07 Kasım 2014, Cuma 18:22:54

TAV KARINI YÜZDE 52 ARTIRDI

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, 2014 yılının ilk dokuz ayında net kârını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52 artırarak 174 milyon avroya yükseltti.
  • Yüzde 52 kar olmaz, soygundur bunun adı
  • Havalimanında yürüyecek yer kalmadı . Her yer Cafe mağaza..normaldir bu kadar kazanç...
  • herkesin derdi farklı :) ben de %'ler arasındaki artışı tekrar % ile ifade etmeyen, puan ile ifade etmenin ayırdına varmış olan dşkkatli bir finansçıyla ne kadar zamandır ilk kez karşılaştığım için şaşırdım ve mutlu oldum :) Favök marjı 2013 - 2014 arasındaki belirtilen dönemlere ait artış yüzdesi % 1,46 veya 2,1 puandır ( doğru )
  • Çalışanlarını sömüren diyen arkadaşa hitaben sölüyorum,çalışanlarını sömürmeden zengin olan kaç tane özel şirket var :)
  • Arttirir tabii. 20.000.000 dolarlik vip jet ile 100.000 dolarlik cessnaya ayni muameleyi yapar, 172 ye dahi push back mecburiyeti koyar ayni faturayi gecirirse. Saatine 5000 dolar odeyen VIP jet yolcusu ile 172 ile meydan turu atmak isteyen uni. Ogrencisine, havacilik meraklisi garibana ayni yocu manifestosunu kesip GENDEC diye tutturursa, teknik inis yapip 30 dk. Kalkan yabanci kucuk vfr ucaklara 400-500 euro konma-konaklama-yaklasma-aydinlatma adina caaaart diye faturayi keserse DUNYANIN EN BUYUK sirketide olur. Umarsiz sekilde,vahsice davranip genel havaciligi olduren TAV i KINIYORUM.
  • çalışanlarını sömürenler ve kul hakkı yiyenleri müthiş bir azap bekliyo
  • Daha az çalışanla daha çok iş yapmaları operasyonel verimlilik artışı mıdır, yoksa insanların daha ağır şartlarda çalışmasının bir sonucu mudur?

TAV Havalimanları’nın konsolide net kârı 2014 yılının ilk dokuz ayında yüzde 52 artışla 174 milyon avro olarak gerçekleşti. Şirketin, işlettiği havalimanlarında hizmet verdiği yolcu sayısı da önceki yıla göre yüzde 14  artış gösterdi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “İstanbul Atatürk Havalimanı ile yola çıkan TAV Havalimanları, faaliyette bulunduğu 14 yıl boyunca portföyüne 13 yeni havalimanı ekleyerek dinamizmini açıkça ortaya koymuştur. Büyüme politikamızı Temmuz 2014’te devraldığımız Milas - Bodrum Havalimanı iç hatlar terminali ve aynı havalimanının Ekim 2015’te devralacağımız dış hatlar terminali ile devam ettiriyoruz. Bu havalimanının turizm potansiyelini sonuna kadar kullanarak hem ülkemize hem de hissedarlarımıza hizmet edeceğiz. Ana ortağımız Aéroports de Paris ile birlikte dünyadaki en büyük havalimanı platformunu kurduk. Bu platformun teşkil ettiği küresel know-how ve iş yapma kültürü ile dünyadaki en iyi havalimanı geliştirme fırsatlarını yakalayıp kullanmak için artık çok daha donanımlıyız. TAV’ın geleneklerinde bulunan farklı kültürlerde iş yapabilme becerileri artık küresel bir ölçeğe ulaştı. 2013 yılı Aralık ayında portföyümüze eklediğimiz Zagreb Havalimanı ile birlikte ilk 9 ayda hizmet verdiğimiz yolcu sayısındaki inorganik artış yüzde 4 olarak gerçekleşti. Toplam yüzde 14’ü bulan yolcu büyümemiz bu iki havalimanı olmasaydı yüzde 10 seviyesinde kalacaktı” dedi.

İcra Kurulu Başkanı Şener 2014’ün üçüncü çeyreğinde TAV Havalimanları’nın hizmet şirketlerinin inorganik büyümesi açısından da oldukça verimli geçtiğini ifade etti: “52 binden fazla ürünü ’travel value’ konseptiyle yolcularımızla buluşturan ATÜ Duty-Free Umman Salalah ve Tunus’ta beş havalimanındaki duty-free alanlarının işletmesi imtiyazını kazandı. Böylece operasyonlarını yedi ülkede 19 havalimanına taşımış olacak. TAV İşletme Hizmetleri, Almanya’da Air France-KLM yolcularına hizmet veren 3 lounge’da hizmet vermeye başladı. Böylece primeclass markamızla sunduğumuz konforun ayrıcalığını yaşamak şimdi Almanya’nın Frankfurt, Münih ve Stuttgart havalimanlarındaki özel yolcu salonlarında da mümkün. Buna ek olarak BTA, İstanbul’un en büyük yaşam ve kültür merkezlerinden biri olan Uniq İstanbul’un yiyecek içecek alanlarını işletmeye başladı. Hizmet şirketlerimizin inorganik büyümesi önümüzdeki dönemlerde de bizim için çok önemli olacak.”

Şener ilk dokuz aylık finansal performansı da şöyle açıkladı: “2014’ün ilk 9 ayında gelirlerimiz yüzde 4 artarak 720 milyon avro, FAVÖK ise yüzde 9 artarak 327 milyon avro olarak gerçekleşti. Katı bir maliyet disiplini politikası ve güçlü faaliyet kaldıracı sonucunda FAVÖK marjımız yüzde 45.4’e çıkarak şu ana kadar elde ettiğimiz en yüksek 9 aylık FAVÖK marjını elde ettik. 174 milyon avroya ulaşan net karla şimdiden, geçtiğimiz yılsonu elde ettiğimiz karlılığın üstüne çıktık. 3. çeyrekte gümrüksüz satış segmentindeki toparlanma tamamlandı ve geçen yılın üç aylık gelirlerinin üstüne çıktık. Havaş’ta uygulamaya koyduğumuz verimlilik programı sonucunda yakaladığımız yüksek karlılık bu çeyrekte de devam etti. BTA, Cakes&Bakes ve lojistik şirketleri ile büyüme ivmesini daha da artırdı. Bu olumlu gelişmelere karşılık, İzmir’de açtığımız yeni iç hatlar terminalinin işletme gelirleri ve Ankara’da uygulamaya koyulan muhasebe politikası değişiklikleri bu şirketlerin marjlarını baskıladı.”

İcra Kurulu Başkanı Şener TAV’daki kurumsal yönetim kültürüne de vurgu yaptı: “Ülkemizde kurumsal yönetim alanında örnek teşkil eden şirketlerden biri olma hedefi bizim için çok önemli. Faaliyetlerimizi iyi bir kurumsal yurttaş olarak çevremize ve toplumumuza bütün etkilerini etraflıca gözeterek gerçekleştiriyoruz. TAV olarak, gerekli kriterleri karşılayıp Borsa İstanbul’un yeni oluşturduğu Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil edilen 15 şirket arasında bulunuyoruz. Endeks, Türkiye’de uzun vadeli ve toplumsal faydayı gözeten yatırımları teşvik edecek önemli bir girişim olacak. CDP Türkiye’nin iklim değişikliği raporunda da performansı en yüksek 10 şirket arasında gösterildik. 14 yılda örnek bir dünya devi yaratan tüm çalışanlarımıza ve bize güvenen tüm iş ortaklarımız ile paydaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunarım. ”

TAV KARINI YÜZDE 52 ARTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Kar ~ 9 yıl önce
Yüzde 52 kar olmaz, soygundur bunun adı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havalimanında yürüyecek yer kalmadı . Her yer Cafe mağaza..normaldir bu kadar kazanç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim rumuz ~ 9 yıl önce
herkesin derdi farklı :) ben de %'ler arasındaki artışı tekrar % ile ifade etmeyen, puan ile ifade etmenin ayırdına varmış olan dşkkatli bir finansçıyla ne kadar zamandır ilk kez karşılaştığım için şaşırdım ve mutlu oldum :) Favök marjı 2013 - 2014 arasındaki belirtilen dönemlere ait artış yüzdesi % 1,46 veya 2,1 puandır ( doğru )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çalışanlarını sömüren diyen arkadaşa hitaben sölüyorum,çalışanlarını sömürmeden zengin olan kaç tane özel şirket var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arttirir tabii. 20.000.000 dolarlik vip jet ile 100.000 dolarlik cessnaya ayni muameleyi yapar, 172 ye dahi push back mecburiyeti koyar ayni faturayi gecirirse. Saatine 5000 dolar odeyen VIP jet yolcusu ile 172 ile meydan turu atmak isteyen uni. Ogrencisine, havacilik meraklisi garibana ayni yocu manifestosunu kesip GENDEC diye tutturursa, teknik inis yapip 30 dk. Kalkan yabanci kucuk vfr ucaklara 400-500 euro konma-konaklama-yaklasma-aydinlatma adina caaaart diye faturayi keserse DUNYANIN EN BUYUK sirketide olur. Umarsiz sekilde,vahsice davranip genel havaciligi olduren TAV i KINIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
çalışanlarını sömürenler ve kul hakkı yiyenleri müthiş bir azap bekliyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan/iş ~ 9 yıl önce
Daha az çalışanla daha çok iş yapmaları operasyonel verimlilik artışı mıdır, yoksa insanların daha ağır şartlarda çalışmasının bir sonucu mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000