30 Nisan 2013, Salı 14:40:12

TAV TARİHİ RAKAMA ULAŞTI...

TAV Havalimanları Holding (TAV), tarihinin en yüksek ilk çeyrek yolcu, ciro, FAVÖK ve kâr rakamlarına ulaştı...
  • TAV ile AirportHaber birlikte zirveye. Olumsuz yorum yok. Varsa da yok... aferin aferin... uyutmaya devam...
  • bu adamda trabzonlu hadi laf atin hadi ? !!!!!!!
  • Biraz Atatürk havaalanına bakım yapsa hiç fena olmayacak. Uçaklara bağlanan klimalar yetersiz ayarsız bir çok yer de dökülüyor artık . Yaptıktan sonra iğne bile koymayacağız tarzı yaklaşıyorlar . körük altlarındaki çöp kovalarını bile söktüler. Anlam veremiyorum artık . hani Atatürk havaalanı bu haldeyse biğer havaalanları 1-2 sene içinde ne hale gelir bilemiyorum .
  • çok para kazanıyolarda oyüzdenmi 10 tana şoföre bakamadılardamı işten çıkardılar.bide bize kimseyi işten çıkarmıcaz diye söz verdiler .bunların lafına güven olmaz
  • Atatürk hava limanı bu sıralar yasanan havalandırma sorununu umarım bi an önce çözülür acıkcası tav kazandıgı parayı hizmet için harcarsa hiç fena olmaz

TAV Havalimanları Holding (TAV), tarihinin en yüksek ilk çeyrek yolcu, ciro, FAVÖK ve kâr rakamlarına ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 12 milyon avro kâr açıklayan şirketin 2013 yılı ilk üç aylık finansal sonuçlarına göre net kârı, 16 milyon avro olarak gerçekleşti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, 'Ben ve tüm çalışanlarımız yolcu konforunu bozmadan, yolcu memnuniyetini en üst düzeyde tutarak, gelirlerimizi artırmak ve de giderlerimizi azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlk çeyrek kârımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 arttı. Finansal olarak kârlılığımız yanında, şirketimiz 12 havalimanı işletmesiyle ülkemizi de başarı ile  temsil ediyor. Bununla birlikte sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetimiz de artarak devam ediyor' dedi.

TAV Havalimanları ilk üç aylık performansında tarihinin en yüksek yolcu, ciro, FAVÖK ve net kâr rakamlarına ulaştı. Konsolide ciro, organik yolcu artışında görülen yüzde 19’luk büyümeye paralel olarak ilk çeyrek itibariyle yüzde 19’luk artışla 252 milyon seviyesinde gerçekleşti. Net kâr ise 16 milyon avro oldu. Konsolide FAVÖK büyümesi, cirodaki büyüme ile paralel olarak yüzde 18 oranında artarak 55 milyon avro seviyesine geldi.

Yolcu sayısı yüzde 28 büyüdü

TAV Havalimanları’nın işlettiği Türkiye, Gürcistan, Makedonya ve Suudi Arabistan’daki tüm havalimanlarında yolcu rakamlarında çift haneli büyüme gerçekleşti. İlk çeyrek itibariyle işletilen tüm havalimanlarında büyüme oranı yüzde 28 oldu. TAV’ın amiral gemisi İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 23 oranında büyüdü. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında TAV işletmesine geçen Suudi Arabistan’daki Medine Havalimanı’ndan bu yılın ilk çeyreğinde gelen ilave 1 milyon 200 bin yolcuyla yüzde 9 inorganik büyüme yaşandı.

Yatırımlar sürüyor

İcra Kurulu Başkanı Şener TAV Havalimanları Holding olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali ve Suudi Arabistan’ın ilk özelleştirme projesi Medine Havalimanı için yatırıma devam ettiklerini de vurguladı: “2012 yılında portföyümüze eklediğimiz Medine ve İzmir havalimanlarındaki mevcut kapasiteyi artırmaya yönelik inşaat çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat sürecindeki ilerlememiz planlamamıza paralel olarak gerçekleşiyor” dedi.


 

TAV TARİHİ RAKAMA ULAŞTI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

gerçek ~ 11 yıl önce
TAV ile AirportHaber birlikte zirveye. Olumsuz yorum yok. Varsa da yok... aferin aferin... uyutmaya devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atin hadi .... ~ 11 yıl önce
bu adamda trabzonlu hadi laf atin hadi ? !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operation agento ~ 11 yıl önce
Biraz Atatürk havaalanına bakım yapsa hiç fena olmayacak. Uçaklara bağlanan klimalar yetersiz ayarsız bir çok yer de dökülüyor artık . Yaptıktan sonra iğne bile koymayacağız tarzı yaklaşıyorlar . körük altlarındaki çöp kovalarını bile söktüler. Anlam veremiyorum artık . hani Atatürk havaalanı bu haldeyse biğer havaalanları 1-2 sene içinde ne hale gelir bilemiyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaş ~ 11 yıl önce
çok para kazanıyolarda oyüzdenmi 10 tana şoföre bakamadılardamı işten çıkardılar.bide bize kimseyi işten çıkarmıcaz diye söz verdiler .bunların lafına güven olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tav ~ 11 yıl önce
Atatürk hava limanı bu sıralar yasanan havalandırma sorununu umarım bi an önce çözülür acıkcası tav kazandıgı parayı hizmet için harcarsa hiç fena olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000