24 Şubat 2012, Cuma 14:23:12

TAV KÂRINI AÇIKLADI. NE KADAR TEMETTÜ VERECEK?

TAV Havalimanları Holding 31 Aralık 2011 tarihinde sona eren dönemde 52,8 milyon avro net kar açıkladı. 2010 yılının aynı döneminde 49,8 milyon avro net kar oluşmuştu.
  • tgs nin payı tava fayda sağlıyor da, tgs çalışanları niye tav ve thy de çalışanların yarı imkanlarına bile sahip değil.tgs de 2,5 yılda verilen zam toplam 12,5.adama sorarlar illa sendikalı mı olmamız lazım niye insan gibi muamele etmiyorsunuz.3 tane imtiyazlı şef müdür maaşı alıyor,bütün müdürler özel sigorta isteriz araba isteriz diye hır çıkartıyor.e peki siz bilirsiniz sizinki can bizimki patlıcan.havaişle müzakere edersiniz bundan sonra zammı oranı
  • Çok çok az. Bunu da 2 defada verecek. Gerek brüt % oranı, gerekse miktar çok çok az. Van' a bağışlasınlar. 5 senede verdikleri rakam bu. Bir defada bedelli bölünmüştü. Halka arz sonrası gazeteler manşet atmıştı TAV herkesi tavladı diye doğruymuş.
  • TAV yönetimi başta insana değer veriyor.Doğru kişişleri bir ayrım yapmaksızın alıyor veya işin başına getiriyor.İnsanlarla konuşmadan dinlemeden kafasını koparma gibi bir yapısı da yok.Bu yüzden üretene değer ver,başarılı ol. Bence TAV bu örnek kurum işletme olma misyonunu uzun yıllar devam ettirecek. Başta böyle bir LİDER-YÖNETİCİ varsa hakkıdır.
  • Teknoloji alt şirketine , kazandığının 400 katı prim dağıtan şirket?:)Bu temettü çok bile
  • 0.25 tl brut net 0.21 tl bence çok az.ed
TAV Havalimanları Holding, 2011 yılına ilişkin mali sonuçları açıkladı. 2011 yılında TAV Havalimanları Holding’in işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısı %11 oranında artış göstererek 53 milyon seviyesinde gerçekleşti. Transfer yolcuların da dahil edildiği Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) istatistiklerine göre İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar yolcu sayısı 2011 yılında %17 artarak 24 milyon oldu. Ankara ve İzmir’de işletilen havalimanlarında elde edilen garanti yolcu gelirleri dahil edilerek ulaşılan düzeltilmiş gelirler 2010 yılında 785 milyon avro iken 2011 yılında %12 artışla 881 milyon avroya yükseldi.

Havacılık gelirlerinin payı (yer hizmetleri ve Ankara ve İzmir garanti yolcu gelirleri dahil) bu dönemde %46 seviyesinde gerçekleşti. Havacılık gelirleri 2010 yılında toplam gelirlerin yine %45’ini oluşturuyordu. TGS’nin hizmet verdiği uçak sayısındaki artışın etkisiyle havacılık gelirleri en büyük katkıyı sağlarken, gümrüksüz mağazalarla ilgili gelirler %33’lük pay ile gelirler arasında en büyük ikinci kalemi oluşturdu.

TAV’ın 2011 performansını değerlendiren Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “ Yolcu büyümesindeki güçlü trendin devamı sonucunda 2011’i son derece başarılı operasyonel ve finansal sonuçlarla tamamladık. Airports Council International (ACI) rakamlarına göre dünya havayolu yolcu trafiği 2011’de yüzde 4,9 büyüdü. Bu sonuçlarda talebin hız kesmemesi ve dünyanın yüzde 3 reel ekonomik büyüme yaşaması etkili oldu. Küresel ölçekte bunlar yaşanırken, Tunus’ta hizmet verdiğimiz havalimanlarındaki yolcu sayısının yüzde 42 oranında daralmasına rağmen TAV Havalimanları olarak yolcu sayımızı yüzde 11 artırarak 53 milyona çıkarmayı başardık” dedi.

2011 yılında 106 milyon avro yatırım yaparken aynı yıl istihdamı da yüzde 13 arttırdıklarını kaydeden Şener, “ Bütün bunlara rağmen net borçluluk seviyemizi de 792 milyon avroya indirdik. Planlamalarımızı yaparken, hem büyüme hem de yatırımcılarımıza temettü dağıtmayı hedeflemiştik. Bu açıklanan sonuçlarla verdiğimiz sözleri tutabiliyor olmamız da bizi ayrıca mutlu etti. Bütün bunlar finansal ve operasyonel becerilerimizin sonucudur. Bu vesileyle en değerli varlığımız olan TAV Grubu çalışanlarına, saygıdeğer yolcularımıza ve çok değerli hissedarlarımıza en içten teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi.

TAV Yönetim Kurulu 2011 yılı karından ortaklara hisse başına 0,25 TL nakit temettü dağıtmayı Genel Kurul onayına sunma kararı aldı.

TAV KÂRINI AÇIKLADI. NE KADAR TEMETTÜ VERECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
tgs nin payı tava fayda sağlıyor da, tgs çalışanları niye tav ve thy de çalışanların yarı imkanlarına bile sahip değil.tgs de 2,5 yılda verilen zam toplam 12,5.adama sorarlar illa sendikalı mı olmamız lazım niye insan gibi muamele etmiyorsunuz.3 tane imtiyazlı şef müdür maaşı alıyor,bütün müdürler özel sigorta isteriz araba isteriz diye hır çıkartıyor.e peki siz bilirsiniz sizinki can bizimki patlıcan.havaişle müzakere edersiniz bundan sonra zammı oranı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok çok az. Bunu da 2 defada verecek. Gerek brüt % oranı, gerekse miktar çok çok az. Van' a bağışlasınlar. 5 senede verdikleri rakam bu. Bir defada bedelli bölünmüştü. Halka arz sonrası gazeteler manşet atmıştı TAV herkesi tavladı diye doğruymuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV yönetimi başta insana değer veriyor.Doğru kişişleri bir ayrım yapmaksızın alıyor veya işin başına getiriyor.İnsanlarla konuşmadan dinlemeden kafasını koparma gibi bir yapısı da yok.Bu yüzden üretene değer ver,başarılı ol. Bence TAV bu örnek kurum işletme olma misyonunu uzun yıllar devam ettirecek. Başta böyle bir LİDER-YÖNETİCİ varsa hakkıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Teknoloji alt şirketine , kazandığının 400 katı prim dağıtan şirket?:)Bu temettü çok bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
0.25 tl brut net 0.21 tl bence çok az.ed

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000