31 Temmuz 2009, Cuma 14:06:34

TAV’dan apar-topar açıklama

TAV Havalimanları Holding'in ortakları arasında hisse satım opsiyonu ile ilgili kargaşa çıktı. Taraflar peş peşe borsaya açıklama göndermek zorunda kaldı.

TAV ile yüzde 12,6 oranında hisseyi elinde bulunduran Goldman Sachs İnternational, hisse satışı konusunda birbirine girdi.

ABD merkezli Goldman Sachs'ın TAV'da sahip olduğu 45.7 milyon adet hissenin satış opsiyonunun vadesi, geçtiğimiz Mayıs ayında varılan bir mutabakatla Temmuz 2009'dan Temmuz 2011'e uzatılmıştı. Bu gelişmenin ardından Goldman Sachs Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, söz konusu hisselerin satış opsiyonunun kullanılmasına ilişkin görüşmeler yaptığını ve görüşmelerin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını belirtti. Bunun üzerine bir açıklama da Tepe İnşaat’tan geldi. Yine KAP’a yapılan açıklamada, Goldman Sachs’ın hisse satım opsiyonu ile ilgili zamanı geçirdiği öne sürüldü

Medyada yer alan “TAV'da Goldman hisselerinin satış belirsizliği” haberlerinden sonra bu kez TAV, KAP’a bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün basında yer alan haberlerde, şirketimiz kurucu ortaklarından Tepe İnşaat Sanayi A.Ş, Akfen Holding A.Ş, Akfen İnşaat ve Turizm A.Ş ve Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş ile yine şirketimiz ortaklarından Goldman Sachs International arasında bir ihtilaf olduğundan bahsedilmektedir. Haberlerde bahsi gecen konu tamamen kurucu ortaklarımız ile diğer ortağımız arasındaki ticari bir konu olan hisse satım opsiyonu hakları ile ilgili olup, şirketimiz bu konuda taraf değildir.”

TAV’dan apar-topar açıklama

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000