMAYACAGI NE MALUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİZLER 8 SAAT ÇALISIYORUZ VE BU KADAR EZİYET YETER VE BİZLERE SAYGI GÖSTERİN YA SİZ SİGARA İÇMEYENLER SİGARA İÇENLERE SAYGI GÖSTERİN VE BU İÇİLMEMESİ SİZİN HAKKINIZSA İÇMEKTE BİZİM HAKKIMIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayda bir yurtdışına çıkmak için havaalanına gidiyorum. bende sigara tiryakisiyim, ve herkesin yaptığı gibi gidip tuvalette içiyorum kimsede bir şey demiyor. Tamam sigara yasağı iyi birşey ama biz vur dedik siz öldürdünüz ya bu kadar yasak ve eziyet niye tav ne kadar güzel oda yapmış bunu niye kaldırmak istiyorsunuz kime ne zararı var odanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TAV parasını ve enerjisini sigara odası yapmaya harcayacağına önderlik edip aynı yere bir ücretsiz sigara bırakma merkezi yapmaya harcasa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sigara içmeyenler bu yasa sayesinde iyice çirkinleşmeye başladılar. İçmiyorsun diye içenle dalaşmana gerek yok ki. Ülkede bir bölünme nedeni de bu olacak gibi duruyor.İçmemeyi biliyorsun, saygılı olmayı bilemiyorsun. Bir tiryaki düşünün, yolculuk ve bekleme nedenleri ile saatlerce alıştığı sigarayı nerede ieçecek? Elbette yasaya uygun bir mahal yapılması şarttır. Sakin ve mantıklı olarak bir düşünün bakalım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
devlet kendi cıkardığı yasayla ters düşüyor yine. TAV'ın orada yaptığı yer yasalara uygun şekilde inşa edilmiş, 3 tarafı açık bir teras. yani caddede bir cafenin bahçesiyle buranın pek bir farkı yok. önlemleri alındıktan sonra neden içilmesin? düşünün taşkent'ten geliyorsunuz istanbul aktarmalı londra'ya gideceksiniz ve uçağınıza 6 saat var. günde 1 paket sigara içen biri dayanabilir mi? adamı dışarı çıkarmıyor emniyet, gümrük memurları izin vermiyor. haliyle adam deliriyor. burası uluslararası bir havalimanı. yasaları koyarken de uygularken de biraz dikkat etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000