10 Ocak 2013, Perşembe 16:22:47

TAV İLKİN ADI OLDU

Sürdürülebilirliği kuruluşundan bu yana tüm operasyonlarının odağına koyan TAV, binalarda enerji kullanımının yüksekliğine dikkat çekmek ve enerji kullanımını düşürmek amacıyla başlatılan girişime imza atan ilk havalimanı işletmecisi oldu.
  • AHL'de hava kalitesi oldukca kotu (Sabiha'da ve Esenboga'da daha iyi). Bu yeni onlemlerle iyice kotulesecek demektir.

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD Türkiye) girişimiyle hazırlanan bildirge bugün İstanbul, Wow Hotel’de düzenlenen törenle, önde gelen 15 şirket tarafından imzalandı. TAV adına TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü bildirgeye imza koydu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin enerjisinin büyük bölümünü ithal ettiğini vurgulayarak enerji verimliliğini bu açığı kapayacak önemli kaynaklardan biri olarak gördüklerini söyledi. Yıldız, bu konudaki yasal düzenlemeleri yaptıklarını belirterek SKD Türkiye üyelerini girişim nedeniyle tebrik etti.

SKD Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas dünyadaki enerjinin yüzde 40’ının binalarda kullanıldığını söyleyerek enerji verimliliğini artıracak yatırımların işletme maliyetlerini düşürdüğünü, çalışan motivasyonu ve memnuniyetini artırdığını, şirketleri rekabetçi hale getirdiğini ve kurumsal itibarı artırdığını vurguladı. Türkiye’de başlayan projeyi 2006’da dünya çapında uygulamaya koyan ve SKD’nin de bağlı olduğu Dünya Sürdürülebilir İş Konseyi (WBCSD) Binalarda Enerji verimliliği Proje Yöneticisi Phillipe Fonta da, geleceği yaşanabilir kılmak için bugünden harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Bildirgeyi imzalayan diğer şirketler şöyle: Aygaz, BP Türkiye, Coca-Cola, Deloitte Türkiye, Eczacıbaşı Holding, Garanti Bankası, Procter&Gamble, Sabancı Holding, Shell, Şekerbank, TNT Express, Tüpraş, Unilever, Vodafone Türkiye. Bildirgeyi imzalayan şirketler mevcut durumu tespit etmek ve azatlım hedefleri belirlemek; enerji verimliliği konusunda bir şirket politikası oluşturmak; bu hedefleri gerçekleştirmek için bir strateji ve program hazırlamak; faaliyetlerini raporlamak ve farkındalığı artırıcı etkinlikler düzenlemek üzere beş ana taahhütte bulunuyor.

TAV İLKİN ADI OLDU

Yorumlar

Hava kalitasi ~ 11 yıl önce
AHL'de hava kalitesi oldukca kotu (Sabiha'da ve Esenboga'da daha iyi). Bu yeni onlemlerle iyice kotulesecek demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000